Joi,
28.03.2024
Innorat
Acum
11°C

Rectorul Universității Transilvania din Brașov anunță că a depășit Sibiul, Timișoara și Oradea: ”Brașovul are în acest an în față doar universități din București și Cluj!”

Rectorul Universității Transilvania din Brașov anunță că a depășit Sibiul, Timișoara și Oradea: ”Brașovul are în acest an în față doar universități din București și Cluj!”

Ioan Abrudan, rectorul Universității Transilvania, a anunțat la o emisiune locală din Brașov că universitatea pe care o conduce a reușit să depășească în acest an instituțiile similare din țară, enumerând aici și Universitatea Lucian Blaga din Sibiu.

”În România, în ultimii ani se face așa numitul meta-ranking, o ierarhizare a tuturor universităților românești în funcție de apariția în clasamentele internaționale. UNITBV s-a aflat în ultimii doi ani pe locul 5-6. Brașovul are în acest an în față doar universități din București și Cluj! Suntem în fața tuturor universităților din Iași, Timișoara, Sibiu, Oradea, Galați”, a declarat rectorul Universității Transilvania din Brașov.

20.355 de studenți este numărul cu care Universitatea Transilvania din Brașov a demarat anul universitar 2022-2023.  Este vorba de studenți din toate județele României, dar și din 79 de țări (cei mai mulți din Republica Moldova, Cuba, țări din zonele arabe). 692 de profesori titulari, dar și cadre didactice asociate și cercetători își desfășoară activitatea la Universitatea Transilvania, anunță Transilvania365.ro.

”Ca număr de studenți, din 46 de universități de stat din România, suntem pe locul 7 cu 20.355 de studenți (primul loc este ocupat de Universitatea din Cluj. După numărul cadrelor didactice titulare, suntem pe locul 14. Clasamentele naționale și internaționale care se fac țin cont în primul rând de rezultatele științifice. În clasamentele internaționale, UNITBV se situează pe locul I(top realizat de americani anul trecut) și locurile 6-7. Normal că universitățile mari, de talia celei de la Cluj, care are de două ori și jumătate mai mulți studenți și mai multe cadre didactice, care publică și atrag finanțare prin cercetare, se vor afla pe primele locuri deoarece au mai mulți contribuabili”, a mai comentat rectorul Universității din Brașov.

 

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 20306

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

7 comentarii

Alex

Acum 1 an

Am fost student la Brașov și pot spune că este cea mai praf universitate din țară cu profesori care nu au chef să fie profesori, batjocură după primul an de studii, note pe bază de cunoștințe, cei cu buletin de Brașov vor fi anihilați să nu cumva să fure posturile clanului lor. Iar studenții sunt 98% din alte părți ale țării fiindcă cei din Brașov știu deja că este batjocură universitatea, profesionalism de la salubritate. Alt detaliu este că sunt profesori care nici nu au făcut școală, au scris 3 cărți și au ajuns profesori dar și prin relații și cunoștințe. Asta este România.
Raspunde

DanBv

Acum 1 an

@Alex, Eu sunt din Brasov si am studiat la Brasov. Am avut, ca orice student, si eu neintelegerile mele cu profesorii, insa in nici un caz nu pot sustine ce ai spus tu. Adica e diferenta mare intre ce am trait eu in cei 4ani de studii si ce sustii tu. Ceea ce tu spui, din punctul meu de vedere, poate fi explicat in unu din doua moduri: ori faci propaganda proasta sau esti genul de student care din start nu avea ce cauta la o universitate (exista niste minime de cerinte si pentru studenti, totusi, si asa e normal sa fie----daca ar fi sa completez, in Romania din pacate sunt prea putine aceste minime, dar fie cine sunt eu sa comentez). Legat de ceea ce am invatat acolo pot sa spun la fel ca orice alt student de la orice universitate unele mau ajutat altele nu(sau nu inca).
Raspunde

@@@

Acum 1 an

La universitatea Transilvania, n-am vazut un profesor sa citeasca de pe foi, in schimb la Lucian Blaga toti citesc.
Raspunde

Me

Acum 1 an

Mai taie din ele .
Raspunde

AMN114

Acum 1 an

În primul rând Sibiul, ca centru universitar, nu valorează mare lucru. Iar Brașovul face chiar mai puțin:) Dar să pretinzi că ai depășit Timișoara și Iașiul, orașe universitare de tradiție, demonstrează doar că "prostul dacă nu e și fudul parcă nu e prost destul"
Raspunde

@Alex

Acum 1 an

Am impresia ca sau ai fost student sau esti angajat la ULBS.... Prea seamana a raspuns la comanda. Dar se pare atat poate actuala conducere de la ULBS. Oricum raspunsul este o imagine reala a cea de este acum in universitatea patronata de acolitii lui andrei&sorinel. Si aici e plin de clanuri, de familii, de interese personale... e istorie veche. Dar e mai rau ca pe vremea lui costica!

Raspunde

Pt. Alex

Acum 1 an

Esti un mare i d i o t.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus