Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
9°C

Actualizare. Polițiștii le mulțumesc voluntarilor care au participat la acțiunea de căutare a Angelikăi. Au fost „periate” 500 de hectare, dar, din păcate, tânăra nu a fost găsită

Actualizare. Polițiștii le mulțumesc voluntarilor care au participat la acțiunea de căutare a Angelikăi. Au fost „periate” 500 de hectare, dar, din păcate, tânăra nu a fost găsită

Sute de persoane au început căutările joi dimineață pentru a o găsi pe studenta de 25 de ani, Angelika Claudia Maurer, dispărută din Sibiu acum aproape o lună. La căutările ample de astăzi, pe lângă polițiști, participă și sute de voluntari.

Actualizare ora 15.40 - IPJ Sibiu: Mulțumim tuturor celor care s-au implicat. Polițiștii sibieni continuă cercetările 

Acțiunea de căutare a tinerei s-a încheiat în jurul orei 13,30, după ce zona aflată în atenție, în suprafață de aproximativ 500 de hectare, a fost periată în totalitate, transmit reprezentanții IPJ Sibiu. Din păcate, tânăra nu a fost găsită și nici nu au fost descoperite obiecte sau alte indicii care să lămurească situația persoanei în cauză.

„Facem precizarea că polițiștii sibieni continuă cercetările, inclusiv prin căutări în teren, astfel încât să fie obținute și analizate cât mai multe informații ce pot duce la găsirea tinerei dispărute. Mulțumim tuturor persoanelor care s-au implicat în această acțiune de căutare, care nu s-ar fi putut desfășura fără efortul susținut al voluntarilor,” arată sursa citată.

Actualizare ora 13.49 - S-au încheiat căutările de astăzi pentru găsirea Angelikăi. Polițiștii au eliminat posibilitatea ca tânăra să fie găsită în pădurea de lângă Sibiu.

S-au încheiat căutările de astăzi, transmite reporterul TS care a participat acțiune. Potrivit primelor concluzii, polițiștii au eliminat posibilitatea ca Angelika Maurer să fie găsită în pădurea de lângă Sibiu.

S-au găsit câteva obiecte pe care polițiștii le vor verifica pentru a vedea dacă aparțin fetei dispărute, dar niciun indiciu clar. Se vor relua căutările pe arii mai extinse, mai spun polițiștii. 

Actualizare ora 12.20 Reprezentanții IPJ Sibiu au transmis presei imagini filmate din elicopterul implicat în acțiunea de căutare. După cum se observă, zona de căutare este foarte mare, după cum spunea miercuri șeful IPJ Sibiu, Tiberiu Ivancea. 

Știre inițială ora 10.48 - Peste 300 de oameni o caută pe Angelika, în pădurea Dumbrava. Studenta de 25 de ani a dispărut de aproape o lună, iar polițiștii i-au găsit obiectele personale în zona împădurită de lângă Sibiu

La acțiune participă 150 de lucrători din IPJ Sibiu, Centrul Chinologic ”Aurel Greblea” Sibiu, DGASPC Sibiu, Directia Ocolului Silvic Sibiu, Salvamont Sibiu, SAJ, precum și peste 200 de voluntari din Asociația 4x4 Rescue, Asociația Crucea Roșie și studenți ULBS.

De asemenea, acțiunea beneficiază de sprijinul IGAV, fiind folosite concomitent mai multe drone.

„Astăzi, 2 martie, începând cu ora 10,00, polițiștii sibieni au declanșat o amplă acțiune de căutare a unei tinere, MAURER ANGELIKA CLAUDIA, în vârsta de 25 ani, studentă în municipiul Sibiu, a cărei dispariție a fost semnalată la data de 15 februarie, după ce, din data de 8 februarie, tânăra nu a mai putut fi contactată de către rude și cei apropiați,” spune Elena Welter, purtător de cuvânt al IPJ Sibiu. 

Se face o linie de căutare, civili intercalați cu polițiști, iar cei de la Salvamont și de la Asociația Salvatorilor Montani vor căuta în zonele mai greu accesibile și mai abrupte, spune Dan Popescu, șeful Salvamont Sibiu pentru Turnul Sfatului. Cei care caută în pădure au fost organizați în grupuri de câte trei civili și un polițist.

      Citește și Angelika Maurer, studenta dispărută din Sibiu, este căutată în continuare. Polițiștii i-au găsit telefonul, ochelarii și cheile în Pădurea Dumbrava

La data de 25 februarie, în Pădurea Dumbrava, municipiul Sibiu, polițiștii sibieni au găsit mai multe bunuri care îi aparțin tinerei, motiv pentru care s-a luat decizia extinderii căutărilor în zona împădurită de la marginea municipiului Sibiu.

„Sunt angrenate foarte multe forțe pentru că în ciuda tuturor eforturilor noastre de până acum nu am reușit să o găsim pe studenta dispărută. Mâine (nr. astăzi, joi) cred că vor fi peste 100 de persoane, am solicitat și sprijin de la Inspectoratul General pentru aviație, vor fi voluntari cu drone. Este un areal foarte mare și foarte accidentat terenul pe anumite zone, trebuie periat cât mai mult și probabil la un moment o vom și găsi”, spunea miercuri șeful IPJ Sibiu despre acest caz. „În zona respectivă a fost găsit buletinul ei, a fost găsit un telefon. Nu luăm în calcul posibilitatea de răpire. Luăm în calcul posibilitatea de a nu o mai găsi în viață,” a adăugat Tiberiu Ivancea.

foto IPJ Sibiu/Turnul Sfatului

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

6 comentarii

Un sibian

Acum 1 an

remarcabila mobilizarea!!!
Raspunde

Ana

Acum 1 an

Alooooooo!!!!!!! După o lunaaaaa????? Aloooool SIC ul?????? Unde ați fost?????
Raspunde

Florin

Acum 1 an

Da chiar va place sa comentati asa aiurea?Daca ati fi citit toate stirile initiale nu mai postati tampenia asta
Raspunde

Ovidiu

Acum 1 an

Oare cei din Politie au avut ideea de a verifica in telefonul gasit? Poate exista vreun indiciu printre mesaje, ultimele apeluri, aplicatii de socializare, etc.
Raspunde

Munteanu

Acum 1 an

În mod sigur l-au verificat. Sunt profesionisti, nu amatori.
Raspunde

Emil

Acum 1 an

Politie fa-te ca lucrezi....Ca sa opresti asasinatele si atrocitatile comise asupra populatiei romanesti trebuie destructurata crima organizata institutionala din MAI, Justitie, CCR, Guvern, grupari politice, etc, altfel, pierdeti timpul de pomana.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus