Joi,
01.06.2023
Ploi Moderate
Acum
23°C

Ceremonie militară, demonstrații și instruiri de acordare a primului ajutor medical, printre activitățile ISU Sibiu de Săptămâna Protecției Civile

Ceremonie militară, demonstrații și instruiri de acordare a primului ajutor medical, printre activitățile ISU Sibiu de Săptămâna Protecției Civile

Pe 28 februarie se împlinesc 90 de ani de la înființarea Protecţiei Civile din România. Cu această ocazie, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu desfășoară mai multe activități publice în perioada 25.02.2023 - 04.03.2023 în cadrul programului Departamentului pentru Situații de Urgență și al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență intitulat „Săptămâna Protecției Civile”.

„La această dată, în anul 1933, prin Decretul Regal nr. 468, se aproba "Regulamentul de funcţionare a Apărării Pasive contra atacurilor aeriene" având ca scop "limitarea efectelor bombardamentelor aeriene asupra populaţiei şi resurselor teritoriului, fie asigurându-le protecţia directă, fie micşorând eficacitatea atacurilor”, arată reprezentanții ISU Sibiu.

Evenimentul se va desfășura pe durata a șapte zile, urmărind să marcheze importanța acestei componente a sistemului securității naționale, care reprezintă un ansamblu integrat de activități specifice, măsuri și sarcini organizatorice, tehnice, operative, cu caracter umanitar și de informare publică, planificate, organizate  și realizate în România potrivit Legii nr. 481/2004, în scopul prevenirii și reducerii riscurilor de producere a dezastrelor, protejării populației, bunurilor și mediului împotriva efectelor negative ale situațiilor de urgență, conflictelor armate și înlăturării operative a urmărilor acestora și asigurării condițiilor necesare supraviețuirii.

Activitățile desfășurate de unitățile subordonate au rolul de creștere a gradului de conștientizare a populației asupra riscurilor existente, cât și creșterea rezilienței cetățenilor.

Programul principalelor activități: 

- În 25 februarie, între orele 12:00-18:00 în cadrul Promenada Mall Sibiu și în 26 februarie între 12:00-18:00 în cadrul Shopping City Sibiu, vom amplasa puncte de informare preventivă cu tematica de protecție civilă, expoziții statice cu echipamente specifice și demonstrații și instruiri de acordare a primului ajutor medical;

- În 27 februarie între orele 12:00-16:00, în Piața Mică din Municipiul Sibiu, va avea loc o expoziție cu echipamente și tehnică de intervenție, demonstrații și instruiri de acordare a primului ajutor medical, ateliere tematice pentru copii și prezentare de măsuri și mod de comportare în cazul situațiilor de urgență, tematice protecției civile;

- În 28 februarie începând cu ora 12:00 la sediul ISU Sibiu va avea loc o ceremonie militară publică;

- Tot în data de 28 februarie la toate subunitățile se organizează „Ziua porților deschise” unde vor avea diferite ateliere și activități pentru copii.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Adina Torop

de Adina Torop

Reporter Speciale

adina@turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus