Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
11°C

M-am programat prin telefon și online în Policlinica Spitalului Județean. A doua variantă poate fi mai rapidă

M-am programat prin telefon și online în Policlinica Spitalului Județean. A doua variantă poate fi mai rapidă

Ca urmare a materialului „Trei motive, dintre care două nejustificate, pentru care sibienii se înghesuie la ”Policlinică” la prima oră a zilei”, apărut joi, 22 martie, în Turnul Sfatului, mulți cititori au comentat că se fac foarte greu programări la telefon sau online la Policlinica Spitalului Județean din Sibiu. În ceea ce privește telefonul spun că nu răspunde nimeni timp de minute bune, iar în cazul programărilor pe calculator, că nu merge site-ul. Astăzi, 24 martie, am încercat și eu să mă programez atât prin telefon, cât și online pentru a vedea care este situația și dacă se confirmă cele scrise în comentarii.

La prima oră a dimineții, mai exact la 7.01, am pus mâna pe telefon și am sunat la 0269.504.120, primul număr de telefon dat pentru programările din policlinică. După 46 de secunde de la inițierea apelului a răspuns o voce feminină: „Policlinica, bună dimineața” s-a auzit. Am întrebat de o programare la endocrinologie, dar doamna m-a rugat să revin în cinci minute pentru a putea da drumul la calculator. „Abia am ajuns”, a spus ea.

Am închis telefonul și am revenit după aproximativ șase minute cu un alt telefon. Nu mi s-a răspuns la primul apel, dar la al doilea a răspuns altă voce, tot o doamnă. Am cerut să mi se facă o programare la endocrinologie la oricare dintre cele trei doamne doctor, prima care are liber. După ce am fost întrebată dacă este prima dată când merg mi s-a spus că pot fi programată la D-na doctor Ionela Diana Drăghici, în 24 aprilie, la ora 17.00. Mi s-a cerut data nașterii, numele și numărul de telefon după care mi s-a spus să vin la etajul trei, în policlinică, acolo unde scrie endocrinologie, având la mine trimitere de la medicul de familie, buletinul și cardul de sănătate.

Pentru a verifica telefonul am sunat și mai târziu, în jur de ora 9.00. Atunci nu mi s-a răspuns pe primul număr de telefon nici după trei apeluri, dar mi s-a răspuns de la primul apel pe 0269.504.121, cel de-al doilea telefon pus la dispoziție pentru programări.

IMPORTANT

Am descoperit că, cel puțin pentru endocrinologie, online pot fi făcute programări mult mai repede decât telefonic la același doctor. De exemplu, chiar în acest moment, oricine verifică programul medicului Drăghici online vede că pe luna martie sunt zile și ore verzi, adică libere pentru programări. Cu toate acestea, telefonic eu am fost programată în 24 aprilie, la ora 17.00, ca primă zi și oră la care s-a putut face programare.

La ora 12.28 am revenit cu un telefon pentru a vedea cum stau lucrurile. A răspuns aceeași primă voce de la 7.00 dimineața și mi-a explicat:

„Dumneavoastră puteți face online, noi nu avem voie să facem pe acele ore. La și un sfert și la și 45 noi nu putem face, dar dumneavoastră da. Noi nu putem programa pe ce este verde în programul de pe site.”

Nu pot spune dacă la toți medicii este aceeași situație sau depinde de programul pe care ei îl transmit celor care răspund la telefon, dar cel puțin acestea sunt explicațiile pe care eu le-am primit în calitate de pacient. În acest caz, am constatat că online este mai simplu să te programezi.

Am reușit și programare online

Pentru programarea online pașii sunt arătați pe ecran. Chiar pe prima pagină a www.scjus.ro, în partea stângă a ecranului, pe prima casetă într-o nuanță de bleu scrie „Programări online”. După ce am dat click pe subcaseta „adaugă o programare” s-a deschis o pagină cu două casete. Cea din stânga oferă posibilitatea alegerii cabinetului, iar cea din dreapta a medicului. Am ales cabinetul de Neurochirurgie și pe medicul Vladimir Roșca.

Orele și zilele în care se pot face programări sunt trecute cu ajutorul a trei culori: albastru, roșu și verde, iar o legendă explică faptul că orele verzi însemană că sunt libere, cele roșii sunt ocupate, iar cele albastre sunt excepții. 

Prima dată am ales data de 6 aprilie la ora 10.15, și am completat datele cerute dedesubt, dar programarea nu a putut fi salvată. Atunci am încercat pentru ora 12.15, în aceeași zi și programarea a fost făcută cu succes. În câteva secunde pe email am primit o confirmare cu medicul, cabinetul ziua și ora la care am programare.

Am intrat și pe alte cabinete, la alți medici și am constatat că sunt și situații în care nu apare nicio zi sau o oră la care să poată fi făcută o programare. La o privire mai atentă pe site este și explicația: „Medicul nu are program definit sau programul este ocupat in intregime”. Aici, cel mai probabil, informațiile se pot obține telefonic sau la sediul policlinicii.

În final, am păstrat programarea la endocrinologie și am anulat-o pe cea de la Neurochirurgie.

IMPORTANT

Anularea unei programări poate fi făcută, de asemenea, online. În e-mailul de confirmare, la sfârșit scrie „Detalii și anulare programare”. O data ce am dat click s-a deschis o fereastră cu datele programării în partea stângă a ecranului și cu posibilitatea de la confirma sau de a anula programarea. Am scris un motiv pentru anulare și am apăsat caseta. Astfel nu mai sunt programată la neurochirurgie.

Dacă se întâmplă ca niciuna dintre cele două metode de a face o programare în Policlinica Spitalului Județean să nu funcționeze (la telefon să nu se răspundă pe parcursul unei zile sau online să nu meargă site-ul), atunci există și posibilitatea programării la sediul de pe strada Hermann Oberth.

Reprezentanții spitalului au dat explicații cu privire la situațiile care pot fi întâlnite de pacienți pe car le puteți citi în

Cozi imense pentru programări în Policlinică. Răspunsul celor de la Spitalul Județean: „Există mai multe motive pentru aglomerări” sau „Trei motive, dintre care două nejustificate, pentru care sibienii se înghesuie la ”Policlinică” la prima oră a zilei”.

Confirmarea programării primită pe e-mail

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

5 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Asigurat

Acum 1 an

Vraja marii. La tel mi-a zis ca fac programari numai in ziua x a lunii , parca 30. Pe site nu erau introduse zilele/ orrle cand e disponibil deci nu puteai parcurge pasiii, Si mi s-a zis ca in Policlins nu au tot ce le trebuie, daca mergi cu ceva electrinic nu se poate uita la CT , ex
Raspunde

Lucru slab

Acum 1 an

Este o platforma simpluta , cu foarte puține informații despre gradul medicului , cu putine optiuni in privinta unei programari rapide fiind necesara rasfoirea programului tuturor medicilor , majoritatea avand programul ocupat in intregime și cu cireașa de pe tort în domeniul absurdulu , motivarea renuntarii, de parca rca tu esti angajatul lor.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Veo

Acum 1 an

Un articol obiectiv, felicitări! Cel puțin programarea online este un pas înainte!
Raspunde

Rica

Acum 1 an

Din ce se vede de pe platforma reiese clar ca o treime din timp si din resurse sunt alocate ,, preferințelor" (pile ) cadrelor medicale , adică cele colorate în albastru , iar iar privința obiectivității articolului , i-a fost alocat un spațiu intr-un subsol bine dosit ( probabil spațiul dreptului la replică ). Și apropo de obiectivitate si transparenta , nu mai ascundeți părerile apreciate negativ, eventual colorați-le diferit chiar și cu maro
Raspunde

Bubi Seven

Acum 1 an

Daca ai zis ca esti de la ziar sigur te-au programat ,dar programarile online se fac doar in ultima zi din luna ! De parca lumea se imbolnaveste doar atunci , sistemul asta este cu siguranta foarte depasit dar cei care sint la volanul institutiei nu vad asta si nu vor sa schimbe nimic pentru ca ei au tot timpul usa deschisa !!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus