Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

După 31 de ani în Austria s-a întors la Sibiu și a deschis propria afacere. Daniela Pop: „A fost dorința mea să fac ceva acasă”

După 31 de ani în Austria s-a întors la Sibiu și a deschis propria afacere. Daniela Pop: „A fost dorința mea să fac ceva acasă”

A locuit 31 de ani în Austria, iar de câteva luni s-a întors unde îi sunt rădăcinile, la Sibiu. Daniela Pop a ales să vină acasă și să deschidă o afacere unică în România, spune ea. Având experiență de peste trei decenii în domeniul managementului comunicării în clinicile stomatologice, Daniela a deschis la noi în oraș White Lounge Sibiu, un mic salon de albire dentară cosmetică.

Daniela Pop are 53 de ani, iar pe cei mai recenți 31 i-a trăit la Austria. Avea 21 de ani când a plecat din Mediaș, orașul său natal. „La vremea respectivă m-am îndrăgostit, m-am căsătorit și am plecat la Viena. Începusem studiile la medicină în București, dar am renunțat și am lăsat totul baltă”, își începe Daniela povestea.

Trainer și consultant în comunicare în domeniul medical

Daniela nu cunoștea limba germană în momentul în care a ajuns în Viena. A început însă să învețe singură și să facă cursuri, iar în scurt timp a ajuns să managerieze două clinici medicale stomatologice.

„Am plecat într-o țară în care se vorbea limba germană. Eu nu eram vorbitoare de limba germană. Părinții mei au vrut să mă dea de la grădiniță să fac limba germană, dar eu nu mi-am dorit asta niciodată. Aveam mulți prieteni sași la Mediaș. Așa că am fost pusă în situația de a ajunge în Austria, fără să știu deloc germana”, a povestit Daniela despre momentul plecării sale din Austria.

În momentul de față, sibianca este trainer și consultat de comunicare, marketing și management pentru personalul medical din Austria.

„Am continuat și studiile, am făcut facultatea de psihologie, facultatea de management medical, am condus două clinici de stomatologie în ultimii 31 de ani. Am început ca dental hygienist, am lucrat în cabinet.

N-am mers niciodată pe psihologia clasică, am făcut training și coaching în continuare, iar de 15 ani țin cursuri pentru stomatologi”, a mai povestit aceasta.

„A fost dorința mea să fac ceva acasă”

Nu ai cum să nu o întrebi ce a făcut-o să se întoarcă acasă după atât de mult timp. Într-o țară care îi oferea aproape totul, Daniela spune că îi lipsea căldura oamenilor și acel sentiment de a fi acasă, în țara ta.

„Este o întrebare pe care o aud tot timpul. Legăturile cu Austria nu s-au terminat, nu mai manageriez clinica, dar țin în continuare cursurile, merg o dată, de două ori pe lună pentru cursuri. Te trage pământul, te trag rădăcinile, nu ai cum să nu te întorci. A fost dorința mea să fac ceva acasă.

Eu, prin structură, sunt o persoană foarte rațională. Am avut o viziune la un moment dat, m-am gândit că vreau să fac ceva acasă. Am fost aici în august, când am venit în vacanță și m-am gândit că dacă ar fi să construiesc ceva, aș face-o la Sibiu, iar acel ceva ar fi în domeniul beauty. Un loc unde vine lumea cu plăcere, fără să facă conexiunea cu durerea, cu disconfortul, cu tot ce înseamnă, din păcate, pentru majoritatea, stomatologia”, detaliază sibianca.

Înainte ca Sibiul să-i redevină casă, Daniela îl vizita cel puțin de două ori pe an. Spune că i se pare greu să realizeze că nu mai este turist în propriul oraș, dar că oamenii și frumusețea Sibiului nu au cum să fie înlocuite cu străinătatea.

„Nu știu dacă pot să realizez că nu mai sunt turist. Mă simt bine la Sibiu. E altfel. Îmi plac oamenii. Orașele toate sunt frumoase, fiecare are ceva frumos, dar cred că oamenii sunt cei care își pun amprenta. Îmi oferă oportunități pe partea culturală, este suficient de mare încât să se întâmple în permanență câte ceva și suficient de mic încât să ai o privire de ansamblu asupra lui.”

Diferența dintre o albire dentară într-un cabinet stomatologic și o albire dentară cosmetică

Daniela spune că a mers pe partea de cosmetică dentară pentru că încă nu exista în România așa ceva.

„Fac asta cu mare plăcere și ce vă pot spune sigur că nu există așa ceva în România. Suntem primii. Diferența substanțială este faptul că fiind o albire cosmetică se face cu un gel cosmetic care nu conține peroxid. Peroxid-ul este substanța invazivă din albirea stomatologică clasică. Neconținând peroxid asta înseamnă că nu provoacă durere, nu provoacă sensibilitate, nici în timpul tratamentului, nici după tratament. Dimpotrivă, gelul conține foarte multe oligoelemente și floride și în timpul ședinței se mineralizează smalțul dentar”, adaugă sibinca.

O ședință durează 40 de minute și costă 750 de lei, iar rezultatele sunt vizibile imediat. „Garantăm patru nuanțe dar nu am avut niciodată mai puțin de 8.” 

„O văd ca pe o afacere de lungă durată”

Sibianca își dorește să-și gestioneze timpul astfel încât o săptămână din lună să fie în Austria pentru cursuri, iar restul timpului să o găsim la salonul situat la parterul hotelului Ramada. Pentru ca acest lucru să fie posibil, Daniela are și un ajutor, pe Andreea. 

„Oamenii sunt foarte deschiși. Am ales produsul cu foarte multă grijă, după foarte multe studii și ani în care l-am identificat pe cel mai bun.

Se pretează pentru toată lumea. Suntem surprinse plăcut de faptul că am putea spune că ne-au trecut pragul, în egală măsură, și bărbați și femei. Cred că momentan avem mai mulți bărbați decât femei, din hotel au venit doar bărbați. Sunt trei scaune, le-am gândit ca două dintre ele să fie cu programări și unul dintre ele să fie întotdeauna liber pentru clienții spontani.”

Daniela are planuri mari de viitor pentru afacerea sa. Spune că începutul a fost la Sibiu, orașul ei de suflet, dar că și-ar dori să se extindă și în alte regiuni.

„O văd ca pe o afacere de lungă durată și o văd ca pe un început la Sibiu, cu posibilitate mare de scalare. Sigur că ideea este la un moment dat să mergem spre București, Cluj, să ne extindem. Începutul este acasă. Este o mare provocare atunci când îți schimbi locul. Oricât de mult ai fi acolo, chiar și după 30 de ani nu te poți considera acasă 100%. Întotdeauna am avut un ochi spre România, spre ce se întâmplă acasă. Dacă am auzit ceva toți anii aceștia în Austria, a fost că românii sunt atât de faini și că româncele sunt femei foarte frumoase”, concluzionează sibianca.

Programări se pot face la numărul de telefon 0752 300 383, iar alte detalii puteți afla și pe pagina de facebook Sibiu Whitelounge.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

8 comentarii

Max rasinareanul

Acum 1 an

Bravo nea Ilie puscarie. Mai mananca si gura lui o chirie de la doamna din Austria. Pe cand strangem si noi molozul ala de la Sitex Dumbrava ?!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Emil

Acum 1 an

Vorba unui patrihot roman prins cand luase cateva mere cazute pe marginea drumului in Germania si amenintat cu pistolul in ceafa sa le arunce inapoi pe toate, inclusiv pe cel din care muscase, mai bine ca-n haznaua Romania nu se traieste nicaieri in lume.
Raspunde

Hofer

Acum 1 an

De unde ai scos prostia asta cu pistolul? Eu traiesc din anul 1990 in Germania fara sa am Probleme. Iar chestia cu Germanul este inchis o alta prostie. Am fost Arbitru de fotbal 7 ani, am antrenat juniori 14 ani fara sa am absolut nici o problema. Indiferent pe unde am trecut nu au existat probleme si am fost ff.bine primit. Nu va inteleg. P.S. Este clar ca daca traiesti in Germania trebuie sa vorbesti Germana si nu Romaneste.
Raspunde

Emil

Acum 1 an

Erau trei isi cautau de lucru, gazduiti de o sora plecata pana-n revoluitie ce seara la masa le amintea cat a costat carnea si painea.
Raspunde

Nonick

Acum 1 an

E gresit linkul spre pagina de facebook.

Raspunde

Daniela Pop / Whitelounge SRL

Acum 1 an

Multumim! S-a corectat!
Raspunde

Sibiancă

Acum 1 an

Mare bucurie pentru noi, și nu mă mai mir de nimic, noroc cu clienții hotelului, pentru că noi ne asigurăm că ne putem plăti facturile , impozitul, mîncarea și dacă mai rămâne ceva, încălțăminte și îmbrăcăminte îmbrăcăminte, pentru noi 750 Ron sunt rata la bancă, vă dorim să reușiți dar nu știu câți sibienii mei dragi își vor permite? Succes!!?
Raspunde

Claus

Acum 1 an

Succes...zambetul face omul mai frumos.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus