Vineri,
24.03.2023
Cer Senin
Acum
17°C

ACTUALIZARE Reacție la terenurile neîngrijite din Sibiu, cărora primăria le-a majorat impozitul: Dacă vreți să vedeți mizerie, haideți pe strada Lemnelor!

ACTUALIZARE Reacție la terenurile neîngrijite din Sibiu, cărora primăria le-a majorat impozitul: Dacă vreți să vedeți mizerie, haideți pe strada Lemnelor!

În urma comunicatului de presă transmis de Primăria Municipiului Sibiu recent, prin care anunța că anul acesta proprietarii a patru terenuri neîngrijite din Sibiu vor plăti cu 500% mai mult impozit în 2023, mai mulți sibieni ne-au contactat pe adresa redacției pentru a exemplifica terenuri degradate din oraș pentru care nu se iau măsuri conform legii.

Actualizare 3 februarie, ora 14:30

Reprezentanții primăriei Sibiu au transmis un drept la replică pe adresa redacției, în care precizează că proprietarul terenului prezentat mai jos a fost somat de mai multe ori să facă ordine. În plus, pentru că nu a făcut curățenie, Poliția Locală l-a amendat, iar din 2022 impozitul a fost majorat cu 500%, conform legislației.

”Terenul de pe strada Lemnelor la care faceți referire aparține unei persoane juridice, acesta intrând în evidența terenurilor neîngrijite încă din anul 2021, conform prevederilor H.C.L. nr.297/2021. 
 
În primă fază, proprietarul a fost sancționat cu amendă de 1.500 lei pentru faptul că nu și-a îngrijit corespunzător terenul pe care îl deține. Ulterior, pentru că proprietarul nu a luat măsuri pentru curățarea acestuia, în ianuarie 2022 , prin H.C.L. nr.24/2022, s-a aprobat creșterea impozitului cu 500%, măsura fiind aplicată și în acest an, pentru că, în continuare, terenul nu a fost curățat. Poliția Locală monitorizează acest caz”, a transmis municipalitatea sibiană.

 

Știre inițială:

Dintre sesizările primite, cel mai grav pare a fi un teren aflat la intersecția străzilor Distribuției cu Lemnelor. Acolo vecinii fac sesizări către Poliția Locală de câțiva ani, însă degeaba, spun ei.

„Dacă vreți să vedeți mizerie, haideți pe strada Lemnelor! Am obosit câte plângeri am făcut și nu se schimbă nimic de ani de zile. Nu este nicio diferență între fotografiile postate de dumneavoatră în articolul despre terenurile cu impozit majorat și ce avem aici”, ne-a transmis un sibian nemulțumit.

În primul rând, reamintim mai jos cum arată terenurile neîngrijite date exemplu de municipalitate în luna ianuarie pentru majorarea impozitelor cu 500% în anul în curs:

teren strada zavoi

teren mizerie

teren impozit majorat

Redăm mai jos câteva imagini realizate de reporterul Turnul Sfatului zilele trecute, cu terenul de pe strada Lemnelor semnalat de cititori:

teren lemnelor

constructie strada lemnelor

mizerie teren

După cum se poate vedea în fotografiile de mai sus, există mai multe porțiuni unde sunt aruncate deșeuri menajere și moloz din construcții. În plus, în clădirea dezafectată sunt vizibile urmele unor oameni ai străzii care au făcut focul recent și au lăsat în urmă resturi alimentare, semn că spațiul nu este abandonat.

În imediata vecinătate există o societate comercială, administratorul arătându-ne că încă din 2021 face sesizări la Poliția Locală prin care cere curățarea terenului, fără succes.

„Aici este de ani de zile un teren viran neîngrijit și cu gardul rupt. Deși am luat legătura de nenumărate ori cu proprietarul, acesta a refuzat să curețe terenul. Acum câteva luni doi domni au mutat crengi uscate, scânduri și materiale inflamabile de lângă gardul cu strada Distribuției, lângă gardul cu firma Plafar Impex SRL unde se produc cosmetice. În timpul nopții, în singura clădire care a mai rămas în picioare - tot restul fiind furat de ani de zile, vin oameni fără adăpost băuți și drogați. Câteodată îi vedem și ziua.

Dacă cineva aruncă o țigară aprinsă ia foc totul și flăcarile ajung și la noi. Este inadmisibil să fim obligați să desfășurăm activitatea în asemenea condiții de igienă și risc fizic. Normele de igienă ne interzic să avem în vecinătate focare de insecte, rozătoare, materiale inflamabile și cadavre de animale. Mai nou sunt aruncate pe teren resturi de la construcții, nisip și pietre. Vă rog să luati măsurile impuse de lege”. Acesta este textul unei sesizări pe adresa Poliției Locale în iunie 2021. În 2023 situația este aproape neschimbată.

Mai mult decât atât, Poliția Locală îi răspunde în scris autorului sesizării că nu au găsit oameni ai străzii pe acolo, iar proprietarului i s-a spus să facă ordine.

Reporterul Turnul Sfatului a încercat să contacteze telefonic proprietarul terenului, însă acesta nu a răspuns.

gard teren lemnelor

Cu ocazia vizitei în teren în urmă cu aproximativ o săptămână, reporterul Turnul Sfatului nu a descoperit pe terenul în cauză doar mizerie, ci și o cantitate însemnată de cablu de telecomunicații, ascunsă după gard, printr-o spărtură cu acces direct din stradă. Cablul respectiv părea smuls recent și ascuns, posibil în vederea valorificării. Ca simplu cetățean, am sesizat acest lucru Poliției Locale, prin intermediul aplicației Sibiu City App.

cabluri teren

Mai întâi am primit răspuns de la Dispecerat că sesizarea a fost înregistrată la Poliția Locală.

Apoi Disciplina în Construcții și Protecția Mediului mi-a transmis, tot prin aplicație, că sesizarea mea a fost preluată de Departamentul Protecția Mediului.

Apoi nu a mai comunicat nimeni nimic. Nu știu concluziile sesizării, nu știu dacă cineva a verificat cele semnalate, nu știu dacă se confirmă și cablurile erau furate... . Am revenit la începutul acestei săptămâni, tot prin aplicație, solicitând o concluzie. Nu a mai răspuns nici Poliția Locală, nici Disciplina în Construcții.

Important de precizat este că sesizarea făcută de reporterul Turnul Sfatului figurează ca aflându-se în continuare în lucru, la 8 zile de la transmiterea ei.

Citește și:

România se schimbă în bine. Reacția autorităților la o sesizare făcută din tren

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

8 comentarii

Opinie

Acum 1 lună

Evaluarile terenurilor se fac subiectiv si fara o norma anume! Regulile sunt ambigue!
Raspunde

Newman

Acum 1 lună

De ce deranjati autoritatile, mai ales politia locala? Chiar credeti ca vor face ceva pentru salariile primite?
Raspunde

Ioan

Acum 1 lună

Am facut o sesizare la primaria Sibiu privind o problema cu iluminatul public si azi dupa 6 Luni este inca in Lucru..Altceva ce sa mai spunem ........
Raspunde

Kukuruku

Acum 1 lună

Politia locala nu are treaba cu furturile sau cu suspiciunile de furt. Penttu posibile infractiuni se merge la politia adevarata, asta locala e cu contraventiile.
Raspunde

Nonick

Acum 1 lună

De ce doar pentru terenuri neîngrijite, nu și pentru clădiri neîngrijite? În alte orașe se aplică cota de 500% și pentru clădiri, la noi nu se dorește, nu trebuie deranjați diverși proprietari care lasă în paragină case pe terenuri valoroase, ca să se prăbușească de la sine?
Raspunde

Asen

Acum 1 lună

cu aceasta ocazie vedeti si dvs. cat de mult se pune rezolva sesizarile cetatenilor pe sibiu cit app......am sesizat de zeci de ori numai faptul ca pe strada cristianului curge betonul din cifele supraincarcate, betonul se poate vedea si acum pe marginea drumului intarit, am cerut sa fie sanctionati soferii respectivelor cife, iar nimic.... pacat de asfaltul pus in mai putin de 1 an.....
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Anwald

Acum 1 lună

Excluzând autenticitatea știrii,daca reporterul a pășit un singur centrimetu pe proprietatea respectiva fara acordul scris sau verbal ,acesta poate fi acuzat in cazul in care proprietarul o va face de tulburare de posesie și de încă o duzină de infracțiuni la fel de măruntă că această! Aviz amatorilor! Cât despre activitatea primăriei condusă de "deutsche ,deutsche Uber ales!" Cred că ar trebui sa se concentreze mai ales în perioada aceasta de gheata care a fost în toate diminețile pe carosabil! Nu mi fac iluzii in zilele următoare va fi cu bis!

Raspunde

Cgfhcfgh

Acum 1 lună

sa veniti si pe Semaforului la noua gradinita (inca ne deschisa desi este gata de luni bune) sa vedeti cum sta ambrozia in curtea gradinitii crescuta frumos prin gazonul plantat in vara. Degeaba faci sesizari ca nu intereseaza pe nimeni si este institutie de stat

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus