Duminică,
04.06.2023
Cer Senin
Acum
13°C

Proiectul Novarion din Sibiu a atras investiții de 7 milioane de euro. Dezvoltă un mic oraș pe 5,3 hectare, lângă Lacul Binder: 500 de apartamente, spa, sală de sport, grădiniță și piscină

Proiectul Novarion din Sibiu a atras investiții de 7 milioane de euro. Dezvoltă un mic oraș pe 5,3 hectare, lângă Lacul Binder: 500 de apartamente, spa, sală de sport, grădiniță și piscină

Novarion, un proiect de regenerare urbană, dezvoltat în jurul singurului Lacului Binder, a atras peste 1.000 de investitori care au adus 7 milioane de euro, precizează inițiatorul proiectului Raul Ţărnaru în cea mai recentă ediţie a emisiunii ZF Real Estate by Storia.ro.

Suprafaţa terenului este de 5,3 hectare, iar el şi-a propus să construiască pe 83.000 metri pătraţi proiectul care va fi format din  500 de apartamente, trei restaurante, o sală de sport cu spa şi piscină, o grădiniţă, un aparthotel şi 34 de vile cu parcare comună subterană.

„Este un mic oraş în interiorul oraşului Sibiu; vrem să creăm o comunitate de oameni care să locuiască împreună“, a spus Raul Ţărnaru.

Citește și: A fost inaugurat primul imobil din The Lake Home – cartierul bunelor maniere

1.300 de euro - prețul pe metru pătrat

Proiectul Novarion din Sibiu a atras până acum investiţii de 7 milioane euro – dintre care 3 milioane de euro de la Meta Estate Trust, iar restul, de la mici investitori, care au finanţat proiectul inclusiv prin crowdfunding. Valoarea întregului proiect va depăşi însă 80 de milioane de euro.

 „Avem in­ves­tite sume de la 100 euro până la 40.000 euro în campaniile de crowd­funding. Avem investiţii directe de 50.000 -100.000 euro, iar cea mai mare inves­tiţie, de 3 milioane de euro, vine de la Meta Estate Trust, care sunt şi partenerii noştri în cadrul proiectului”, spune antreprenorul.

Acum au ajuns la finanţări totale de aproximativ 7 milione de euro, însă valoarea totală a proiectului va depăşi 80 de milioane de euro, potrivit lui Ţărnaru.

Prima clădire, cu 42 de apartamente, este vândută în proporţie de peste 90% şi este deja locuită; a doua clădire va fi finalizată în aproximativ două luni, iar aceasta a trecut de 35% procent de vânzare; au început vânzările însă şi pentru a treia clădire, pe care o vor începe după încheierea lucrărilor de construcţii în cazul celei de a doua.

În ceea ce priveşte preţurile, Raul Ţărnaru spune că în Sibiu, preţul/metrul pătrat se situează în jurul sumei de 1.300 de euro. O locuinţă în cazul proiectului lor începe de la 45 de metri pătraţi construiţi şi poate să ajungă până la 400 de metri pătraţi – preţul celei mai ieftine unităţi în cadrul proiectului lor începe de la 76.000 euro plus TVA-ul, iar cea mai scumpă este un penthouse care costă 700.000 de euro.

Locuințe smart

Turnul Sfatului a vizitat în mai 2022 locația, iar investitorii scoteau în evidență dotările ”smart” ale locuințelor.

Încălzirea prin pardosea poate fi controlată din telefon, aerul condiționat se oprește când este lăsată deschisă ușa, iar când este selectat modul ”cinema” în living, televizorul pornește în timp ce draperiile se trag automat, sunt câteva exemple.

Din cei 50.000 de mp de teren pe care este proiectat ansamblul, 20.000 de mp vor fi rezervați spațiilor verzi.

”Cam cât patru terenuri de fotbal. Noi vom păstra administrarea acestui proiect pentru o perioadă de 25 de ani. În toată această perioadă va fi asigurată întreținerea spațiilor verzi. Plantele au fost astfel alese încât o parte să rămână verzi și iarna și astfel încât în aproape fiecare lună să avem specii care înfloresc”, spunea Ţărnaru, pentru Turnul Sfatului, anul trecut.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Sandrino Arhitecti

Acum 1 lună

Tot nu se compara cu luxul, finisajele si opulenta din Selimbar si Arhitecti!
Raspunde

Lemmings

Acum 1 lună

Sa vina cirezile....
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus