Vineri,
24.03.2023
Cer Senin
Acum
15°C

Turiştii preferă să stea mai mult în Covasna şi mai puţin în Sibiu, în Regiunea Centru

Turiştii preferă să stea mai mult în Covasna şi mai puţin în Sibiu, în Regiunea Centru

Durata medie cea mai mare a sejurului turistic s-a înregistrat în Regiunea Centru în noiembrie în judeţul Covasna, iar cea mai mică în judeţul Sibiu, potrivit unui comunicat transmis, miercuri, AGERPRES, de către Direcţia Regională de Statistică (DRS) Alba.

"Durata medie a sejurului la nivelul Regiunii Centru, în luna noiembrie 2022, a fost de 1,94 zile, iar la nivel judeţean, cea mai mare durată a sejurului s-a înregistrat în Covasna, 4,42 zile, iar cea mai mică în judeţul Sibiu, 1,62 zile", se menţionează în comunicat.

Citește și De ce stau turiștii puțin la Sibiu. Experții spun că mai au de vizitat și alte locații din Transilvania

Şi în ceea ce priveşte indicele de utilizare netă a locurilor de cazare, cea mai mare valoare, respectiv 44,5%, s-a înregistrat tot în Covasna, la polul opus aflându-se judeţul Alba, 16,6%.

"Indicele de utilizare netă a locurilor de cazare din Regiunea Centru a fost în luna noiembrie 2022 de 25,4% pe total structuri de cazare turistică, sub nivelul înregistrat în luna noiembrie 2021 (19,6%) şi sub indicele calculat la nivel naţional (27,6%). Judeţul Covasna a înregistrat cea mai mare valoare a indicelui de utilizare netă a capacităţii de cazare (44,5%), fiind urmat de judeţul Mureş (32,1%), judeţul Braşov (24,1%), judeţul Sibiu (23,9%), judeţul Harghita (16,7%), iar cea mai scăzută valoare s-a înregistrat în judeţul Alba (16,6%)", precizează sursa citată.

În Regiunea Centru, numărul turiştilor a fost în luna amintită de aproximativ 200.000, aproape un sfert din cel înregistrat la nivel naţional. Cei mai mulţi turişti, practic aproape o jumătate din cei înregistraţi în Regiunea Centru, au optat pentru unităţile de cazare din judeţul Braşov. Cei mai puţini, 5,1%, au preferat judeţul Harghita.

Printre aceştia s-au aflat şi aproximativ 25.400 de străini, distribuţia pe judeţe fiind inegală. Potrivit DRS Alba, judeţele Braşov şi Sibiu deţin 36,4%, respectiv 34,5% din totalul turiştilor străini la nivel regional. 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

1 comentarii

John doe

Acum 1 lună

Pe bune, ce sa faci in Sibiu mai mult de o zi? Sa te plimbi cu tursibul de la gara la Muzeul Satului (in caz ca te lasa soferul sa urci)? Cand se va deschide Gusterlandul, probabil ca se va umple orasul de turisti. Dar nu pentru a merge la distractie, ci pentru a-si face selfie cu cel mai prajit nume de parc :)))
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus