Duminică,
05.02.2023
Ceata
Acum
-5°C

Dublă sărbătoare la Cârțișoara pe 24 ianuarie: Ziua Unirii Principatelor Române și aniversarea lui Badea Cîrțan

Dublă sărbătoare la Cârțișoara pe 24 ianuarie: Ziua Unirii Principatelor Române și aniversarea lui Badea Cîrțan
Primăria Cârțișoara a pregătit un program special pentru ziua de 24 ianuarie. Pe lângă Ziua Unirii Principatelor Române, locuitorii comunei sărbătoresc și aniversarea marelui cărturar Badea Cîrțan.
 
Chiar dacă obișnuita călătorie la Sinaia a fost anulată, primăria Cârțișoara anunță că a pregătit un program special pentru a marca cele două evenimente. 
 
„La 24 ianuarie este sărbătorită, în fiecare an, de către oamenii din Cârțișoara, atât Ziua Unirii Principatelor Române cât și aniversarea marelui cărturar Badea Cîrțan, fiu al comunei noastre. A devenit deja o tradiție ca, în această zi importantă pentru istoria neamului dar și a localității noastre, Primăria Cârțișoara să organizeze un pelerinaj la Sinaia, la mormântul unde își doarme somnul de veci Badea Cîrțan, sau să fim gazde bune pentru delegația orașului Sinaia, sărbătorind împreună cele două aniversări.
 
În urma discuțiilor purtate cu reprezentanții Primăriei Sinaia, datorită creșterii numărului cazurilor de infecții respiratorii, am stabilit de comun acord, că doar în acest an, fiecare comunitate va sărbători individual cele două aniversări, urmând a ne întâlni la vară. Vă invităm și vă așteptăm să fiți alături de noi, în data de 24 ianuarie 2023, ora 9,30 la Muzeul Badea Cîrțan unde elevii școlii generale Badea Cârțan vor prezenta un scurt program artistic, urmat de Hora Unirii” transmite Cîrțan Vasilică-Sorin, primarul Comunei Cârțișoara.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus