Vineri,
29.03.2024
Innorat
Acum
13°C

ULBS vrea să cumpere clădirea fostei universități Alma Mater din Sibiu

ULBS vrea să cumpere clădirea fostei universități Alma Mater din Sibiu

La Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu a fost creată o comisie de negociere în vederea achiziționării clădirii în care a funcționat fosta universitate Alma Mater, de pe strada Someșului, nr. 57. Conducerea ULBS explică motivația care stă la baza acestei decizii.

La începutul anului, Consiliul de Administrație al ULBS a avizat o notă de fundamentare privind necesitatea și oportunitatea achiziționării imobilului din strada Someșului nr 57. Senatul Universității a aprobat ieri în unanimitate intenția conducerii ULBS și a constituit o comisie de negociere. Aceasta este formată din prorectorii Raluca Sassu și Horațiu Dura, directorul general administrativ al ULBS, Sebastian Dotcoș, directorul Direcției Investiții și Patrimoniu, Eugen Avrigean și juristul Lăcrămioara Albu.

Conducerea ULBS a explicat pentru Turnul Sfatului intenția de a achiziționa clădirea fostei universități Alma Mater prin faptul că „în ultimii ani, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu s-a aflat într-un continuu proces de modernizare, atât din punct de vedere didactic-educațional, cât și din punctul de vedere al cercetării-dezvoltării. Astfel, ULBS a inițiat noi programe de studii, în concordanță cu nevoia de digitalizare, cu exigențele pieței și cu încercarea de integrare într-o societate din ce în ce mai interconectată (spre exemplu: Medicină în limba engleză, Informatică economică în limba engleză, Biologie în limba engleză, Psihologia muncii și organizațională. Diagnoză și intervenție ocupațională și altele). La acestea se adaugă și apartenența universității noastre la Universitatea Europeană FORTHEM, care își propune să contribuie la crearea unui spațiu european unitar al învățării și cercetării”.

Astfel, ideea achiziționării unei noi clădiri „se bazează pe nevoia de consolidare a infrastructurii didactice, de cercetare și administrative existente, care corespunde sub raport tehnic nevoilor actuale, dar a devenit insuficientă sub raport cantitativ pentru derularea în condiții optime a activităților și obligațiilor asumate față de studenții și angajații noștri”.

În ceea ce privește destinația acestei clădiri, conducerea universității sibiene ne-a explicat că imobilul va fi utilizat în principal pentru desfășurarea de activități didactice la Facultatea de Științe Socio-Umane și Facultatea de Științe. În ultimul caz va fi vorba doar de o utilizare temporară, pe durata reabilitării spațiului propriu. Totodată, acolo urmează să aibă loc și activități de cercetare-dezvoltare-inovare.

Deocamdată, reprezentanții ULBS au evitat să vorbească despre valoarea achiziției, precizând că „în momentul de față nu putem să vă oferim date cu privire la procesul de achiziționare și despre preț, acestea fiind deocamdată aspecte confidențiale”.

CITIȚI ȘI: Achiziție importantă pentru ULBS în 2019: a cumpărat o clădire cu aproape 2 mln. de euro

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 4294

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

9 comentarii

Vivi Dragan

Acum 1 an

Vedem ca mai nou fabrica de diplome care formeaza 90 la suta din viitorii vanzatori de pe la supermarketuri in loc sa isi vada de menirea ei a devenit agentie imobiliara. Cumpara sau concesioneaza terenuri si cladirii. Vedem ca terenuri de sport, cladiri si mai nou spitale aceasta universitate care traieste pe banii statului si a studentilor ajunge mare latifundiar. Si asta cu sprijinul statului si autoritatilor publice.
Raspunde

Marius

Acum 1 an

Tot mai multe planuri de expansiune are universitatea ! Baze sportive, spital probabil exista resurse economice sanatoase !
Raspunde

Casandra

Acum 1 an

Când se va hotărî universitatea să investească și în resursa umană, va fi prea târziu!
Raspunde

Newman

Acum 1 an

Curat murdar! Vorba lui nenea Iancu!
Raspunde

Till Eulenspiegel

Acum 1 an

O expertiza profesionista ar arata ca aceasta coptura ar trebui mai degraba demolata.
Raspunde

Stirea

Acum 1 an

Cum a ajuns acea cladire in patrimoniul Alma Mater? Au cumparat-o?
Raspunde

Hofer

Acum 1 an

Gândirea este foarte bună. Având o Universitate cu predare în limba Engleză este foarte bine pentru o dezvoltare pe viitor. Aici ar putea tine cursuri mulți Docenți renumiți din străinătate care vor sa de-a ceva societății înapoi. Altă conducere ar păpa
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Eusice

Acum 1 an

Pai acolo, sălile de clase sunt mici. Intra maxim 20 studenți înghesuiți dar când afacerea este una a lui Georgescu care face afaceri dintotdeauna cu ulbs, este ceva normal. Asa vor câștiga cu toții ca doar banii nu sunt de la ei din buzunar ci de la stat, stat care baga bani cu nemiluita pentru niște afaceriștii care se cred mari profesori, profesori care dau școală de șmecherie ca de altceva nu știu. Dacă DNA ar face treaba corectă, cred ca ulbs rămânea fără profesori. Îmi este scârbă de universitarii ăștia de la stat care se imbuiba din banii noștri. După 2 ani, clădirea va fi a unuia dintre rectori sau decani la preț de garsonier, ca afacerile sunt afaceri și asta pe bani de la stat.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Ion

Acum 1 an

Trebuie să înțelegeți că spatiile de cazare de pe str.Banatului sunt insuficiente, că se aduna o grămadă de bani din taxe, că banii trebuie să circule, că actualul rector trebuie sa se împăuneze cu ceva mare, că au prea multi bani de la buget. Halal ! Mai bine s-ar ocupa de modernizarea bazei materiale didactice, de pregătirea continuă a cadrelor didactice.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus