Joi,
25.04.2024
Innorat
Acum
7°C

Cod portocaliu de viscol puternic în județul Sibiu la altitudini de peste 1.800 de metri

Cod portocaliu de viscol puternic în județul Sibiu la altitudini de peste 1.800 de metri

Pompierii sibieni reamintesc că meteorologii au emis un cod portocaliu de viscol puternic în sudul județului Sibiu la altitudini de peste 1800 de metri. Codul este valabil în intervalul 04.02.2023 ora 20:00 până în 05.02.2023 ora 20:00. Sunt anunțate intervale cu viscol puternic (rafale de peste 90-100 km/h) și vizibilitate foarte redusă la altitudini de peste 1800 de metri. 

ISU SIBIU a înștiințat comitetele locale pentru situaţii de urgenţă, dar şi instituțiile cu atribuţii în gestionarea fenomenelor meteorologice prognozate. De asemenea, începând cu ora 20:00 se activează Grupa Operativă, astfel pompierii sibieni sunt pregătiți să intervină în sprijinul comunităților.

În cazul manifestării fenomenelor prognozate ISU Sibiu recomandă:

„Pentru evitarea unor blocaje din cauza condițiilor meteorologice, recomandăm conducătorilor auto care se deplasează în zone montane să se intereseze asupra condițiilor de drum, să aibă mașinile echipate corespunzător pentru zăpadă și să manifeste prudență maximă. 

În situația manifestării vântului puternic, recomandăm populației să rămână în spații închise care le asigură protecția și să evite deplasarea în zone cu copaci, panouri publicitare sau stâlpi de electricitate care ar putea fi doborâți. 

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.

Nu ezitați să apelați numărul unic de urgență 112, dacă identificați o situație care pune în pericol viață unui cetățean, sau chiar a dumneavoastră!”

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus