Marţi,
19.03.2024
Parțial Noros
Acum
1°C

Știrile zilei - 2 februarie. Pasaj subteran propus la intersecția Milea-Semaforului*Arena Universitară prinde contur*Satul în care oamenii cară apă ca să umple fântânile

Știrile zilei - 2 februarie. Pasaj subteran propus la intersecția Milea-Semaforului*Arena Universitară prinde contur*Satul în care oamenii cară apă ca să umple fântânile

Cele mai importante subiecte ale zilei de astăzi în Sibiu:

Pasaj rutier subteran propus în intersecția V. Milea – Semaforului

Consilierul local Ioan Plesciuc consideră că Primăria ar trebui să înceapă, din acest an, demersurile de amenajare a unui pasaj rutier subteran la intrarea în Sibiu dinspre Șelimbăr. Primarul Astrid Fodor consideră corectă propunerea. Detalii aici.

S-a preluat terenul. Încă un pas spre Arena Universitară

Universitatea ”Lucian Blaga” și Academia Forțelor Terestre anunță finalizarea schimbului de terenuri cu Ministerul Apărării Naționale în vederea construirii noului campus sportiv de la marginea Sibiului. Arena Universitară este un complex sportiv gândit să fie amenajat în Șelimbăr, la 300 de metri de troiță, pe un teren de trei hectare. Detalii aici.

Satul sibian în care oamenii cară apă să-și umple fântânile

Se împlinesc aproape 15 ani de când o parte din locuitorii satului Sebeșu de Sus trăiesc o situație cel puțin stranie: ca urmare a punerii în funcțiune a rețelei de canalizare, nivelul pânzei freatice a scăzut în unele fântâni până la dispariție. Și, pentru a-și menține funcționale sistemele proprii de alimentare cu apă, își umplu fântânile din curte cu apă din alte surse. Detalii aici.

Strada Lemnelor se îneacă în mizerie

În urma comunicatului de presă transmis de Primăria Municipiului Sibiu recent, prin care anunța că anul acesta proprietarii a patru terenuri neîngrijite din Sibiu vor plăti cu 500% mai mult impozit în 2023, mai mulți sibieni ne-au contactat pe adresa redacției pentru a exemplifica terenuri degradate din oraș pentru care nu se iau măsuri conform legii. Detalii aici.

Cîmpean „sare la gâtul” pesediștilor

Bugetul județului Sibiu include cele mai mari alocări procentuale pentru Cultură, iar – datorită investițiilor în gestiunea deșeurilor – este printre cele mai curate din țară. Sunt câteva din replicile date de Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu, comentariilor aduse de reprezentanții PSD care s-au împotrivit adoptării bugetului județului pe anul în curs. Detalii aici.

Undă verde pentru autobuze în intersecții

Primăria Sibiu anunță semnarea a două noi contracte de finanțare prin PNRR, în valoare de peste 13 milioane de lei. Primul contract vizează achiziția unor sisteme inteligente de transport care odată montate în 15 intersecții din Sibiu vor asigura ”undă verde” autobuzelor Tursib. Detalii aici.

30 de sesizări la poliție, imagini cu o vulpe ce pare maltratată

Poliția Sibiu a primit 30 de sesizări, din toată țara, în doar două zile, privind unele imagini apărute pe TikTok, imagini cu o vulpe ce părea captivă într-o clădire. Polițiștii sibieni au verificat sesizările și au concluzionat că vulpea nu a fost maltratată și nici ținută captivă în respectivul imobil. Detalii aici.

Sensul în care te poți învârti de maxim 3 ori

Asociația Pro Infrastructură publică joi seara o fotografie realizată de un membru al comunității PeUndeMerg.ro în parcarea Hotelului Fântânița Haiducului de lângă DN1 pe Hula Bradului în care sub indicatorul de sens giratoriu scrie că este permis de maxim trei ori să te învârți. Detalii aici.

Carmen Iohannis a mers cu elevii la un atelier de pictură

Prima Doamnă Carmen Iohannis  a participat împreună cu elevii săi din clasa a IX-a de la Colegiul National Gheorghe Lazăr din Sibiu, la atelier de de pictură din cadrul clubului Art&Fun. Detalii aici.

Șapte chefi au gătit pentru copiii din Centrul de Plasament Orlat

La finalul săptămânii trecute copiii de la Centrul de Plasament Orlat și cei de la Casa de tip familial Dalia s-au bucurat de vizita bucătarilor care au participat în sezonul cu numărul 10 al emisiunii de televiziune Chefi la Cuțite. Aceștia au gătit pentru copii și i-au servit aducându-le multă bucurie. Detalii aici.

Radu Szekely se întoarce la București, la cancelaria primului ministru

Sibianul Radu Szekely, fost consilier în cadrul Ministerului Educației până în octombrie 2022, a fost numit în funcția de consilier în cadrul Cancelariei Prim-Ministrului și urmează să facă parte din echipa Consilierului de Stat Mădălina Turza. Detalii aici.

FC Hermannstadt află în 7 februarie răspunsul de la TAS

Marți, 7 februarie, se va judeca primul termen al apelului făcut de clubul FC Hermannstadt împotriva deciziei Federației Române de Fotbal de a depuncta clubul pe seama unor datorii restante. FCH a pierdut trei locuri în clasament în urma acestei decizii. Detalii aici.

Cornea joacă pentru România împotriva Thailandei

Sibianul Victor Cornea a fost convocat pentru a doua oară în echipa de Cupa Davis a României. Astfel, sportivul legitimat la Tenis Club Pamira din Sibiu continuă parcursul excepțional de la începutul acestui an, după cele două titluri câștigate în turneele ATP 50 din Portugalia și ATP 100 din Spania - Tenerife. Detalii aici.

Analiză: echipele de baschet vor juca în curând cu doi jucători români întreaga partidă

CSU Sibiu este într-o situație ceva mai fericită decât majoritatea echipelor din Liga Națională de Baschet Masculin pentru că are o echipă satelit, în divizia B, care le oferă tinerilor jucători posibilitatea de a avea meciuri în picioare la nivel de seniori.  Detalii aici.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Bogdan Brylynski

de Bogdan Brylynski

Editor
Telefon:
0722 227 297

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus