Vineri,
24.03.2023
Cer Senin
Acum
16°C

Haiduc bogat, haiduc sărac. Am mâncat „icrele săracului” la Fântânița Haiducului

Haiduc bogat, haiduc sărac. Am mâncat „icrele săracului” la Fântânița Haiducului

Sunt aproape 10 ani de când am fost ultima dată în vizită la Fântânița Haiducului. Și cum ne-am nimerit prin zonă și cu o foame de lup care ne dădea ghes, am zis că e momentul să revenim, să dăm binețe și să vedem ce s-a mai schimbat prin restaurantul de pe Hula Bradului, până nu se deschide autostrada și începe să bată vântul.

Acum 10 ani ne-au luat ochii mesajele motivaționale prezente peste tot, din sala de mese până pe holul ce duce la toalete și... chiar și la toalete.

”Dacă după 10 zece minute de stat la masă și discutat nu îți dai seama cine e fraieru, atunci tu ești”, scrie pe o tablă aurie, pe drumul labirintic spre baie. Ajuns acolo, mesajele continuă: ”Numai cei ce îndrăznesc să piardă într-un mod grandios, vor putea face lucruri grandioase”, scrie chiar la ultima ușă de dinainte de camera pișoarelor. ”Toată lumea îți vrea binele, nu îi lăsa să ți-l ia”, scrie în continuare pe o altă tăbliță, scriam acum 10 ani.

Restaurant Fântânița Haiducului

O bună parte din mesaje sunt încă acolo. Celebrul „Numai cei ce îndrăznesc să piardă într-un mod grandios, vor putea face lucruri grandioase” stă la loc de cinste alături de „Toată lumea îți vrea binele, nu îi lăsa să ți-l ia”. Iar lângă ele, ca bonus, a apărut o constatare absolut universală: „sărac e rău, bogat e greu”. Iar bogăția e relativ obligatorie dacă vrei să mânânci la Fântâniță.

Peștele e acum la putere la Fântânița Haiducului. Tot ce are icre, aripioare și branhii vine de la păstrăvăria Tatu, din Sadu, și intră într-un meniu foarte stufos, cum nici pe la restaurantele din Deltă n-am văzut. E cu de toate. Caviar de păstrăv, icre de crap, de știucă, zacuscă de păstrăv, cârnați de pește, nu cred că mă pot gândi la vreun preparat pe bază de pește pe care să nu-l găsesc și în meniu.

La loc de cinste, caviarul de sturion, la superoferta de 599 de lei pe 50 de grame de „aur negru”. Sărac e rău, bogat e greu, nu? Da, tare greu.

Cum toți trei comesenii am preferat să ne păstrăm rinichii și să nu îi amanetăm ca să gustăm acest meniu al zeilor, am comandat icre pentru sărachi, fasole, și anume. Cu un ciolan la cuptor și două supe pentru domnișoare, cât să pară masa un belșug. Până să vină mâncarea am pornit spre „sala de lectură” a băieților, unde ne mai aștepta o surpriză.

Patru doamne măiastru pictate de artist străjuiesc ambele pișoare din baia bărbaților. Iar privirile lor languroase nu se îndreaptă nicicum spre linia ochilor. Prin urmare, am făcut stânga împrejur și am închis după mine ușa toaletei, să fiu sigur că n-o pun de un viol virtual.

Restaurant Fântânița Haiducului

Ușor traumatizat, am revenit la masă unde mă aștepta un ditai adidas de porc, falnic străjuit de o mână de fasole și o selecție foarte largă de murături asortate care mi-au scos repede din minte episodul semi-erotic anterior. Din păcate, ciolanul a fost dezamăgitor. Gătit la cuptor, insuficient condimentat, a avut puține părți care să fie savuroase.

Norocul său a fost că fasolea a fost absolut delicioasă iar murăturile... cine le-a făcut merită statuie în fața Fântâniței. Ce haiduci, ce flinte, poza lui sau a ei ar trebui să fie peste tot. De stele Michelin murăturile, parole d`honneur. Supele, la rândul lor, au primit note de trecere și felicitări din partea comesenelor, care au fost suficient de încântate de alegere încât să nu se întindă să guste din murături și să se aleagă cu un dos de furculiță peste falange.

Restaurant Fântânița Haiducului

Le-am lăsat haiducilor 65 de lei pentru ciolanul boieresc la cuptor cu iahnie de fasole și murături asortate, câte 28 de lei pentru borșul de curcan și supa de pui cu tăiței plus 16 lei pentru o sticlă de apă plată, pentru că după cum spune și vorba haiducului, „sărac e rău, bogat e greu”. Și o să mai trecem pe acolo. Peste alți 10 ani, când poate o să vedem și cum e când e greu. Când e rău am văzut cum e, ne-am convins.

Avram Iancu și Pintea Haiducul intră într-un bar...

Restaurant Fântânița HaiduculuiRestaurant Fântânița HaiduculuiRestaurant Fântânița HaiduculuiRestaurant Fântânița Haiducului

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

11 comentarii

Muresan

Acum 1 lună

Jecmaneala curata! Iar tablourile acelea deasupra pisoarelor sunt de prost gust. Ce, clientii lor sunt toti l....i?! Ca sa nu comentez uratenia faintei.
Raspunde

CA

Acum 1 lună

Doamne, iar platourile acelea de lemn care nu pot fi dezinfectate cum trebuie, nu pot fi spalate corespunzator, cat de scarbos sa mananci dupa altii in chestiile alea scobite. Horror.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Sparrow

Acum 1 lună

La Lausanne, unde ati vāzut dumneavoastrā lumina zilei lucrurile stau cu totul altfel.....pācat cā trebuie sā stati aici cu noi si sā împārtiti neajunsurile mizeriei cotidiene. By the way, pe vremea haiducilor se mânca numai din blide din portelan chinezesc, dezinfectate cu 8 solutii food friendly aprobate de Comisia Europeanā a Sigurantei Alimentelor si certificate ISO....ce s-a stricat lumea intre timp......
Raspunde

CA

Acum 1 lună

Vai, imi cer iertare, nu stiam ca standardul de igiena trebuie sa fie acelasi ca acum 300 de ani... doar ca restul nu se spala nu inseamna ca trebuie sa iti fie teama de curatenie. Succes!!

Raspunde

Pușcașu Marin

Acum 1 lună

Adidașii de porc sunt părțile de deasupra copitelor, alea pentru răci. Dacă vrei să folosești o noțiune "isteață", informează-te ce înseamnă pe la noi.
Raspunde

Auditorul

Acum 1 lună

Pe la noi,în toată România.Pe vremea lui ceashca s-a încetățenit zicala..'La măcelărie,in afara de adidași și calculatoare(capete de porc) mai aveți și altceva???Nu,numai ce se vede!Atunci dati-mi și mie 1kg de cârlige de innox...'
Raspunde

@@@

Acum 1 lună

Din adidasi de porc si capatani de porc se face o piftie minunata. Preparatul este plin de colagen bun pt. articulatiile celui ce manca piftia////
Raspunde

Sparrow

Acum 1 lună

Toate ca toate dar tablourile cu jupânitele privind spre " specialitatea casei" mi-au plācut! Meritā oprit chiar si numai pentru o cafea pe care sā o deserti tot acolo....
Raspunde

@Sparrow

Acum 1 lună

Da, duduile alea parca se uita spre ceea ce se arata spre pisoar si par incantate si multumite de ce vad...

Raspunde

Florin alexandru

Acum 1 lună

Oare in loc de cuvantul pișoar, nu s-ar putea folosi cuvantul vespasiană? Parca sună mai elegant
Raspunde

Bine ca nu i-a zis căcăstoare

Acum 1 lună

....

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus