Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
14°C

Șoferii sibieni, printre cei mai bine plătiți din țară. Salariile din domeniul transporturilor pot ajunge până la 20 de mii de lei pe lună

Șoferii sibieni, printre cei mai bine plătiți din țară. Salariile din domeniul transporturilor pot ajunge până la 20 de mii de lei pe lună

Angajații din domeniul transporturilor și distribuției din județul Sibiu ocupă locul patru, la nivel național, într-un csalament al celor mai bune salarii, conform platformei eJobs.ro.

Peste 2.600 de joburi în transport și distribuție au fost postate de angajatori de la începutul anului și până acum pe eJobs.ro, acesta fiind unul dintre domeniile care recrutează masiv, dar și care atrage, lunar, un număr mare de aplicări – peste 60.000 înregistrate doar în luna ianuarie. Cele mai multe dintre aceste joburi se adresează candidaților entry level și fără experiență, urmați de cei mid level (care au între doi și cinci ani de experiență în domeniu).

”Numai pentru curieri, unul dintre cele mai căutate profile de candidați din transport și distribuție, avem în acest moment peste 700 de joburi deschise în platformă”, susține Roxana Drăghici, Head of Sales în cadrul eJobs.

Potrivit datelor Salario, comparatorul salarial marca eJobs, salariul mediu al celor care lucrează în transport și distribuție este de 3.500 de lei pe lună. Un promoter câștigă 2.800 de lei, în timp ce media pentru un dispecer auto ajunge la 4.000 de lei. Șoferii au salarii medii de 2.700 de lei, însă acest plafon este aplicabil doar celor a căror activitate nu implică deplasări în alte orașe sau în afara țării.

Orașele cu cele mai mari salarii MEDII nete din transport & distribuție sunt: București : 4.000 de lei; Cluj-Napoca: 3.800 de lei;  Timișoara: 3.500 de lei; Sibiu: 3.300 de lei și Arad: 3.000 de lei.

Cele mai mici salarii din țară sunt în Galați: 1.800 de lei; Vaslui: 2.300 de lei; Buzău: 2.500 de lei; Brăila: 2.500 de lei și Zalău: 2.700 de lei.

Salarii de până la 20.000 de lei

Deși media salarială din acest domeniu este de 3.500 de lei și mai mult de jumătate dintre pozițiile deschise vizează candidați entry level, pentru joburile de specialiști sau manageri, salariile oferite pot ajunge să depășească media generală pieței pentru poziții similare. Astfel, au fost introduse și salarii de 20.000 de lei pentru funcția de director economic, 18.000 de lei pentru Chief Technological Officer, 16.000 de lei pentru project manager sau 13.000 de lei pentru un director administrativ.

Cele mai mari salarii din domeniul transporturilor:

Director economic: salariul mediu net la nivel național – 6.500 de lei, salariul maxim introdus în Salario – 20.000 lei

Project manager: salariul mediu net la nivel național – 6.000 de lei, salariul maxim introdus în Salario - 16.000 lei

Director transporturi: salariul mediu net la nivel național – 6.000 de lei, salariul maxim introdus în Salario - 15.000 de lei

Dispecer transport: salariul mediu net la nivel național - 4.000 de lei, salariul maxim introdus în Salario – 13.000 lei

Specialist recrutare: salariul mediu net la nivel național – 3.500 lei, salariul maxim introdus în Salario – 12.000 lei

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

6 comentarii

Adrian

Acum 1 an

Iara rup oltenii Sibiu, am ajuns sa imi fie sila si scarba sa mai ies din casa, peste tot numai masini de oltenia....
Raspunde

Sparrow

Acum 1 an

Exact asta zic si toti cei din occident când aud limba românā vorbitā peste tot. Si noi îi facem pe āia discriminatori si îi infierām. Eu nu-s oltean, orice ai crede despre mine, dar am întâlnit olteni de o calitate exceptionalā asa cum am întâlnit niste otrepe jegoase de ardeleni neaosi. Diferentele sunt in mintea noastrā si in ideile precincepute nu in numerele de înmatriculare ale vehiculelor. Uite, eu conduc o masinā cu numere de Brāila ( o mostenire de la un unchi) , si sunt Sibian vero. Conduc prost si parchez aiurea, dar tu o sā îi bati pe bietii brāileni degeaba
Raspunde

Sfetnicul masterand.

Acum 1 an

In Italia la ingrijit batrani se castiga mai bine si nu trebuie sa dai limbi in... la nimeni.
Raspunde

Emila

Acum 1 an

"într-un csalament", bratule?
Raspunde

Bubi Seven

Acum 1 an

Sigur cei de la total sna sint pe primul loc in clasament , pe linga bani mai primesc prime sub forma de cas si miel de Paste !
Raspunde

Turistul

Acum 1 an

Ha ha e buna asta ,șoferii sibieni câștiga cel mai bine 3500 și aia impozabili ,de fapt alții câștiga 20000 ,adică vreo 3 ,4 manageri .uite asa se fac studiile de piață de ajunge salariul mediu 6000 la Sibiu .ce sa mai zic ,e plin în Seychelles de șoferi sibieni ca s-au saturat de Maldive.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus