Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Închisoare pentru șoferii băuți, drogați sau fără permis care provoacă accidente cu victime. Legea a trecut de Senat

Închisoare pentru șoferii băuți, drogați sau fără permis care provoacă accidente cu victime. Legea a trecut de Senat

Proiectul de lege prin care şoferii depistaţi la volan băuţi, drogați sau fără permis, care provoacă accidente mortale vor face închisoare, a fost adoptat luni de Senat, potrivit Alba24. Inițiativa legislativă va intra în atenția Camerei Deputaților, pentru vor final.

Legea a trecut cu 111 voturi „pentru”.

Datele furnizate de Poliția Română și de Ministerul Justiției arată o realitate sumbră: 20.000 de persoane trimise în fața instanțelor de judecată în fiecare an pentru conducere fără permis, sub influența drogurilor sau băuturilor alcoolice. Tot în fiecare an își pierd viața sau sunt rănite grav, în accidente produse de cei care conduc fără permis, băuți sau drogați, aproximativ 500 de persoane.

Proiectul prin de modificare a legislației penale „astfel încât niciun șofer băut, drogat sau fără permis care a produs un accident mortal să nu mai poată scăpa de pedeapsa cu închisoarea”, a fost respins de Camera Deputaților în 2019.

Acum a fost aprobat de Senat și merge la vot final în Camera Deputaților.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

4 comentarii

Iris

Acum 1 an

Ar trebui în plus anularea definitivă a permisului de conducere.

Raspunde

Auditorul suparat..

Acum 1 an

Si extinderea legii si la orice fel de vatamare corporala grava.Daca iti face praf picioarele poate sa scape????Pe vremea lui ceashca daca se depasea un numar de zile de spitalizare automat era inchisoare.
Raspunde

Borat Sagdiyev

Acum 1 an

Aici întră și vajmicii „generali” recidiviști ai Armatei Romane? Dar permisele „de Prahova”?

Raspunde

Nume

Acum 1 an

Pai pedepapsa cu inchisoare se aplica si acum, numai ca in romania, aceasta tara sub-bananiera, se numeste inchisoare cu SUSPENDARE !!! Adica esti pedepsit, doar ca nu. Mortu e de vina, asa a vrut Dumnezeu ..
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus