Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Cosmin și Alexandru, jandarmii sibieni care au ajutat la evacuarea turiștilor din zona Șanta: A fost o misiune dificilă

Cosmin și Alexandru, jandarmii sibieni care au ajutat la evacuarea turiștilor din zona Șanta: A fost o misiune dificilă

Plutonier adjutant Alexandru Mănesă și plutonier adjutant Cosmin Brădeanu sunt doi dintre jandarmii montani care au intervenit ieri pentru evacuarea turiștilor aflați la cele două cabane din zona Șanta.

Cosmin își desfășoară activitatea în cadrul Postului Montan Păltiniș din anul 2007, iar Alexandru din anul 2018. Au participat la multe misiuni pentru siguranța turiștilor și sunt în continuare în sprijinul persoanelor aflate în dificultate în zona montană.

„A fost o misiune pe care am desfășurat-o cu cea mai mare responsabilitate, ca de fiecare dată, între persoanele pe care le-am evacuat fiind și copii, chiar și un bebeluș. O misiune destul de dificilă din cauza nămeților, încheiată cu succes!", au transmis jandarmii sibieni pentru Turnul Sfatului.

Cei doi au transportat turiștii în siguranță până în stațiunea Păltiniș, rând pe rând, și s-au asigurat că sunt în afara oricărui pericol, mai ales că printre persoanele blocate în nămeți erau și copii. După multe ore de stat în frig și zăpadă, în care au intervenit pentru siguranța oamenilor și au deszăpezit drumul pentru evacuare, cei doi jandarmi montani sibieni și-au încheiat misiunea cu succes, toate persoanele au fost conduse în siguranță până în stațiune.

„Felicitări colegilor noștri pentru implicarea și profesionalismul cu care își îndeplinesc misiunile de fiecare dată, la înălțime”, transmit reprezentanții jandarmeriei Sibiu.

Reamintim că ieri, 5 februarie, s-a intervenit în zona Șanta pentru două misiuni de evacuare a turiștilor blocați din cauza zăpezii. La prima misiune au fost evacuate 30 de persoane, iar la a doua, zece.

Citește și:

Actualizare: Misiune încheiată cu succes la Păltiniș. Toate cele 30 de persoane au fost evacuate în siguranță

Zece persoane printre care și copii au fost evacuate de jandarmi de la o cabană din zona Șanta

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

10 comentarii

Canaris

Acum 1 an

Dificilă e prea puțin spus.... Cel mai potrivit termen este,, Pe viata și pe moarte,,..... Hai că sunteți penibili cu comunicatele astea..... Ce altceva aveau de făcut ieri băieții?
Raspunde

@Canaris

Acum 1 an

Ce te roade invidia "herr Canaris". Poate rămâi și tu în zăpadă la -15 grade celsius. Să vezi cum te întrebi trepidând "Ce altceva aveau de făcut ieri băieții?". Sau poate cauți soarta lui Wilhelm Canaris și scutești "băieții" de făcut altceva. Felicitări jandarmilor că sunt acolo unde trebuie când e nevoie de ei!
Raspunde

Cuza

Acum 1 an

Nu mai dezinformati cu comunicate mincinoase! Nau fost blocate in nameti! Toate persoanele se aflau in cabana, la adapost si caldura! Faptul ca drumul era inzapezit si inaccesibil cu auto "normala", nu inseamna deloc ca au fost intr.o situatie asa cum e prezentata pompos si eroic de jandarmi! Sa spui ca au dus persoane "in afara oricarui pericol" pe snowmobil, acoperiti cu paturi, la temp. de -14°C (iar temp. resimtita din cauza vitezei de deplasare era in jur de -18-20°C, cand oricand se poate instala hipotermia) trebuie sa fi tare disperat dupa crearea de imagine(falsa)! De retinut: au fost multi oameni implicati in interventie, de la 3 institutii publice! Nu doar cei 2 jandarmi din foto!
Raspunde

Sib

Acum 1 an

Păi e foarte simplu, românul care nu ajunge până în magazin cu mașina e calamitat, sună la 112! Așa și aici, mari amatori de munte care n-au fost în stare să meargă câțiva km prin zăpadă - că parcă "la munte" s-au cazat... Dar mna, a se vedea și cazul Argeș-cabana Capra... Bani publici irosiți fără să existe un pericol real. Intervenții în forță pentru a "salva" oameni care stau bine-mersi în cabane încălzite, cu apă și hrană la dispoziție. La Colectiv a mers mai greu cu mobilizarea...
Raspunde

@Cuza

Acum 1 an

Ce te mai roade invidia, românașule. Tu unde erai de știi mai bine? În spatele aparatului foto cumva? Sau poate tot la gura sobei unde dădeai cu hate din frustrările unui neîmplinit. De ce să nu apreciezi fapte de bine? DA, e treaba lor să ajute cetățeni. Au făcut-o deci merită să alfe lumea. Turnul Sfatului - felicitări pentru articol.

Raspunde

Cuza

Acum 1 an

dupa cum sigur NU stii, nici poza in care apar cei doi nu e de la locul interventiei!!! e facuta doar pt. a da bine la presa!!! dar tu esti un umil credul spalat pe creier si crezi toate povestile naive pe care le auzi/citesti! PS- eram mai aproape de realitate decat tine, poti fi sigur de asta!
Raspunde

Hmmm. Cititor sau frustrel?

Acum 1 an

Oare ce părere are autorul articolului când tu scrii că sunt "povești naive" iar cel ce citește e un credul? TURNUL SFATULUI publicat un articol de apreciere la adresa unor oameni care și-au făcut datoria foarte bine. Nu înțeleg care e problema dumitale cu asta? Poate căutai știri despre tragedii sau alte orori. Vezi că sunt alte surse pentru apetitul dvs și vă puteți hrăni de acolo. Iar dacă spui că erai mai aproape de realitate, te cred. Data viitoare, cu puțin ajutor, poate că te vei afla chiar în realitate așa cum suntem majoritatea oamenilor. Succes și sănătate (mentală) că-i mai bună decât toate.
Raspunde

Rosu

Acum 1 an

Am un preten care lucra la o stantza. Toata ziua stantzeaza tabla. Daca vreti, va dau adresa sa scrieti ca un muncitor isi face treaba, zi de zi...
Raspunde

Spor la ștanță

Acum 1 an

Când salvează oameni înzăpeziți, o să scrie și de el la ziar. Până atunci urează-i spor la muncă și roagă-l să te învețe și pe tine cum să fii util.

Raspunde

Chistinean

Acum 1 an

Dar salvamontiștii, salvamontiștii unde erau? Ați omis intenționat s_au din greșeală? faptul că voi transportați trei persoane, cu două auto, snowmbil și ATV, la un drum, iar ei șase persoane la un drum cu UTV_ul, la aceiași acțiune.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus