Joi,
25.07.2024
Parțial Noros
Acum
24°C

„Povești cu baloane” în Piața Mare și „Paradă ecvestră” pe Nicolae Bălcescu, la FITS 2023. Aproximativ 800 de evenimente la care sibienii pot participa

„Povești cu baloane” în Piața Mare și „Paradă ecvestră” pe Nicolae Bălcescu, la FITS 2023. Aproximativ 800 de evenimente la care sibienii pot participa

Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu va avea loc în perioada 23 iunie – 2 iulie. S-au vândut deja jumătate din biletele pentru această ediție, iar sibienii se pot bucura în acest an de 800 de evenimente.  

Citește și: Program FITS 2023: „cod roșu de acrobații” în Piața Mare, în prima zi de festival. Atracțiile acestei ediții

Spectacole din Franța, Elveția, Belgia, Canada, Guinea, Luxemburg, Germania, Israel, Japonia, România sau SUA, toate vor ajunge la la Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu.

Prezentăm mai jos câteva spectacole inedite care vor avea loc la Sibiu la FITS 2023:

Spectacolul „Povești cu baloane” este una din reprezentațiile aduse de Coquelicot BalloOns la Sibiu în 30 iunie, dar și în 1-2 iulie, în Piața Mare din Sibiu. „Decorațiuni, costume și creaturi uriașe în baloane... sculpturile pot fi adaptate la orice tematică; imaginația este singura limită. Aluzii la universuri cunoscute sau la lumi inventate, totul este posibil datorită tehnicii și experienței „sculptorilor” companiei Coquelicot BallOons”, se arată în descrierea spectacolului.

Tot din Franța, în 23 și 24 iunie, va ajunge pe pietonala Nicolae Bălcescu Parada Ecvestră.

„Precum Micul Prinț și vulpea, un dansator stă față în față cu Calul, o marionetă de trei metri, și încearcă să se îmblânzească unul pe altul. Însă pentru a crea legături, durează. Cei doi se întâlnesc, au grijă unul de celălalt, se întorc, se îngrozesc unul pe altul, schițează câteva mișcări de dans, fug unul de altul pentru a se regăsi mai bine. Oare vor reuși să se împrietenească? „Calul” prezintă întâlnirea dintre om și animal, dintre trup și obiect, dintre grație și mecanism. Acest duo de mai proporții ne spune o poveste plină de poezie și umor”, se arată și în descrierea acestui spectacol.

Circus Baobab din Guineea va aduce la Sibiu, în 24 și 25 iunie, la Centrul Cultural „Ion Besoiu”, spectacolul „Apă, ce bucurie!”, un eveniment plin de acrobații și suspans.

„Dincolo de orice rațiune, păsările acrobatice ne transportă în ceruri, ridicând totodată problema schimbărilor climatice, a pierderii valorilor, a contestării realității. Personajele sunt frământate de dorința de înălțare și teama de cădere. Spectacolul „Apă, ce bucurie” ne cheamă să construim viitorul împreună, acordând mai multă atenție naturii și zilei de mâine”.

Din Italia, în 23, 24 și 25 iunie, vom putea admira pe Pietonala Nicolae Bălcescu spectacolul „WonderWalks”. „Din adâncurile pădurii, două creaturi se arată pentru a se juca cu simțurile noastre, pentru a ne explora lumea și pentru a se lăsa descoperite de noi. În „Wonderwalks”, aceste creaturi mistice vor face să zboare milioane de bule de săpun și le vor da strălucire în fața ochilor noștri, lăsând în urma lor o ploaie de emoții evocatoare.”

EstévezPaños y Compañía vor aduce la Sibiu „Miracolul flamenco”. Spectacolul va avea loc la Fabrica de Cultură în primele două zile de festival.

Flamenco s-a născut în Andaluzia, Spania, din convergența culturilor caucaziană, țigănească, evreiască, maură și africană.

Proiectul „Confluența” aduce o coregrafie bazată pe limbajul dansului flamenco contemporan, inspirată totodată din istoria artei flamenco, cu note de artă contemporană. 

Întreg programul evenimentelor îl găsiți aici:

https://www.sibfest.ro/

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

3 comentarii

Dante

Acum 1 an

circ stradal gratis, neaparat colorat si cat mai mare pentru gloata
Raspunde

Gheorghe

Acum 1 an

De mai mulți ani, acest festival numit pompos " festival de tatru" s-a transformat iintr-un circ stradal. Cred ca ar fi corect sa îl denumim " festival de circ"...
Raspunde

Vld

Acum 1 an

Din nou, ca intotdeauna, pt cei care spun de "circ stradal": ati fost in spatiile indoor? Ati fost in biserici, la Sala Thalia, la Besoiu, la Fabrica de Cultura, la Gong, la TNRS ca sa vedeti spectacolele de acolo? Sau doar cascati gura pe Balcescu si in Piata Mare? Ati prefera sa nu mai fie animat centrul, ca toate spectacolele sa fie inauntru si in rest nimic, gol, ca in zile normale? A doua: hai sa ne gandim la sfera mai larga a "artelor spectacolului", sa incercam sa depasim incadrarea fixista in circ, poate chiar vom descoperi ceva inedit acolo.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus