Miercuri,
19.06.2024
Cer Senin
Acum
29°C

Făcut ”în tăcere”, primul pas a costat 5.000 de lei: Primăria Sibiu va participa la licitația de 5,2 milioane de euro, pentru Fabrica de cultură

Făcut ”în tăcere”, primul pas a costat 5.000 de lei: Primăria Sibiu va participa la licitația de 5,2 milioane de euro, pentru Fabrica de cultură

Reprezentanții administrației Sibiului au cumpărat caietul de sarcini al procedurii pentru vânzarea terenului și construcțiilor în care a fost amenajată Fabrica de cultură. Din motive neexplicate, participarea la licitație este un subiect despre care reprezentanții Primăriei nu vor să discute.

Primăria Sibiu a plătit 5.000 de lei celor de la Casa de insolvență Transilvania, pentru caietul de sarcini necesar participării la licitația în care este scoasă la vânzare Fabrica de cultură: adică un teren de 34.000 de mp, aflat pe strada Triajului, la nr. 1, și cele șase construcții (hale și vestiare) cu o suprafață totală construită de aproape 7.000 de mp, aflate în proprietatea societății Construcții SA, intrată în insolvență.

Achiziția caietului de sarcini a avut loc pe 10 aprilie 2023, potrivit datelor publicate de Primăria Sibiu prin intermediul Sistemului electronic al achizițiilor publice. Data este relevantă: achiziția caietului de sarcini a fost făcută după ce reprezentanții casei de insolvență au mai organizat alte două licitații pentru vânzarea bunurilor mai sus descrise, fără ca cineva să se prezinte la aceste proceduri.

La următoarea procedură de licitație, a cărei dată nu a fost, deocamdată, stabilită, prețul de vânzare va fi menținut, arată reprezentații societății de insolvență. Adică tot 5,29 milioane de euro, la care se adaugă TVA.

Primăria nu comunică pe subiect

Fabrica de cultură este numele dat acestor imobile ca urmare a amenajării acestora pentru găzduirea unor spectacole de teatru, Faust-ul semnat de Silviu Purcărete fiind cea mai cunoscută producție găzduită aici.

11.000 de euro este chiria lunară pe care Teatrul ”Radu Stanca” o plătește pentru acest spațiu. Prin urmare, după ce societatea Construcții SA a intrat în insolvență, iar iminența vânzării Fabricii de cultură a devenit evidentă, conducerea Teatrului ”Radu Stanca” a propus Primăriei să achiziționeze acest spațiu. Iar în urmă cu un an, Consiliul local și-a și exprimat acordul pentru demararea procedurilor de negociere în vederea achiziției.

Negocierile nu au dat vreun rezultat, iar în urmă cu o lună, firma de insolvență a scos spațiul la licitație. Turnul Sfatului a solicitat, în scris, de mai bine de o lună, detalii despre intențiile Primăriei Sibiu referitoare la Fabrica de cultură. În ciuda promisiunilor că vor fi făcute publice detalii despre aceste intenții, reprezentanții Primăriei Sibiu nu au mai dat niciun răspuns.

Citește și Fabrica de Cultură a fost scoasă la vânzare: 5,29 de milioane de euro

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

Kokos

Acum 1 an

Dupa ce si-au batut joc de absolut toate santierele contractate in oras (stadionul Municipal , Lacul lui Binder , Liceul de Arta etc.) , acum cei de la Constructii SA sunt premiati de primarie cu 5 milioane euro! 5 milioane de euro din banii nostri pentru niste hale darapanate ! Nu se poate asa ceva ! Mai avem autoritati de control in tara asta ? DNA , Curtea de Conturi?
Raspunde

McD

Acum 1 an

...bunicuta stie de ce...si numai ea!!
Raspunde

Locuitorul

Acum 1 an

Bro asta ce mai e ,auzi ,,fabrica de cultura ,,E o mare tampenie denumirea si proiectul .S,a gandit cineva cu ce vor incalzi halele alea de trista amintire ? Vor sta copii in frig sa fabrice cultura ?Ca sa eficientizezi energetic aiureala aia de cladiri va costa mai mult decat pretul lor .Palatul ala al copiilor l-au renovat ?Era varza si astia vor alt proiect megalomaniac .
Raspunde

Emil

Acum 1 an

Pare mai degraba spalatoria nufarul alb.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus