Vineri,
22.09.2023
Cer Senin
Acum
15°C

Angajările, blocate tocmai când președinta CJ voia să mărească organigrama. „Am căutat specialiști pe care să îi remunerăm consistent”

Angajările, blocate tocmai când președinta CJ voia să mărească organigrama. „Am căutat specialiști pe care să îi remunerăm consistent”

Adoptarea „ordonanței austerității”, prin care se limitează și reduc cheltuieli bugetare, a blocat proiectul Danielei Cîmpean, de a mări numărul de angajați din Consiliul Județean Sibiu.

„Pentru Consiliul Județean Sibiu, cea mai gravă parte din ordonanță este că ne-am propus să extindem organigrama Consiliului. Avem multe proiecte, colegii sunt supraîncărcați, lucrează peste program și aveam nevoie să facem noi angajări. Mi-aș fi dorit să ofer un pic de lejeritate pentru colegii mei”, a declarat președinta CJ Sibiu, Daniela Cîmpean într-o conferință de presă organizată în cursul zilei de vineri.

Cîmpean spune că numărul mic de angajați se datorează faptului că a încercat să ofere salarii atractive profesioniștilor, pentru a-i atrage astfel în administrația județeană. „Am căutat să avem specialiști pe care să îi remunerăm consistent. Acum nu știam că va veni această ordonanță, nici Guvernul nu avea de unde să știe că am ținut de posturi. E o situație particulară la Sibiu: avem cea mai mică organigramă”, a mai declarat Cîmpean.

Declarația ei nu este tocmai exactă: Consiliul Județean Bihor și-a redus organigrama la 99 de angajați, după venirea la conducere a liberalului Ilie Bolojan. Însă cu cele 141 de posturi, Sibiul are un Consiliu Județean a cărui organigramă este printre cele mai suple din țară.

În cursul zilei de vineri, Guvernul a adoptat o ordonanță de urgență prin care taie o serie de cheltuieli bugetare, în speranța de a reduce deficitul generat de încasările sub așteptări în bugetul României.

Deputatul Raluca Turcan, prezentă la aceeași conferință de presă, a declarat că ordonanța respectivă „a austerității, ci pentru reducerea risipei”. „Ordonanța aceasta nu este pentru instituții precum cea a CJ Sibiu. Sunt multe altele, dacă o să simt nevoia o să vin cu date și cifre, pentru că am ajuns în situații ilare în care angajați la stat sunt plătiți de zeci de ori mai bine decât angajații din domeniul privat care creează bunăstare”.

Citește și Salariile celor care conduc județul: sporuri maxime pentru președintă și vicepreședinți, locul patru pe țară la șoferi, locul 18 – la administrator public

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

10 comentarii

Tudor

Acum 4 luni

Oare cum se poate la Bihor??? Și merge așa bine acolo!
Raspunde

Muresan

Acum 4 luni

Iar Oradea arata ca un oras occidental. Curatenie, frumusete, civilizatie... Daca vezi niste fotografii din Oradea te intrebi din ce oras occidental sunt...
Raspunde

Eu

Acum 4 luni

Transferurile nu au fost blocate.
Raspunde

Emil

Acum 4 luni

La privat mori daca lucrezi...Sarlatanul Iohannis neaga gaura bufetara facuta pe dezmaturi exotice cu avioane de lux. Nu-i vine a crede cat de repede s-au evaporat banii negociati patru nopti la Bruxelles si-a mai facut si gaura in buget. Norocul cu prostimea care este furata cu acte falsificate de autoritati pentru voi si mercenarii speciali ai vostri.
Raspunde

Marcel

Acum 4 luni

Săraca de ea! Nu mai poate să-și angajeze neamul! Uită-te **** că la Bihor se poate!!!! Au atras fonduri cât pentru 10 județe care sunt conduse de incapabili că tine și Fodor la nivel de municipiu. Dați dovadă de o incompetență crasă. Nu știți decât să faceți afaceri " in familie". Rușine să vă fie!

Raspunde

John

Acum 4 luni

Salarii : 9700 Sibiu, 8750 Cluj, 7000 Brasov , de ce așa de mari, Cluj și Brașov județe mai mari
Raspunde

JohnnyBravo

Acum 4 luni

Tocmai ti-a raspuns in articol : pentru ca a preferat sa aiba mai putini oameni, mai bine platiti (si teoretic mai buni). Acum ca aia sunt buni sau nu .... nush ce sa zic, mi se pare o administratie de pluton la Sibiu comparativ cu restul tarii, sunt si mai buni si mai slabi ca noi, asta din ce am mai vorbit cu prieteni din alte parti ale tarii
Raspunde

@@@

Acum 4 luni

Proiectele lumii, angajari, specialisti... Doamna pe ce lume traieste? Si la CJ si la primarie au o multime de angajati care taie frunze la caini. Spre exemplu, DGASPC este subordonat CJ. Lucreaza acolo o armata de oameni (mai mult femei) pt. a asigua protectia sociala. (Cum o asigura e discutabil) Hop! La primarie, alt serviciu de asistenta sociala unde lucreaza doar un regiment, nu o armata, circa 60-70 de oameni. De ce e nevoie de doua servicii? Suntem toti nevolnici si cu dizabilitati?! Iar dna Campean vrea angajari ca n-are destui taietori de frunze la caini...
Raspunde

Emil

Acum 4 luni

Mai degraba freaca menta pentru a parfuma cocalarii sasi la camuflati in costum si papion.
Raspunde

O mandolina

Acum 4 luni

”Am cautat specialisti veri si nepoti pe care sa ii renumeram consistent”.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus