Marţi,
19.03.2024
Parțial Noros
Acum
2°C

Radu Szekely se reîntoarce la București: A fost numit consilier în cadrul Cancelariei Prim-Ministrului. ”Îmi doresc să contribui la programul de integrare a refugiaților ucraineni„

Radu Szekely se reîntoarce la București: A fost numit consilier în cadrul Cancelariei Prim-Ministrului. ”Îmi doresc să contribui la programul de integrare a refugiaților ucraineni„

Sibianul Radu Szekely, fost consilier în cadrul Ministerului Educației până în octombrie 2022, a fost numit în funcția de consilier în cadrul Cancelariei Prim-Ministrului și urmează să facă parte din echipa Consilierului de Stat Mădălina Turza.

”Am acceptat invitația doamnei Consilier de Stat Mădălina Turza de a mă alătură echipei sale, în cadrul cancelariei prim-ministrului, în principal din dorința de a contribui mai departe la programul "Din Grijă pentru Copii", pe care l-am coordonat cât timp am fost în Ministerul Educației. De asemenea, voi lucra îndeaproape cu colegii din Departamentul pentru Responsabilitate Socială Comunitară și Grupuri Vulnerabile, unde se promovează politici publice în domeniul echității și egalității de șanse în sens larg, nu doar în domeniul educației. Îmi doresc, evident, să contribui la programul de integrare a refugiaților ucraineni, program derulat prin acest departament, dar îmi doresc mult și să putem iniția niște programe noi, prin care să ne adresăm, de exemplu, copiilor cu nevoi speciale care au nevoie de măsuri complexe de sprijin pentru a fi și a se simți incluși în învățământul de masă și mai apoi în societate”, a declarat Radu Szekely pentru Turnul Sfatului.

Szekely a demisionat din funcția de consilier în cadrul Ministerului Educației în octombrie 2022, la doar o săptămână după plecarea fostului ministru Sorin Cîmpeanu. A spus atunci că a decis să facă acest pas pentru a evita conflictele cu Ligia Deca, noul ministru al Educației, conflicte ce ar fi putut fi generate de modul diferit de a vedea lucrurile.

 „Am mai stat o săptămână în minister din momentul în care d-l Cîmpeanu a plecat. Chiar mi-am dorit să văd dacă sunt compatibil cu noua conducere a ministerului, dar apoi nu am văzut rostul. Eu și d-na ministru avem stiluri diferite de a vedea lucrurile. Dumneaei nu comunică foarte mult cu opinia publică și a dorit ca toată comunicarea să se facă prin purtătorul de cuvânt. Ori eu sunt de părere că există opinii pe care nu le poți comunica astfel. Asta a fost o dată, apoi eu lucrând pe primele variante ale Legii Educației mi-ar fi fost foarte greu să vin pe paradigma pe care și-o dorește. Astfel, pentru a evita contrele am decis că este mai bine să fac un pas în spate”, a declarat atunci Radu Szekely.

El a fost în perioada februarie – septembrie 2021 secretar de stat în cadrul Ministerului Educației, ca mai apoi să devină consilier al ministrului Sorin Cîmpeanu. De asemenea, este și cofondatorul unei școli private din Sibiu, membră a Asociației Școlilor Particulare din România.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

9 comentarii

Chirica

Acum 1 an

Hm, cum se invart antreprenorii astia capitalisti de joburi la stat. Una dupa alta...
Raspunde

Andrei

Acum 1 an

”Îmi doresc să contribui la programul de integrare a refugiaților ucraineni„ Bai frate, cat de nenorociti sunt progresistii astia. Toata viata lor este intinsa la picioarele strainilor. Cum sa ii ajute pe altii si cum sa ii batjocoreasca pe romani. Cele mai nocive fiinte de pe fata pamantului, tradatorii astia.
Raspunde

Emil

Acum 1 an

Scoala lui Papura Voda.
Raspunde

Adita

Acum 1 an

Are nevoie de conexiuni politice pt dezvoltarea sistemului paralel de educație, gen școala finlandeza…
Raspunde

Mița

Acum 1 an

Doamne fereste!!
Raspunde

Denisa only good vibes

Acum 1 an

Acest hipster sinistru nu are nici un gând să contribuie la îmbunătățirea sistemului școlar??? Chiar acești ucraineni sunt prioritatea tuturor formatorilor de scoliozați neadaptați?
Raspunde

Sibian

Acum 1 an

Asa zisul specialist in educatie RS a facut parte din echipa ministrului catastrofa al PSD Ecaterina Andronescu, apoi din partea USR ca si secretar de stat in acelasi minister. A zburat USR-ul dar Szekely a fost pastrat in minister de noul ministru plagiator Campeanu - PNL ca si consilier, functie din care a reusit sa-si acrediteze propria scoala privata. A zburat dupa plecarea cu Campeanu dar se intoarce ca si consilier de consilier de ministru al educatiei. Minunat.
Raspunde

Bubi Seven

Acum 1 an

Inca o lipitoare la banii statului !
Raspunde

Cichicean

Acum 1 an

Domnule Szekely ai putea mai bine sa vezi cum sunt integrati cetatenii de etnie romana in ucraina. Daca vrei sa faci ceva fa ceva pentru ROMANI bineinteles daca te consideri roman.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus