Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
12°C

Cele 5 nume ale celui mai nou parc al Sibiului rămase încă în cursă. Aproape 750 de sibieni au transmis propuneri

Cele 5 nume ale celui mai nou parc al Sibiului rămase încă în cursă.  Aproape 750 de sibieni au transmis propuneri

Primăria Sibiu a transmis cele cinci nume selectate pentru cel mai nou parc al Sibiului, cel din Tilișca. Acestea sunt Belvedere, Cibinium, Cindrel, Colina și Panoramic. Sibienii sunt invitați să voteze acum una din cele cinci denumiri rămase în cursă, până la data de 12 februarie.

“Aproape 750 de sibieni au transmis propuneri valabile cu un nume pentru al doilea cel mai mare parc al Sibiului – le mulțumesc pentru implicare! Din aceste propuneri, un juriu format din consilieri locali ai Sibiului și reprezentanți ai Primăriei Sibiu au selectat cinci, dintre cele propuse cel mai frecvent și care reprezintă cel mai bine acest parc nou al Sibiului. Continuăm să ne consultăm cu sibienii pentru a stabili denumirea cea mai potrivită și îi invit să își exprime votul. Apoi vom demara procedurile administrative pentru acordarea numelui,” transmite Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu prin intermediul unui comunicat de presă remis Turnul Sfatului.

De luni, 6 februarie începe ce-a de-a doua etapă a concursului organizat de Primăria Sibiu pentru denumirea parcului în amenajare în zona străzii Preot Bacca, suprafață de 6,2 hectare.

Citește și Primăria cere părerea sibienilor: Cum să se numească noul parc?

Cum puteți participa? 

·       Accesați formularul Google AICI

·       Completați datele și votați pentru una dintre următoarele 5 denumiri: 

o   Parcul Belvedere

o   Parcul Cibinium 

o   Parcul Cindrel 

o   Parcul Colina

o   Parcul Panoramic 

Cetățenii care nu utilizează mijloacele electronice vor găsi la Centrul de Informații pentru Cetățeni din sediul Primăriei Sibiu din Piața Mare formulare de vot tipărite, pe care le pot completa pe loc și preda. 

Citește și Primăria Sibiu: Gușterland e denumirea decisă de sibieni și așa îi va rămâne numele. Îi invităm pe cei care contestă numele să propună denumiri inspirate pentru noul parc

În ce perioadă se poate vota? 

Formularul va fi disponibil în perioada 6-12 februarie (inclusiv). 

Ce urmează? 

Primăria Sibiu va anunța public numele noului parc, acesta fiind denumirea cu cele mai multe voturi exprimate de către cetățeni. De asemenea, vom organiza festivitatea de premiere pentru primele 3 cele mai votate denumiri. 

Ulterior, se vor parcurge pașii administrativi pentru ca, prin hotărâre a Consiliului Local, parcul să primească oficial numele. Astfel, în primăvară, când vom putea deschide parcul publicului, noul obiectiv să aibă deja o identitate. 

foto Primăria Sibiu

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

14 comentarii

John doe

Acum 1 an

De ce nu "Tiliscaland" ca sa pastram nivelul de misto?
Raspunde

Colin

Acum 1 an

ati pus un link ce nu functioneaza pentru vot
Raspunde

Gheorghe ion

Acum 1 an

ZăvoiLand
Raspunde

K.w.

Acum 1 an

Colina fodor
Raspunde

Parcul brazilian

Acum 1 an

Colina lu fo

Raspunde

Gheorghe ion

Acum 1 an

Bibu Vegheaza
Raspunde

Arici

Acum 1 an

Cibinium... cel mai potrivit asta asa in amintirea Salcior spectaculoase de sute de ani, sanatoase e pe malul Cibin dar TAIATE de niste lipsiti de minte si cultura cu autorizarea primariei. Redusi mintali din alte parti. Au pus scobitori in schimbul salcilor, ce faceau TOT FARMECUL Acestui rau si al Sibiului pierdut de mult.
Raspunde

Alex

Acum 1 an

Sincer acum, doar Colina e o optiune originala. Restul sunt de un kitsch masiv.

Raspunde

Leonard

Acum 1 an

Parcul Cibinium cred ca Este cel Mai indicat avand in vedere ca suntem Municipiul de pe Cibin si numele in latina a Sibiului care a fost Cibinium.
Raspunde

Locuitorul

Acum 1 an

Lipsește gunoiland ,pt ca vara va mirosi frumos având în vedere ce e dedesubt.
Raspunde

Un sibian

Acum 1 an

cea mai potrivita denumirea ar fi " NSA-Campean-Fodor"...macar stim unde s-au dus banii
Raspunde

Adi

Acum 1 an

Puneți-i mai bine numele de parc "Smart". Să se știe direct că e vorba despre o sifonare de fonduri pentru ceva complet inutil.
Raspunde

Carcotel

Acum 1 an

Dezamagit ca nu avem coraland
Raspunde

Serafin

Acum 1 an

De ce atu pus sondajul dacă acesta nu funcționează. Puteți sa ii spuneți cum vreți. El tot Tilisca o sa se numească
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus