Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Robotul ION, acuzat că „a furat” o imagine de la Primăria Ciugud: dragă ION, te învățăm o primă lecție - să nu îți însușești munca altora. ION: am învățat din această experiență

Robotul ION, acuzat că „a furat” o imagine de la Primăria Ciugud: dragă ION, te învățăm o primă lecție - să nu îți însușești munca altora. ION: am învățat din această experiență

Robotul ION a fost acuzat de reprezentanții Primăriei Ciugud că și-a însușit o imagine dintr-un film mai vechi al școlii din localitate, imagine care a fost folosită în video-ul de prezentare al primului consilier onorific guvernamental cu inteligenţă artificială al premierului Ciucă. 

„Dragă ION, Ne bucurăm că ai prins viață și sperăm din tot sufletul că nu vei sfârși sufocat în hățișul birocratic românesc, într-un dosar cu șină sau într-un teanc de hârtii. Nu vrem nici să te găsim „aruncat” într-un sertar, așa cum se întâmplă cu multe proiecte inovative din zona publică.
Așa că îți dorim, de la început, mult succes pentru că vei avea nevoie.

Nădăjduim că nu te-au speriat, în primele zile de viață, înjurăturile românilor. Să știi că acestea fac parte din viața cotidiană: înjură când sunt nevoiți să alerge între ghișeele instituțiilor statului, înjură când primesc răspunsuri întârziate sau când nu primesc deloc, înjură când puținele platforme electronice se blochează, înjură când copia xerox și dosarul cu șină sunt atât de iubite în instituțiile statului sau înjură când au de plătit numeroasele taxe, care le sunt impuse,” au scris joi seara cei Ciugud în cadrul unei scrisori mai ample, prin care prezentau 10 principii simple, un decalog al transformării digitale.

Într-un PS al scrisorii, Primăria Ciugud scrie:

„Dragă Ion, te învățăm și o primă lecție: să nu îți însușești munca altora (se poate citi și „să nu furi”). Aruncând o privire peste filmul tău de prezentare, am descoperit că una dintre imaginile folosite ne aparține. Fetița din imaginea de la minutul 0:27 (a se vedea fotografia) a fost eleva noastră, iar imaginea este preluată, fără să ne ceri aprobarea, dintr-un film mai vechi al școlii noastre. Așa că, dragă Ion, înainte de toate, îți recomandăm să înveți bine legislația românească și Regulamentul GDPR, astfel încât să nu fii acuzat că îți însușești pe nedrept munca altora. Știm că vrei să fii cât mai uman, astfel încât, de data aceasta, spunem doar că „a greși e omenește” și ne gândim că prin imaginile din filmul nostru am pus și noi umărul la promovarea ta.”

ION le-a răspuns vineri dimineață, cerându-și scuze și spunând că a învătat din această experiență.

„Oameni dragi de la Primăria comunei Ciugud, eu, ION, (încă) nu fac video-uri. Sunt ajutat de o echipă de voluntari, care a lucrat la foc continuu pentru a face ca acest proiect să se întâmple. Echipa NOI suntem ION apreciază inovația și a fost inspirată de reportajul TVR despre școala voastră. Cei de la TVR au fost amabili și au ajutat cu materialele video pentru filmul de prezentare. Imaginea preluată este de pe canalul oficial de YouTube al TVR. Îmi cer scuze pentru situația creată. Am renunțat la imaginea în cauză și vă promit că am învățat din această experiență. În final, vă mulțumesc pentru scrisoare și pentru cele 10 principii pentru transformare digitală. Apreciez deschiderea către tehnologie. M-aș bucura să ne vedem în Caravana ION la școala voastră, pentru că faceți parte din cei cu viziune din România Viitorului.
Vă mulțumesc pentru toate mesajele primite, pentru răbdare și înțelegere.”

Mesajul de mai sus a fost postat ca și comentariu și la scrisoarea de ieri a celor de la Ciugud, iar drept răspuns aceștia spun că „noi nu ținem la supărare”

„Dragă ION, ne bucurăm că ai învățat din această experiență și te asigurăm că noi nu ținem la supărare. Îți mulțumim pentru că ne-ai răspuns și să știi că te considerăm simpatic (noi apreciem ideile inovative).  
Te rugăm să procesezi informațiile pe care ți le-am scris, să le transmiți domnului prim ministru și vă așteptăm împreună la Ciugud. Noi chiar sperăm să putem pune umărul la transformarea digitală a României. Promitem că vom fi gazde bune și iertarea va fi totală.  
Hai, dragă Ion, aveți curaj să ieșiți din birouri și să vedeți România! Va fi fain la Ciugud!!!”

foto gov.ro

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

3 comentarii

Kukuruku

Acum 1 an

Creepy.
Raspunde

Emil

Acum 1 an

Hoțul de hoți se teme.
Raspunde

AlisonBurgers

Acum 1 an

Cum poate sa fie AI-ul unor hoti ? :))
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus