Joi,
25.07.2024
Innorat
Acum
20°C

Consilier local din Șeica Mare, prins cu lemn fără acte în curte. ”S-a dat amendă contravențională, nu are dosar penal”

Consilier local din Șeica Mare, prins cu lemn fără acte în curte. ”S-a dat amendă contravențională, nu are dosar penal”

Un consilier local din Șeica Mare a fost amendat la începutul săptămânii după ce în urma unei acțiuni a polițiștilor s-a depistat un hoț de lemne.

Un bărbat în vârstă de 30 de ani, din Slimnic, s-ar fi deplasat în repetate rânduri în fondul forestier al comunei, de unde ar fi tăiat ilegal și ar fi sustras material lemnos, în cantitate de 26,04 mc, pe care l-ar fi vândut ulterior unor consăteni, susțin polițiștii sibieni.

Valoarea prejudiciului creat în urma săvârșirii faptelor se ridică la suma de 11.321 de lei, fără TVA, iar bărbatul a fost reținut.

Dar cu ocazia perchezițiilor efectuate în acest caz s-a descoperit în gospodăria unui alt bărbat, în vârstă de 56 de ani, din localitatea Buia, 8,46 mc de cherestea, pentru care acesta nu a putut prezenta documente justificative cu privire la proveniență.

Astfel, a fost sancționată contravențional cu amendă de 4.000 de lei, materialul lemnos fiind confiscat și predat reprezentanților ocolului silvic competent în zonă, anunță IPJ Sibiu.

Acesta este însă consilier local din partea PNL, în comuna Șeica Mare.

Primarul comunei, Nicolae Șușa, spune că acesta va rămâne consilier pentru că nu este vorba decât de o amendă contravențională, nu de un dosar penal.

”Știu că a fost amendat, nu cunosc prea multe detalii, însă. Nu știu ce s-a întâmplat exact în această situație, însă de regulă pădurarul se mai ajută de oameni și nu îi poate plăti, iar în schimb le mai lasă câte un metru cub de lemne. Așa e, o cutumă, nu sunt de acord, dar fiecare plătește pentru ceea ce face”, spune Șușa.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus