Miercuri,
29.11.2023
Parțial Noros
Acum
3°C

Centrul de Inovare Digitală din Regiunea Centru a fost lansat la Brașov. Sibiul, reprezentat de ULBS și o companie IT

Centrul de Inovare Digitală din Regiunea Centru a fost lansat la Brașov. Sibiul, reprezentat de ULBS și o companie IT

Centrul de Inovare Digitală „Futures of Innovation Technology” (FIT EDIH) este singurul Hub de Inovare Digitală din Regiunea Centru, care s-a lansat oficial astăzi, la Brașov. Din acest hub Sibiul e reprezentat de Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu și de compania de IT Ropardo.

FIT EDIH este co-finanțat de Comisia Europeană prin programul Europa Digitală, precum și de Guvernul României prin Programul Operațional Creștere Inteligentă, Digitalizare și Instrumente Financiare (POCIDIF). Misiunea FIT EDIH este să ofere servicii de sprijin pentru transformarea digitală a IMM-urilor și instituțiilor publice din toate cele 6 județe ale regiunii: Sibiu, Alba, Mureș, Harghita, Covasna și Brașov. FIT EDIH oferă toate aceste servicii în domeniile sale principale de specializare – Smart City, Manufacturing/Producție și eHealth/sănătate.

La nivel național, există 7 centre de inovare digitală, care au fost selectate să facă parte din rețeaua europeană și finanțate prin Programul Europa Digitală. FIT DIH este format din unele dintre cele mai active organizații din Regiunea Centru în domeniul inovării și digitalizării: ICEBERG+, UMFST Tg. Mureș, ULBS Sibiu, CNIPMMR Sibiu, AID Alba Iulia, AMB Brașov, ASIMCOV, AICAR, ROPARDO, Smart Factory Romania, ALT Brașov și NTT Data.

La conferința de lansare a vorbit și Ioan Bondrea, Președintele Senatului Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu.

Acesta a menționat că ULBS „e o universitate eterogenă” și că „digitalizarea e o provocare”. În cadrul centrului de inovare digitală, ULBS se va focusa pe zona de producție, pe reproiectare a proceselor și produselor, pentru că „aici avem o experiență destul de bună”.

„Experiența noastră de mai bine de 15 ani în zona de fabrica viitorului, împreună cu universitatea din Kaiserslautern, Germania, a făcut ca în anul 2020 cu partenerii din zona industrială să înființăm o asociație nonprofit, Smart Factory – o platformă neutră de colaborare pentru companiile care se găsesc în Sibiu și în Regiunea Centru. Aici, studenții și doctoranzii universității formează echipe mixte cu alți colegi din străinătate prin care dau anumite soluții practice la probleme de inginerie (...) Participarea la FIT EDIH nu e întâmplătoare. Am câștigat la faza națională cu un hub de digitalizare și acest lucru ne-a permis să venim ca parteneri în acest Centru de inovare digitală. Experiențele ne-a făcut să aplicăm și să câștigăm o serie de proiecte finanțate cu fonduri europene și acestea dovedesc că există posibilitatea de a găsi în colectivul nostru, în Facultatea de Inginerie, specialiști în zona Industriei 4.0 și a veni să contribuim la îmbunătățirea proceselor industriale”, a declarat Ioan Bondrea, președintele Senatului ULBS.

În final, acesta a chemat companiile la Sibiu să participe la continuarea proiectelor de dezvoltare în zona industriei.

La rândul lor, cei de la Ropardo, companie sibiană înființată în anul 1994, ajută IMM-urile și administrațiile publice din Regiunea Centru a României să își ridice nivelul de maturitate digitală. Compania furnizează soluții software revoluționare în peste 10 industrii, dintre care producție, sănătate, auto etc. CEO-ul Ropardo, Ciprian Candea, va modera în această după amiază panelul dedicat ecosistemului de manufacturing și industriei 4.0.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

1 comentarii

Goriana Zamacau

Acum 7 luni

Sibiul ar trebui sa se faleasca cu participarea celor 2 consortii multinationale de gatit ciorba de burta!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus