Vineri,
24.03.2023
Cer Senin
Acum
18°C

ULBS și Ministerul de Interne vor Spitalul CF din Sibiu. Manager: „Angajații nu vor avea de suferit, se schimbă doar subordonarea”

ULBS și Ministerul de Interne vor Spitalul CF din Sibiu. Manager: „Angajații nu vor avea de suferit, se schimbă doar subordonarea”

Aproximativ o sută de angajaţi de la spitale CF din ţară, pe care le administrează în prezent Ministerul Transporturilor, au protestat miercuri, 25 ianuarie, în faţa sediului acestei instituţii. Ei se tem că şi-ar putea pierde locurile de muncă, în eventualitatea în care spitalele CF vor fi transferate către primării sau alte autorităţi locale. Sibiul nu a avut niciun reprezentant, deși medicul Laurențiu Stupariu, președintele sindicatului de la Sibiu, și-ar fi dorit să ajungă, dar nu și-a putut amâna programările. Managerul acestui spital din Sibiu spune că la noi cei de la ULBS și cei de la Ministerul de Interne și-au exprimat dorința de a administra unitatea.

Angajații spitalelor CF din țară spun că nu știu care va fi soarta lor după ce Guvernul României încearcă să găsească soluții pentru a fi preluate în administrare de alte instituții sau entități decât Ministerul Transporturilor.

Ministrul Grindeanu a arătat că demersul nu a pornit de la ministerul pe care îl conduce, ci au fost trimise adrese în ţară de către Guvern, prin Secretariatul General al Guvernului, către instituţiile publice deconcentrate, autorităţi locale, primării, Consilii Judeţene şi universităţi, punându-se întrebarea dacă sunt dispuse a prelua, fiecare unde are autoritate, câte un spital din această reţea.

„În decursul anului, cu câteva excepţii, numărul de angajaţi la CFR a scăzut mult. Cu câteva excepţii, investiţiile nu au fost pe măsura nevoilor. (..) Nimeni nu doreşte să desfiinţeze spitale, să dea oameni afară, din contră, se doreşte un act medical mai bun”, a precizat Sorin Grindeanu.

La Sibiu, ULBS și Ministerul de Interne și-au manifestat interesul

Medicul Ștefania Roxana Șerban, managerul Spitalului General CF din Sibiu, spune că cei de la ULBS și Ministerul de Interne prin Prefectura Sibiu și-au manifestat interesul de a administra spitalul.

„Pot spune despre spitalul nostru că am primit solicitări din partea Prefecturii Sibiu ca urmare a adresei de la secretariatul general al Guvernului, prin care ne anunță că Ministerul de Interne și-a manifestat dorința de a ne prelua și Universitatea „Lucian Blaga” și-a arătat disponibilitatea de preluare în administrare a spitalului CFR. La momentul de față , tot ce știm și noi este că se analizează din toate punctele de vedere și cu responsabilitate majoră la nivel de Guvern cui vom ajunge în administrare. Acolo se va decide. Toate adresele care au plecat în teritoriu au plecat în numele premierului prin Secretariatul General al Guvernului”, spune managerul interimar al spitalului sibian.

De asemenea, medicul precizează că o solicitare de furnizare de documente a venit și din partea Primăriei Sibiu, dar care nu s-a concretizat și că cei de la Consiliul Județean au anunțat Bucureștiul că nu-și doresc administrarea Spitalului CF.

Propunerile de preluare în administrare trebuie să ajungă la Guvern până la data de 1 februarie, iar managerul Spitalului CF din Sibiu îi asigură pe angajați că nu vor avea de  suferit.  

„Știu că termenul este până la 1 februarie ca Ministerul Transporturilor să pună la dispoziția secretariatului toate documentele necesare. În februarie va urma o dezbatere unde se va analiza totul în cele mai mici detalii. Ceea ce vreau eu să subliniez este faptul că nu vor avea de suferit angajații. Se schimbă doar subordonarea. Aceste spitale au fost subfinanțate de la revoluție încoace.

Un alt aspect este faptul că numărul de angajați în aceste spitale a scăzut dramatic, iar spitalele se adresează publicului larg și nu doar angajaților din CFR. Dacă o altă entitate demonstrează că poate coordona, poate asigura finanțarea și poate aduce o îmbunătățire în infrastructură, în resursa umană atunci, de ce nu?”, mai spune Ștefania Șerban.

În ceea ce privește protestul care a fost ieri, în fața Ministerului Transportului, medicul spune că de la spitalul din Sibiu nu a reușit nimeni să plece.

„Dr. Laurențiu Stupariu, președintele sindicatului de la Sibiu, chiar și-a exprimat intenția de a participa cu încă un coleg, dar pentru că protestul nu a fost anunțat cu suficient timp înainte nu și-a putut anula sau amâna programările, dar avem toată încrederea că nu vor avea de suferit angajații. Se schimbă doar subordonarea”, își întărește ideea managerul spitalului din Sibiu.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

1 comentarii

Un sibian

Acum 1 lună

cladirea se va retroceda...povesti si soparle marca PSD + PNL
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus