Marţi,
19.03.2024
Parțial Noros
Acum
1°C

Sensul giratoriu din județul Sibiu unde ai voie să te învârți de maxim trei ori

Sensul giratoriu din județul Sibiu unde ai voie să te învârți de maxim trei ori

Asociația Pro Infrastructură publică joi seara o fotografie realizată de un membru al comunității PeUndeMerg.ro în parcarea Hotelului Fântânița Haiducului de lângă DN1 pe Hula Bradului în care sub indicatorul de sens giratoriu scrie că este permis de maxim trei ori să te învârți.

Reprezentanții Pro Infrastructura precizează că deși imaginea pare una hazlie, în spatele ei se ascund probleme serioase.

”Dincolo de hazliul situației și de ingeniozitatea legendară a românilor și în materie de indicatoare rutiere, subiectul circulației prin girații este unul foarte serios și complicat care generează multă confuzie, fiind o enigmă totală pentru numeroși șoferi autohtoni.

Dovadă stau numeroasele incidente, de la simple înjurături la tamponări care-ți bagă mașina în service o lună și pe tine în spital, ajunse deseori în instanțele de judecată. Prea mulți șoferi nu știu cum să se încadreze și, dacă e nevoie, când și cui să acorde prioritate la intrarea, schimbarea benzii (în girațiile cu două sau mai multe benzi) și părăsirea sensului giratoriu.

S-au consumat râuri de cerneală pe problematica aceasta și nu ar strica să vedem mai repede adoptarea noii inițiative legislative care ar trebui să nu mai lase loc de interpretări și culpe comune. Plus niște instructori auto care-și învață corect elevii și polițiști care știu să aplice legea”, scrie Pro Infrastructură.

Sursa foto: Pro Infrastructura/Peundemerg.ro

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

1 comentarii

Emil

Acum 1 an

Au gresit, trebuia minim de trei ori.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus