Vineri,
24.03.2023
Cer Senin
Acum
17°C

Sisteme inteligente de transport urban în Sibiu: Autobuzele vor avea ”undă verde” în intersecții

Sisteme inteligente de transport urban în Sibiu: Autobuzele vor avea ”undă verde” în intersecții

Primăria Sibiu anunță semnarea a două noi contracte de finanțare prin PNRR, în valoare de peste 13 milioane de lei.

Primul contract vizează achiziția unor sisteme inteligente de transport care odată montate în 15 intersecții din Sibiu vor asigura ”undă verde” autobuzelor Tursib.

”Practic, cu ajutorul unor echipamente digitale instalate pe semafor și în autobuz, acesta din urmă va primi culoarea verde mai repede. Astfel, se va asigura o prioritizare în trafic a transportului public și o respectare mai riguroasă a orarelor de circulație, reducându-se întârzierile cauzate de traficul aglomerat. Următorul pas în implementarea acestui proiect este realizarea unui studiu care să stabilească intersecțiile unde se poate aplica soluția precum și tipul de echipamente necesare. Ulterior se va organiza procedura de achiziție pentru echipamente și instalarea acestora”, explică reprezentanții primăriei Sibiu într-un comunicat de presă remis joi.

Cel de-al doilea proiect are în vedere montarea unor afișaje digitale în stațiile de autobuz, astfel încât călătorii să poate vedea în timp real informații utile despre circulația mijloacelor de transport în comun.

”Proiectul sisteme integrate de informare a călătorilor în stațiile de transport public din municipiul Sibiu care presupune instalarea a 110 afișaje digitale în stațiile de autobuz, conectate cu sistemul de management al flotei Tursib. Astfel, călătorii vor avea informații în timp real cu privire la timpul de sosire a autobuzului și modificări ale traseelor sau orarelor de circulație. Următorul pas este achiziția sistemelor de afișaj și montarea lor”, mai precizează reprezentanții primăriei în comunicatul de presă citat.

Până în prezent primăria Sibiu a obținut din PNRR peste 340 de milioane de lei, alte 12 proiecte în valoare de 168 milioane de lei fiind încă în evaluare

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

7 comentarii

Dragos

Acum 1 lună

Este foarte bine ca se va implementa acest proiect...insa din pacate, pentru ca la nivel de mentalitate (ca sa nu vorbim de educatie...) suntem cu 50 de ani in urma tarilor civilizate (sa zicem de exemplu, Norvegia...), eternii si fascinantii -si din pacate majoritarii- bizoni mioritici vor circula in continuare cu cazanele second hand - a caror sigla le induce perceptia ca "au valoare". Ca la noi, valoarea de masoara prin ceea ce AI, nu prin ceea ce ESTI...
Raspunde

Carcotel

Acum 1 lună

Da? Pai cate semafoare mai sunt in oras? Si cat va costa investitia? Ia sa vedem, cine are chef sa faca un calcul scurt? :) Respectarea orarelor nu tine de cele cateva secunde ale semafoarelor tine de congestionarea acuta a traficului si tine de soferii care nici nu stiu sa circule in giratorii si nici nu sunt civilizati (adica sa lase un autobuz sa le treaca in fata). Dar da, se vor cheltui milioane de euro pentru 15 intersectii (tare curios sunt si traseele care vor "beneficia" de acest sistem). Cat despre vrajelile alea ieftine ca se monteaza panouri digitale in care se afiseaza in timp real starea liniei si timpul pana la sosirea autobuzului, sunt discutii de cand era domn' presedinte primar pe la noi. Au montat cateva in centru si cam asta a fost. De data asta sunt sigur ca se pun pe treaba si vor instala acele panouri peste tot in oras (mai ales in centru, inca o data, ca sa se asigure ca afiseaza datele corecte)
Raspunde

Muschetarul român

Acum 1 lună

Sigur ca vor face, doar nu.I doare pixul...mai ales stația autobuzului 15 de la Shopping City. Stația aceea lasa de dorit. Nu aparține tot de Sibiu? Sunt curios dacă la periferie vor pune panouri inteligente cu afișarea autobuzelor și timpul când sosesc în stație.
Raspunde

John doe

Acum 1 lună

Si eu am crezut ca pentru respectarea orarelor, soferii tursib inchid usile in nasul calatorilor care vor sa urce!
Raspunde

Xxx

Acum 1 lună

Slabut proiect! Era bun si complet daca se voia unda verde si pt bici si troti ...conduse de cei cu barba. .par lung...cret...glezne goale! Sa fie un sistem care sa i recunoasca ! N ai barba pe troti...n ai unda verde! Ai par lung...ai unda verde! Etc
Raspunde

Locuitorul

Acum 1 lună

Ca sa funcționeze asa ceva trebuie banda separata pt autobuze .Dacă pleacă autobuzul de la Marquardt și are o mie de mașini în fata pe Alba Iulia pe la 15.00 ,ce sa facă sistemul ,sa bage manele ca altceva nu are de făcut. Fluidizati traficul întâi, terminând naibii podul ala ,ca pt 20 de metri de pod lucrează aia de un an .autobuzele întârzie doar pe anumite trasee și pe alea nu sunt semafoare .
Raspunde

Jan Sibian

Acum 1 lună

Proiectul nu are niciun efect daca nu se investeste masiv in transplant de creier pentru soferii de la Tursib !
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus