Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
14°C

VIDEO CNAIR: Sunt 9 arii protejate pe tronsonul 2 al Autostrăzii Sibiu - Pitești. Cum se fac studiile de impact asupra mediului

VIDEO CNAIR: Sunt 9 arii protejate pe tronsonul 2 al Autostrăzii Sibiu - Pitești. Cum se fac studiile de impact asupra mediului

Cei de la Direcția Regională de Drumuri și Poduri Craiova au arătat, etapizat, care este rolul unui studiu de impact asupra mediului în cadrul lucrărilor de infrastructură rutieră mare. De ce este nevoie de elaborarea unui astfel de studiu, cum se realizează un studiu de mediu sau cât durează elaborarea lui. Au ales pentru acest studiu Secțiunea 2 din Autostrada Sibiu – Pitești și anume Boița – Cornetu, iar totul a fost prezentat într-un video.

Materialul video în care se prezintă, etapizat realizarea unui studiu de impact asupra mediului a fost realizat de Compartimentul de comunicare din cadrul DRDP Craiova împreună cu elaboratorul studiului pentru Geostud SRL.

Cei care vorbesc în material sunt specialiștii care realizează monitorizarea componentelor biodiversității și ale factorilor de mediu abiotici pentru diverse proiecte, în special cele mari de infrastructură rutieră. Ei sunt cei care urmăresc practic, implementarea unui proiect în toate fazele acestuia, plecând de la studiul de fezabilitate și până la etapa de operare.

Pentru studiu prezentat în video a fost aleasă Secțiunea 2 din Autostrada Sibiu – Pitești și anume Boița – Cornetu cu o lungime de aproximativ 30 de kilometri.

Specialiștii arată cum se desfășoară etapizat, o monitorizare în teren. Din video aflăm că pe acest tronson există nouă arii protejate dintre care șapte sunt incluse în Rețeaua Natura 2000, iar două sunt de interes național.

Pe lângă monitorizarea habitatelor speciilor de faună echipa monitorizează și toate structurile realizate pentru proiectele de infrastructură.

„Una dintre cele mai spectaculoase structuri realizate pentru Secțiunea 2 a autostrăzii Sibiu – Pitești este reprezentată  de econductul de la Lazaret. Acesta va avea o lungime de 250 de metri fiind proiectat să supratraverseze DN 7, râul Olt și calea ferată. Prin acesta se recreează un coridor de trecere al animalelor, un coridor închis foarte mult timp. Acest ecoduct permite trecerea animalelor din Munții Făgărașului, în Munții Lotrului”, spun specialiștii.

Această trecere este benefică pentru evitarea lovirii animalelor de către mașinile care trec pe autostradă și reduc umărul potențialelor victime. Aceste structuri sunt monitorizate de la faza de proiect și până la finalizare, asigurându-se, astfel, eficiența.  De asemenea în imagini se poate vedea și cum și unde se monitorizează factorii de mediu: apă, aer, sol și zgomot.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

1 comentarii

Xxx

Acum 1 an

Cum toata Europa a facut autostrazi si numai noi nu nu putem de mediu...de arheologie...de gindaci...etc???? Aia n au mediu...castori...morminte...etc???

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus