Sâmbătă,
23.09.2023
Cer Senin
Acum
24°C

Victimele salvate din avalanșă, tema principală a modulelor de pregătire la care au participat salvamontiștii sibieni

Victimele salvate din avalanșă, tema principală a modulelor de pregătire la care au participat salvamontiștii sibieni

14 salvamontiști au participat în perioada 3 – 5 mai la un exercițiu de pregătire în zona Bâlea Lac. Exercițiul a avut trei module, unul medical, unul teoretic de avalanșă și unul practic de intervenție.

Modulul medical făcut de cei 14 salvamontiști din cadrul Serviciului Public Județean Salvamont Sibiu în cele trei zile de pregătire a fost susținut de Bogdan Csillag, medic șef UPU Sibiu, voluntar în cadrul SPJ Salvamont Sibiu si șeful comisiei medicale Salvamont România. De asemenea, alături de Bogdan a fost și Bianca Pop, studentă la medicină, voluntar Smurd și membru Salvamont Sibiu. Au fost abordate în cadrul modulului medical prezentări teoretice cât și ateliere practice.

Cel de-al doilea modul, cel teoretic de avalanșă, a constat în prezentarea recomandărilor internaționale de intervenție și salvare din avalanșă.

În ceea ce privește al treilea modul, cel practic de intervenție și salvare din avalanșă, acesta a fost cu ateliere de căutare cu ajutorul DVA-ului, tehnici de sondare și excavare a victimei, atelier de acordare prim ajutor a unei victime surprinse de avalanșă, atelier tehnic cu manevre de corzi pentru transportul victimei în teren variat folosind manevre de corzi (elevare/lansare).

 În cadrul acestui exercițiu au fost abordate și etapele preluării informațiilor privind victimele unei avalanșe, organizarea și managementul riscurilor și folosirea aplicației interne de alarmare Salvamont și localizare a victimelor (aplicație dezvoltată în cadrul Spj Salvamont Sibiu și folosită la nivel național), transmit salvamontiștii.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus