Duminică,
10.12.2023
Innorat
Acum
-0°C

10 pe linie pentru managerii instituțiilor de cultură din subordinea CJ Sibiu: „Este o muncă de echipă”

10 pe linie pentru managerii instituțiilor de cultură din subordinea CJ Sibiu: „Este o muncă de echipă”

Consiliul Județean Sibiu a publicat rezultatele evaluării modului în care managerii instituțiilor de cultură din subordinea sa și-au desfășurat activitatea în anul 2022.

Cristian Lupeș, managerul Filarmonicii de Stat din Sibiu, Alina Vintilă, cea care conduce Școala populară de arte și meserii ”Ilie Micu”,  Ciprian Ștefan, managerul Muzeului Astra, Răzvan Pop, managerul Bibliotecii Județene Astra și Silvia Macrea, managerul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale „Cindrelul Junii Sibiu”, au primit nota zece atât pentru raportul de activitate al anului 2022, cât și pentru interviul acordat autorităților județene.

Cel mai nou manager dintre cei cinci este Răzvan Pop. Pentru acesta, anul 2022 a fost o provocare, iar anul 2023 vine cu noi dorințe pentru instituția pe care o conduce.

„A fost o provocare încă de la bun început. Managementul a început nu tocmai de la 1 ianuarie și a trebuit să reluăm anumite lucruri care au stagnat în ultima perioadă sau să venim cu noi propuneri. A trebuit să lucrăm la infrastructură, să reparăm, să renovăm, a trebuit să lucrăm la programe, la achiziția de carte. Aș vrea să cred că cele patru linii pe care le-am urmărit s-au realizat, în sensul că am avut o achiziție bună de carte cu o sumă de peste 3000.000 de lei, cărți achiziționate sau primite prin donație. Am reușit să deschidem biblioteca către marile evenimente și către marii actori culturali din Sibiu și de aceea mă bucur că Festivalul Internațional de Teatru, Festivalul de Jazz, Astra Film, Musica Ricercata și multe alte proiecte s-au desfășurat și la bibliotecă. Cel mai important, am reușit să deschidem biblioteca oamenilor și sibienilor și de aceea putem spune că aproape la fiecare a doua zi am avut un eveniment nou care se întâmpla la bibliotecă, pentru sibieni, nu doar pentru cei din oraș, ci pentru cei din tot județul.

Am dus reprezentarea bibliotecii și în țară și în străinătate, iar ca ultim aspect am pus la punct infrastructura bibliotecii, mai ales prin deschiderea American Corner, care este un spațiu complet renovat și deschis publicului larg. Acestea au fost ideile de anul trecut. Anul acesta mai adăugăm două mari linii, să mergem foarte mult și să deschidem către județul Sibiu și, de asemenea, să ne deschidem foarte mult copiilor și celor cu situații speciale cărora ne adresam în puțină măsură. De aceea, vom deveni actori în acest sens”, a declarat Răzvan Pop pentru Turnul Sfatului.

Silvia Macrea, managerul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale „Cindrelul Junii Sibiu”, spune că rezultatul se datorează unei munci de echipă din partea artiștișlor, personalului de specialitate și celui administrativ și publicului.

„Vreau să mulțumesc tuturor angajaților CJCJPCT „Cindrelul-Junii” Sibiu și celor care ne sunt alături la toate acțiunile și ne aplaudă. Prin munca acestor oameni și prin susținerea publicului, activitatea din anul 2022 a fost evaluată pozitiv. Nota 10, primită la evaluarea anuală, e o muncă de echipă, datorată artiștilor de la Junii Sibiului, personalului de specialitate și celui administrativ, și, bineînțeles, publicului, căci trăim cu toții într-o comunitate”, a spus aceasta.

Cristian Lupeș, managerul Filarmonicii de Stat Sibiu, explică faptul că nota reflectă munca instituțională din anul 2022 și că un rol important, pe lângă echipa artistică, îl are și cea administrativă. 

„Comisia de evaluare a acordat nota maximă în urma unei analize foarte complexe asupra activității instituționale din anul 2022. Consider că rezultatul evaluării reflectă în mod obiectiv munca noastră. Am reușit să îndeplinim țintele stabilite, să răspundem tuturor provocărilor și chiar să facem pași importanți în misiunea noastră de a oferi un model de funcționare european. Inițiativa artistică este dublată de un efort semnificativ al echipei administrative, pe care o coordonez împreună cu cei doi directori, doamna Mariana Preda și domnul Remus Rus, iar toate proiectele noastre sunt posibile datorită sprijinului constant și consistent de care ne bucurăm din partea Consiliului Județean Sibiu, Primăriei Sibiu, tuturor partenerilor instituționali, comerciali, culturali și media, cărora le mulțumim!”, a spus Cristian Lupeș.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Adina Torop

de Adina Torop

Redactor

adina@turnulsfatului.ro

Comentarii

8 comentarii

Cornel I.

Acum 9 luni

daca managerul Muzeului Astra - Ciprian Ștefan a primit 10 pentru impotenta de a administra muzeul (vezi 14 case cu acoperisul avariat de 3 ani de zile si nereparate - conf. spuselor lui - ca n-are stuf si chef probabil) in conditiile in care practica cel mai nesimtit tarif la bilete din tara, si care e finantat si de la bugetul local si de la minister, e clar ca evaluatorul (d-na chirie moka cimpean) e praf si pulbere , pentru cine mai avea vreun dubiu.
Raspunde

Cornel S.

Acum 9 luni

Eu intru în muzeu în mod gratuit și când doresc folosind o narațiune veche.
Raspunde

Muresan

Acum 9 luni

Fuego de Sibiu - 10! Pentru ce? La fel ca dl. Johannis, pe cand era primar. a prins o conjunctura favorabila...
Raspunde

Calin

Acum 9 luni

Preturile in Muzeul satului sint neaccesibile pentru multi . Marea problema este ca au expus asa de multe case si gospodarii incit dispare complet natura, padurea, gazonul, ceea ce facea tot farmecul . Ai impresia ca te regasesti intr- un sat imens , suprapopulat ,la fel ca orasele noastre.Ar trebui pastrat aspectul de Muzeu Padurea Dumbrava si nu Muzeu al caselor taranesti, dupa ce vezi 3 case tecsaturi sa mai intri in restul.
Raspunde

Un sibian

Acum 9 luni

INCOMPETENTI si IGNORANTI de CALIBRU MARE!!! Reprezentativi sunt cel de la Astra si "viceprimarul"...
Raspunde

Emil

Acum 9 luni

Au copiat unul de la altul.
Raspunde

Pacala

Acum 9 luni

Știți nu se pregătește cumva vreun candidat PNL ptr Sibiu? Pare suspecta promovarea artificiala a dlui Pop în presa locală.Conform cutumei din PNL se pare că ruleta s-a oprit în dreptul dansului.Felicitari încă de pe acum....
Raspunde

Ganz

Acum 9 luni

TS se dovedește a fi organul de presa sl ciumei galbene, dacă observi frecvența articolelor despre CJ, Fuego, Țurcana și alți pedelisti transformați în urmași ai Bratienilor. Cât despre cultura sibiana, se laudă singură și raportează recorduri la hectar prin manageri-stăpâni de plantații.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus