Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
12°C

Hermannstadt, peste FCSB și la același nivel cu Rapid și Farul. O simulare ”de play-off” arată că sibienii joacă mai bine cu echipele mari

Hermannstadt, peste FCSB și la același nivel cu Rapid și Farul. O simulare ”de play-off” arată că sibienii joacă mai bine cu echipele mari

AFC Hermannstadt, în ciuda poziției ocupate în clasament, a fost în acest sezon un adversar redutabil pentru echipele care se luptă la titlu.

O analiză care ia în calcul doar meciurile disputate de primele cinci clasate, între ele, la care se adaugă și Hermannstadt, arată că echipa sibiană se menține cel puțin la același nivel.

Astfel, conform acestor date, sibienii ar obține 14 puncte, la fel ca Rapid, Craiova și Farul Constanța, dar mai puține decât CFR (15 puncte) și mai multe decât FCSB (10 puncte).

Într-o competiție tur-retur între aceste șase echipe, conform rezultatelor obținute în acest campionat, Hermannstadt are patru victorii, două egaluri și 4 meciuri pierdute. Aceeași linie de clasament cu Rapid și Craiova. Farul Constanța și Rapid urmează să joace etapa viitoare.

Sibienii au terminat la egalitate cu Farul Constanța și FCSB și au pierdut trei partide pe teren propriu, cu Rapid, FCSB și CFR Cluj, dar și cu Universitatea Craiova, în deplasare. Au câștigat cu Craiova și Farul Constanța acasă și cu Rapid și CFR Cluj în deplasare.

Clasamentul celor șase:

  1. CFR 10. 5. 0. 5. 12-11 15 puncte
  2. Rapid 9. 4. 2. 4. 11-8 14 puncte
  3. Craiova 10. 4. 2. 4. 14-13 14 puncte
  4. Hermannstadt 10. 4. 2. 4. 11-10 14 puncte
  5. Farul 9. 4. 2. 3. 15-17 14 puncte
  6. FCSB 10. 3. 1. 6. 12-14 10 puncte

Antrenorul sibienilor, Marius Măldărășanu, susține că echipa a suferit un blocaj după un început bun de campionat și nu pune această analiză prin prisma faptului că sibienii joacă, paradoxal, mai bine cu echipele bune.

”Sunt un tip asumat. Îmi asum orice meci, orice greșeală. Mă gândesc mereu la următorul meci, indiferent de adversar. Contează foarte mult și cum joacă adversarul pe care îl înfrunți. Nu vreau să intru în detalii tactice. Atunci când se pierde un meci, cel mai bun sistem este cel de dinaintea acestuia, iar cei mai buni jucători sunt cei care nu au jucat... Asta este viața antrenorului. Eu nu sunt nici mai bun, nici mai rău, iar ce va fi mai bine pentru noi, asta se va întâmpla. În ultimele meciuri am avut și mult ghinion. Echipa noastră a suferit mult! Am fost undeva sus și ne-am trezit dintr-o dată foarte jos... Ca dintr-un coșmar - adormi noaptea și te trezești de dimineață că ești într-un alt loc. Nu a fost ușor, am fost într-un blocaj. Asta este realitatea. Mai avem multe meciuri de jucat, iar realitatea este că ne batem pentru evitarea retrogradării. Cred cu ardoare că AFC Hermannstadt va fi în Superliga și în sezonul următor”, a declarat Marius Măldărășanu pentru Turnul Sfatului.

AFC Hermannstadt se află acum pe locul 13 în clasament, cu 29 de puncte, alte 9 fiind pierdute în urma unei penalizări a Federației de Fotbal. Cu aceste puncte, sibienii s-ar fi aflat pe locul 8 în clasament, la doar 3 puncte de ultimul loc care duce în play-off, ocupat de Sepsi Sfântu Gheorghe.

Meciurile jucate între ele de CFR, Rapid, FCSB, Craiova, Hermannstadt și Farul Constanța

CFR - Rapid 1-0

Rapid – FCSB 2-0

Craiova - Rapid 0-1

Farul - Hermannstadt 0-0

Hermannstadt – CFR 2-3

FCSB – Hermannstadt 2-2

CFR – Farul 1-3

Hermannstadt – Craiova 1-0

Farul – FCSB 3-1

FCSB – CFR 0-1

Craiova – Farul 4-3

CFR – Craiova 2-0

Craiova – FCSB 2-1

Hermannstadt – Rapid 0-2

Rapid – Farul 1-1

Rapid – CFR 2-1

FCSB – Rapid 3-1

Rapid – Craiova 2-2

Hermannstadt – Farul 4-0

CFR – Hermannstadt 0-1

Hermannstadt – FCSB 0-1

Farul – CFR 0-3

FCSB – Farul 2-3

Craiova – Hermannstadt 2-0

CFR – FCSB 0-1

Farul – Craiova 2-1

Craiova – CFR 2-0

FCSB – Craiova 1-1

Rapid - Hermannstadt 0-1

Rapid – Farul ?

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus