Miercuri,
19.06.2024
Cer Senin
Acum
31°C

Liceul „Gheorghe Lazăr” din Avrig publică un nou volum cu lucrări științifice ale elevilor. De data aceasta despre Holocaust

Liceul „Gheorghe Lazăr” din Avrig publică un nou volum cu lucrări științifice ale elevilor. De data aceasta despre Holocaust

„Holocaustul în percepția elevilor Liceului Teoretic Gheorghe Lazăr din Avrig” este un nou volum publicat de Catedra de Istorie și Socio – Umane a acestei unități de învățământ în urma unor sesiuni de comunicări științifice. Comunicările au avut loc în luna noiembrie a anului 2022 și au adunat, de data aceasta față în față, elevi, profesori și invitați speciali care au discutat teme legate de una dintre cele mai negre perioade din istoria omenirii. Acum, lucrările copiilor pot fi regăsite în paginile acestui nou volum.  

Citește și: „Sesiuni științifice despre Holocaust, desfășurate la Liceul „Gheorghe Lazăr” din Avrig. Proiectul este susținut de un institut american”

Prezentul volum „Holocaustul în percepția elevilor Liceului Teoretic Gheorghe Lazăr din Avrig” conține 13 comunicări și referate care evidențiază dorința tinerilor elevi pentru perceperea mai corectă a temei Holocaustului.

„Prin prospețimea și farmecul vârstei, tinerii vizează reliefarea aspectelor antisemitismului european, dovezi genetice și filogeografice pentru victimele Holocaustului. Demersul nostru științific a urmărit, și de această dată, ca și în precedentul volum, o abordare multidisciplinară și, în acest sens am colaborat cu mulți prieteni care ne-au fost alături în ultimii ani în acest proiect”, spune profesorul Petre Din, editorul volumului și coordonatorul acestui proiect.

Directorul Liceului, Marcel Luca spune că volumul este conceput într-un registru captivant.

„Sunt informații privind originea, desfășurarea și impactul Holocaustului asupra sensibilității colective și este impregnat cu reflecții inedite privind evoluția naturii umane după tragicul eveniment”, spune directorul.

Evenimentul din luna noiembrie a anului trecut și publicarea acestui volum au fost posibile după ce profesorul de istorie Petre Din a aplicat la Institutul Olga Lengyel din New York cu acest proiect și a obținut o finanțare de 1.300 de lei care l-a ajutat în implementarea lui.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus