Joi,
28.03.2024
Parțial Noros
Acum
13°C

Presiune apăsătoare în play-out. Gabi Iancu: „Sunt la o echipă care joacă fotbal”

Presiune apăsătoare în play-out. Gabi Iancu: „Sunt la o echipă care joacă fotbal”

Cu sabia retrogradării deasupra capului se joacă altfel, cred jucătorii și antrenorul echipei FC Hermannstadt. Obișnuit să joace mai degrabă pentru trofee decât pentru salvare de la retrogradare, Gabi Iancu resimte presiunea apăsătoare a play-out-ului.

FC Hermannstadt a încheiat la egalitate primul meci din play-out-ul Superligii naționale de fotbal disputat împotriva echipei FC Voluntari. Adversarii au deschis scorul în prima repriză iar Silviu Balaure a egalat după pauză, dintr-o pasă venită de la Gabi Iancu.

Obișnuit să joace la echipe din vârful clasamentului, Iancu se regăsește acum în lotul unei echipe care încearcă din răsputeri să nu ajungă din nou în divizia secundă iar presiunea retrogradării nu seamănă nicicum cu cea a luptei pentru titlu. „E mult mai dificil să te bați pentru evitarea retrogradării, cu toate că sunt la o echipă care joacă fotbal. Dar e mai dificil, presiunea e ceva mai mare, nu e aceeași presiune ca atunci când te bați pentru titlu. E mai apăsător în play-out. Toate echipele se bat, sunt lupte crâncene, fiecare se străduiește să rămână în prima ligă, inclusiv Mioveni, care este mai jos, e o echipă care joacă mai bine de când a venit Dică”, spune atacantul celor de la FC Hermannstadt.

Trei meciuri fără înfrângere

Deși pare că echipa a pierdut două puncte, egalul de la Voluntari e mai degrabă o victorie, cel puțin la nivel de moral. FCH este neînvinsă în ultimele trei meciuri, are două victorii și un egal și urmează meciul de la Botoșani, unde speră la cea de-a treia victorie. „Pentru moral e un rezultat bun, pentru că am fost conduși. Ne dorim să câștigăm play-out-ul și se și poate, dar e dificil. Și campionatul a fost foarte dificil, oricine poate bate pe oricine. Trebuie să joci mai mult cu capul și să fii atent, pentru că orice echipă te poate taxa în orice secundă”, mai spune Gabi Iancu.

Citește și: Primul punct în play-out. FC Hermannstadt încheie la egalitate meciul cu Voluntari

Și Marius Măldărășanu, antrenorul echipei, crede că această presiune își pune amprenta pe jocul echipei. „Presiune există oriunde. Dacă ar avea încredere în ei așa cum am eu am face mult mai multe lucruri frumoase și scoteam mult mai mult. Pentru că chiar puteam, erau spații dar au jucat mai mult în lateral și înapoi. Probabil teama de a nu greși, de a nu pierde meciul. Contează foarte mult mentalul”, spune antrenorul sibienilor.

Noul sistem competițional a eliminat ceea ce se numeau „echipele de mijloc”, zona călduță a campionatului, iar acum orice greșeală costă. „De când a început play-out-ul am spus asta, toată lumea va juca la siguranță, nimeni nu își dorește să greșească. Noi am făcut-o și am și luat gol. Probabil așa se va juca pentru că nimeni nu vrea să greșească. Fazele fixe vor face diferența în acest play-out. Cu acest sistem nu mai există acele echipe de mijloc cum era în vremea în care erau 18-20 de echipe. Acum oriunde ai juca există o presiune. Prinzi o serie pozitivă de rezultate poți să urci imediat, cu o serie negativă cobori imediat pe locurile de jos”, spune Măldărășanu.

Pauză binevenită pentru accidentați

Campionatul ia o pauză în perioada următoare pentru meciurile echipei naționale, unde fundașul sibienilor, Raul Opruț, este convocat. FC Hermannstadt a avut probleme serioase de lot în ultimele săptămâni, în special pe linia de fund, unde suspendarea lui Opruț și accidentarea lui Butean au lăsat un gol umplut doar parțial de jucătorii care au venit de pe bancă. Ultima „victimă” este Daniel Paraschiv, schimbat în prima repriză a meciului cu Voluntari, din cauza unei contracturi musculare care s-ar fi putut transforma în ceva mai grav în cazul în care ar fi forțat. „Paraschiv a avut o contractură, mi-a spus din minutul 15 că simte ceva, că poate să joace, să o ducă până la pauză, dar exista un risc. N-am vrut să forțăm pentru că dacă apărea o ruptură musculară ar fi însemnat o pauză de 3-4 săptămâni. Atunci am preferat să schimbăm. Pauza asta vine bine, îl avem și pe Butean accidentat, îl aveam și pe Opruț suspendat, a trebuit să jucăm în benzi cu doi jucători care nu au prea jucat”, mai spune Marius Măldărășanu.

În următorul meci din play-out, FC Hermannstadt joacă pe stadionul municipal împotriva echipei FC Botoșani. Meciul este programat să aibă loc pe data de 1 aprilie.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Bogdan Brylynski

de Bogdan Brylynski

Editor
Telefon:
0722 227 297

Comentarii

1 comentarii

Jiji Berbecali

Acum 1 an

Serios !!!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus