Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
10°C

Înainte și după: Imagini dezolante din Muzeul Brukenthal

Înainte și după: Imagini dezolante din Muzeul Brukenthal

Alexandru Chituță, managerul interimar al Muzelui Național Brukenthal, a prezentat ieri, 2 februarie, în cadrul unei conferințe de presă, principalele lucrări administrative care s-au făcut la muzeu după ce acesta a preluat conducerea interimară a instituției.  

Potrivit informațiilor transmise de Alexandru Chituță, la Muzeul de Artă Contemporană s-au făcut lucrări la intrarea în instituție, s-a renovat spațiul expozițional, dar și fațada clădirii.

La Muzeul de Istorie Naturală s-au reparat canalizările, scările și ușa de la intrarea interioară, dar s-a intervenit și pentru a stopa scurgerea apei în sursele electrice. De asemenea, s-a placat scara de la intrarea în sala expozițională a Palatului Brukenthal din Sibiu și s-au reparat toaletele de la Casa Albastră, Palatul Brukenthal și Muzeul de Istorie Casa Altemberger.

„Am hotărât ca orice spațiu de vizitare și orice spațiu de expoziție, dacă trebuie zugrăvit într-un an de zece ori, se zugrăvește de zece ori. Nu ne mai permitem ca spațiile în care intră vizitatorii să nu fie la un standard extraordinar. Toate spațiile care sunt destinate vizitelor trebuie să arate în cele mai bune condiții.”

Alexandru Chituță a prezentat ieri, 2 februarie, în cadrul unei conferințe de presă, activitatea sa de la preluarea conducerii instituției, dar și planurile pentru anul 2023.

Citește și:

Muzeul Brukenthal vrea să acopere curtea interioară a palatului din Piața Mare

Muzeul Brukenthal vrea să lanseze un parfum: Va fi unul comercial, pentru o largă circulație

Foto: Muzeul Național Brukenthal 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

4 comentarii

Bogdan

Acum 1 an

Ce? au pus termopan din PVC? la muzeul Brukenthal? Si se lauda cu asta?
Raspunde

Wow

Acum 1 an

Ca la curat-murdar!! Sper ca sunteti curat, dnule manager!
Raspunde

Papa di Gio

Acum 1 an

Sunt tare curios cât timp rezistă renovările,că tot ce se plachează la noi nu rezistă...la fel și alte lucrări și cârpeli de mântuială ,vă pot da multe exemple în acest sens inclusiv din spitale
Raspunde

Sibian

Acum 1 an

Uite asa mor de invidie dușmani. Bravo dl manager ati luat o ruina și ati reusit în timp record sa faceți lucruri bune! Felicitari! Ăștia care comentează sa îl întrebe pe dl Luca ce a făcut în ultimii 5 ani și apoi sa comenteze

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus