Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
9°C

Actualizare: Mama care și-a abandonat fetița pe un câmp nu o vrea înapoi. DGASPC cere decăderea din drepturile părintești

Actualizare: Mama care și-a abandonat fetița pe un câmp nu o vrea înapoi. DGASPC cere decăderea din drepturile părintești

Actualizare 13.50: În dimineața zilei de marți, 7 martie, o fetiță în vârstă de 5 luni a fost găsită de reprezentanții primăriei Șeica Mare abandonată pe un câmp de la marginea satului Boarta. Au fost semnalate autoritățile și după identificarea mamei s-au luat o serie de măsuri. În acest moment bebelușul se află internat la Spitalul din Mediaș. 

O altă instituție care are un cuvând important de spus în cazul fetiței de cinci săptămâni abandonată pe un câmp de la marginea satului Boarta este Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Sibiu.

Reprezentanții acesteia spun că au fost sesizați de către reprezentantul Postului de Poliție Axente Sever, cu privire la găsirea unui minor în vârstă de aproximativ 1 lună (5 săptămâni). S-au deplasat în regim de urgență la sediul Poliției Târnava pentru a discuta cu mama fetiței și au constatat faptul că aceasta nu mai dorește să se ocupe de creșterea și îngrijirea copilului.

Fetița va fi plasată la un asistent maternal profesionist. 

„În momentul de față, copilul a fost preluat de un echipaj al Serviciului de Ambulanță și internat în cadrul Spitalului Municipal Mediaș. Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sibiu va institui măsura de plasament în regim de urgență a copilului la un asistent maternal profesionist, atunci când starea de sănătate a copilului permite externarea din unitatea medicală. Ținând cont că acest copil a fost expus celei mai grave forme de neglijență, respectiv abandonul de familie, DGASPC Sibiu va solicita decăderea din drepturile părintești a mamei”, transmit reprezentanții instituției.  

Bebelușul găsit abandonat pe câmp este o fetiță de cinci săptămâni 

Actualizare ora 13.20: Polițiștii sibieni transmit detalii cu privire la bebelușul găsit abandonat în această dimineață pe un câmp de la marginea satului Boarta. Potrivit acestora este vorba despre o fetiță de cinci săptămâni care a fost abandonată de mama ei, o tânără de 22 de ani din localitatea Târnava. 

Aceștia spun că în jurul orei 09.30, un bărbat a sesizat polițiștii Postului de Poliție Șeica Mare cu privire la faptul că a găsit un copil mic, într-un șanț de pe marginea DJ 141A, la intrarea în localitatea Boarta. La fața locului, polițiștii au constatat că este vorba despre o fetiță de vârstă fragedă, mama acesteia fiind identificată și depistată în foarte scurt timp.

„Este vorba despre o tânără în vârstă de 22 de ani, din localitatea Târnava. Mama și fiica au fost transportate la Spitalul Municipal Mediaș, fetița în vârstă de 5 săptămâni rămânând internată. Reprezentanții DGASPC au fost anunțați cu privire la cele constatate de către polițiști, care au declanșat verificări în vederea stabilirii situației de fapt și aplicării măsurilor legale în consecință, transmit polițiștii. 

De asemenea, reprezentanții Ambulanței Sibiu spun că o ambulanță din Mediaș a ajuns la Poliția din Șeica Mare pentru a prelua fetița. Potrivit acestora, starea medicală a fetiței era relativ bună, fără mărci vizibile traumatice și fără semne de hipotermie.

Bebeluș abandonat pe câmp, la marginea unui sat sibian

Știre inițială: Angajații Primăriei din Șeica Mare au găsit în această dimineață un bebeluș de numai șase luni, abandonat în câmp, la marginea satului Boarta. Potrivit primarului, aceștia mergeau să efectueze o serie de lucrări publice în zonă și au văzut copilul din camionetă, pe marginea drumului. Bebelușul era îmbrăcat gros, dar așezat pe pământ și lângă el a fost lăsată și o sticlă cu lapte. Angajații primăriei au luat micuțul, au anunțat autoritățile și au reușit și identificarea mamei, care încerca să fugă.

„Inițial, mama nu a recunoscut că este copilul ei, dar în momentul în care a fost anunțată poliția și a văzut că urmează să vină oamenii legii a recunoscut copilul și l-a luat”, spune pentru Turnul Sfatului Nicolae Șușa, primarul din Șeica Mare.

De asemenea, edilul precizează că angajații Serviciului Social din cadrul Primăriei Șeica Mare alături de polițiști au oprit mama și continuă ancheta pentru a identifica motivele pentru care bebelușul a fost abandonat și dacă micuțul va fi în siguranță dacă rămâne alături de mama sa.

Din spusele primarului femeia este din Târnava și a trăit în concubinaj în satul Boarta. După ce concubinul a dat-o afară din casă, femeia s-a decis să abandoneze copilul. În momentul de față se află alături de copil în Spitalul din Mediaș. 

„Femeia continuă să spună că nu-și dorește copilul. Vrea, în continuare, să renunțe la el. Are aproximativ 19 ani mama”, mai spune Nicolae Șușa. 

Știre în curs de actualizare. 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

7 comentarii

D.G

Acum 1 an

Alții nu pot avea copii, iar unii îi abandonează ca pe nişte gunoaie... bine că nu l-a u*is! Sper să nu mai rămână la mama lui şi să se găsească o familie care să-i dea o viață bună. Ce noroc pe copil că a fost găsit la timp.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Max rasinareanul

Acum 1 an

Mama e înca un copil,poate unul traumatizat! Nu va grabiti cu decaderea din drepturile părintesti.Nasterea unui copil te dezechilibreaza emotional,hormonal,treci prin diferite stari.Si tatăl copilului trebuie cautat,tras la raspundere.Pun pariu ca e cu mult mai mare ca mama si cu o situatie materiala buna.Nu va grabiti,copilul si mama au nevoie unul de celalalt!
Raspunde

W

Acum 1 an

Ce nevoie mai are un copil de una care l-a aruncat pe camp ca pe ultimul gunoi ? Nu e doar abandon, e tentativa de omor. Daca nu era gasit murea acolo, nu putea sa se ajute singur. Faptul ca ii gasesti circumstante atenuante pt un asemenea gest mi se pare incredibil... Exista prezervativ si "pastila de a doua zi". I-a placut ciocanul, responsabilitatea nu.

Raspunde

@max

Acum 1 an

Copil la 22 de ani? Nu neg ca ar avea traume... dar la 22 de ani nu mai e un copil... Reciteste articolul cu atentie. Tatal copilului i-o dat afara pe amandoi din casa. Crezi ca brusc il vor apuca mustrarile de constiinta? Crezi ca mama brusc va prinde drag de copila daca DGASPC i-o lasa in grija? Nu, amice. O sa le vezi la stiri cu mentiunea "imaginile pot avea un puternic impact emotional". Precum scrie si DG mai sus, sunt familii care isi doresc copii, iar sansele de adoptie ale unui copil a carui poveste a fost mediatizata sunt cu mult mai mari fata de restul.. Cumva, in tot raul vedem si un bine...

Raspunde

Kukuruku

Acum 1 an

Copil pe dracu

Raspunde

Kukuruku

Acum 1 an

Si daca ar vrea-o , trebuie sa fie nebun statul sa i-o dea inapoi (ok, e vorba de Statul Roman, orice se poate...). Si unde, in puscarie? Sau nu se face puscarie pentru asa ceva in Romania? (ok, e vorba de Statul Roman, orice se poate...).

Raspunde

Sapientia

Acum 1 an

Un copil cu un copil. Greu de spus ce trăiește tânără aceasta. Nici nu a ieșit din adolescenta și de aceea nu poate înțelege responsabilitatea unui copil. Sigur fapta este grava ,dar trebuie pus în balanta faptul ca nici aceasta tânără nu știe prea multe despre viata. Exista măcar speranța că micuța este sănătoasă și ca va găsi o familie care sa o primească cu dragoste. Trebuie găsită o soluție viabila și pentru tinerele mame care nu știu cum sa se descurce în astfel de situații.Si nu ma refer doar la ""vestita consiliere"" care nu rezolva problema de fond ci la un cadru legal și la diferite centre sociale care sa permită mamelor cu copii sa trăiască și sa -și construiască o viata noua. Privita din exterior vina pare doar a mamei, realitatea vine din urma și ne spune ca acesta tinera poarta cu ea o suferință și o tristețe fără margini. Statul roman și cohortele de angajați sociali , șefii de pe la nenumăratele asociatii, comisii și comitete fără nici o utilitate publica sunt perfect responsabili pentru astfel de situații. Pare trist dar acesta este adevărul.

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus