Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
13°C

Actualizare: Misiune încheiată cu succes la Păltiniș. Toate cele 30 de persoane au fost evacuate în siguranță

Actualizare: Misiune încheiată cu succes la Păltiniș. Toate cele 30 de persoane au fost evacuate în siguranță

Actualizare: În urma misiunii de evacuare, pompierii militari sibieni împreună cu jandarmii montani, Salvamontul au evacuat un număr de 19 adulți și 11 minori. 
Toate cele 30 de persoane au fost evacuate în siguranță, fără a necesita îngriji medicale. Acestea au fost îmbarcate în mijloacele se transport ale ISU Sibiu și au fost transportate în siguranță în municipiul Sibiu. 

Jandarmii montani transmit că sunt pregătiți să intervină în cazul persoanelor aflate în dificultate în zona montană, iar dacă vă aflați într-o situație dificilă solicitați-le ajutorul prin intermediul numărului unic pentru apeluri de urgenţă 112.

Știre Inițială: Pompierii militari ai ISU Sibiu, intervin în aceste momente la ieșirea din stațiunea montană Păltiniș spre Șanta, la o unitate turistică pentru a evacua persoanele cazate acolo. Din primele informații este vorba de 30 de persoane - 18 adulți și 12 minori.

Potrivit pompierilor persoanele sunt evacuate din cauza zăpezii, drumurile de acces spre unitățile turistice din zonă fiind blocate în totalitate de depunerea unui strat foarte mare de zăpadă.  

La fața locului intervin o autospecială de primă intervenție cu șenilată, o autospecială de transport persoane și victime multiple, un microbuz de transport persoane, un echipaj SMURD și autospeciala de primă intervenție și comandă a grupei operative. 

De asemenea, pompierii sunt sprijiniți de jandarmii montani din cadrul IJJ Sibiu și Salvamont Sibiu. 

Intervenția este în desfășurare, revinim cu detalii. 

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

2 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Claudia Oprinescu

Acum 1 an

Sa fim romani si sa ne ajutam unii pe altii , sa fim uniti ca prea mult rau ne vor strainii sa ne i-a tot!

Raspunde

Claus

Acum 1 an

Ne iau ca le dam noi...In munti nu tin drujba'n mana straini,ci tot romani,camioanele care duc bunurile din tara,sunt conduse de romani,cei ce aduc gunoi din occident in tara si ii dau foc sau il ingoapa aici,sunt romani,cine voteaza fsn de 34 ani,tot romani sunt...sa fim seriosi.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus