Duminică,
14.07.2024
Cer Senin
Acum
18°C

Smart Lab Sibiu a avut primii vizitatori. Cine și cum se poate înscrie pentru cursuri gratuite de competențe digitale

Smart Lab Sibiu a avut primii vizitatori. Cine și cum se poate înscrie pentru cursuri gratuite de competențe digitale

Noul spațiu amenajat de Primărie în Piața Mică - Smart Lab - dedicat celor care vor să urmeze cursuri de competențe digitale, a primit primii vizitatori. Locația poate fi vizitată de oricine, iar pentru aceasta trebuie să urmeze câțiva pași pentru a se înscrie.

Smart Lab a fost inaugurat la începutul acestei luni de către municipalitate în colaborare cu Asociația INACO, compania Shape Robotics și Samsung România. Acesta este un spațiu care poate fi utilizat gratuit de toți cei care doresc să dobândească competențe digitale: elevi, profesori sau cetățeni de orice vârstă.

Smart Lab-ul este dotat cu un display interactiv, computere de ultimă generație, roboți programabili, o imprimantă și un scanner 3D, creioane pentru desene 3D, ochelari VR și un sistem de videoconferință alcătuit dintr-o cameră 4K și un sistem de sunet profesional (sound bar). 

De luni, 24 aprilie, Smart Lab-ul s-a deschis pentru elevii și profesorii aflați în “Săptămâna altfel”. Prin Serviciul de Administrare a Unităților de Învățământ s-a transmis o invitație directă acestora, pentru săptămâna curentă înscriindu-se peste 20 de grupuri. 

Din 28 aprilie se vor deschide înscrierile pentru publicul care dorește să folosească facilitățile din Smart Lab, anunță Primăria.

Smart Lab: Cine se poate înscrie?

În Smart Lab se pot înscrie sibienii cu vâsta minimă de 8 ani. Înscrierile pe un anumit interval orar se pot face în limita a 8 locuri pe modul. „Pentru că laboratorul va rămâne deschis cel puțin 3 ani, toți doritorii au timp să vină aici, pe rând”, precizează autoritățile locale.

Înscrierea se poate face individual sau în grupuri organizate de maxim 8 persoane. În cazul grupurilor, coordonatorul va contacta administratorul Smart Lab-ului pe [email protected] sau la telefon 0269/208861, pentru a pune la punct detaliile modulului dorit. 

Ce se poate învăța în Smart Lab?

Tematica cursurilor va fi afișată în programul de înscriere online. Câteva exemple de cursuri: Utilizarea echipamentelor smart, Programarea roboților, Utilizarea calculatorului în procesul de învățământ,  Editoare de text si calcul tabelar pe înțelesul tuturor (începători/avansați), Utilizarea aplicațiilor electronice puse la dispoziție de Primăria Sibiu, Realitate virtuală, Inițiere în lumea 3D, Tainele calculatorului, Tainele mediului online. În funcție de tematica selectată, modulele sunt structurate pe una sau mai multe sesiuni. 

„Pentru că ne dorim ca Smart Lab-ul să acopere nevoile sibienilor, tematica de cursuri este flexibilă astfel că, în funcție de solicitări, pot apărea noi subiecte”, mai transmite Primăria într-un comunicat de presă.

Smart Lab: Cum se face înscrierea?

Înscrierea este simplă și se face online, pe site-ul Primăriei sibiu.ro, pe secțiunea Programări online - Smart Lab (disponibilă din 28 aprilie). Apoi trebuie urmați pașii pentru a alege data, ora și cursul.

Laboratorul va fi deschis și disponibil de luni până vineri, în intervalul orar 9.00 – 19.00.

„Cursurile vor fi susținute de traineri din cadrul Universității Lucian Blaga – Facultatea de Inginerie, Primăria Sibiu și Universitatea încheind un parteneriat în acest sens, sau de către parteneri voluntari ai Primăriei Sibiu care doresc să se implice în acțiunile educative”, mai precizează municipalitatea.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 1623

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

3 comentarii

Excelent!

Acum 1 an

Poate acesti traineri de la ULB ii vor ajuta si pe "specialistii" de la sibiu.ro sa refaca site-ul, ca sa vedem si noi pe camerele web in timp real... poate se va intampla in deceniul acesta...
Raspunde

Silviu

Acum 1 an

Si sa scoata reclamele de pe text, este foarte deranjant de cateva zile.
Raspunde

Io

Acum 1 an

Mi se pare forte tare initiativa la cat mai multi de genu asta.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus