Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
10°C

5 zile cu emoții. FC Hermannstadt află în 7 februarie răspunsul de la TAS

5 zile cu emoții. FC Hermannstadt află în 7 februarie răspunsul de la TAS

Marți, 7 februarie, se va judeca primul termen al apelului făcut de clubul FC Hermannstadt împotriva deciziei Federației Române de Fotbal de a depuncta clubul pe seama unor datorii restante. Decizia de depunctare a fost luată de către Administrația de Monitorizare Financiară a Federației.

Clubul sibian a reclamat însă că Federația nu a ținut cont în evaluarea financiară de noul plan de reorganizare. Planul fusese aprobat de Tribunalul Sibiu cu o săptămână înainte și se afla deja în aplicare. Cu câteva zile înainte de decizia Federației, tocmai erau șterse datorii în valoare de 5.7 milioane de euro prin acest plan.

Citește și: E oficial, președintele a revenit

Cazul clubului este suficient de bine argumentat cât să fie un motiv care să îl convingă pe Dani Coman să revină la Sibiu. Încă din prima zi, Coman a spus că recuperarea acestor nouă puncte în instanță este unul dintre principalele sale obiective.

„În momentul în care am văzut că s-au pierdut cele nouă puncte... știind cum e, că am fost jucător, să te antrenezi în fiecare zi, să câștigi cele 9 puncte pe teren și să le pierzi la comisii, am decis să mă întorc la Sibiu și să lupt pentru a ajuta această echipă să recâștige punctele obținute cu multă sudoare”, spunea Dani Coman în prima zi de la reinstalarea în funcția de președinte.

Clubul a deschis imediat după decizia federației procedura la Tribunalul Sportiv de la Lausanne, din Elveția, iar timpul primei confruntări a venit. Cazul 2023/A/9358 se va judeca pe data de 7 februarie.

Citește și: FC Hermannstadt a fost depunctată cu 9 puncte din cauza datoriilor: situația este una regretabilă, nemeritată și injustă

La momentul depunctării, FC Hermannstadt ocupa locul 6, loc de play-off, iar cele nouă puncte lipsă au dus-o până pe locul 9. În cazul în care își va primi punctele, FCH va trece înaintea echipei Sepsi OSK, cu 33 de puncte, pe locul 6, ultimul loc care duce în play-off.  

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Bogdan Brylynski

de Bogdan Brylynski

Editor
Telefon:
0722 227 297

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus