Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

A început montarea podului circular peste Cibin și Roscbach. Deocamdată, unic în țară

A început montarea podului circular peste Cibin și Roscbach. Deocamdată, unic în țară

A început amplasarea elementelor prefabricate pentru ceea ce va fi singurul pod circular amenajat la confluența a doua ape, în țara noastră. Podul va fi una din atracțiile pistei de biciclete aflat în curs de amenajare pe malul Cibinului.

Amenajarea podului circular a ajuns, din această săptămână, la amplasarea prefabricatelor din metal pe picioarele turnate încă de anul trecut. „Depinde și de vreme”, răspund muncitorii întrebați cât va dura să finalizeze noua structură, construită deasupra confluenței dintre pârâul Rosbach și râul Cibin. Podul va avea rolul de a asigura traversarea pârâului, dar și de a crea acces pentru bicicliști către strada Viitorului.

Conform proiectului, podul va avea o lungime de 112 metri și o lățime de cinci metri, trei fiind rezervați circulației bicicliștilor, restul fiind pentru pietoni. Raza interioară a podului rotund va fi de 15 m.

Situat – aproximativ - în spatele Spitalului de psihiatrie ”Dr. Gheorghe Preda”, viitorul pod circular, unic în țară, va deveni o atracție în sine, apreciază proiectanții pistei de biciclete de pe malul Cibinului.

”Podul circular are potențialul de a deveni o atracție în sine a întregului circuit ciclo-pietonal, în condițiile în care tronsonul care pornește din strada Rusciori are un amplasament într-o zonă neconstruită, sălbatică, fără intervenții antropice majore. Astfel, podul circular poate avea rolul de «landmark», fiind o destinație în sine pentru cei care parcurg acest traseu”, se arată în documentația pe baza căreia a fost atribuit contractul de construire a pistei. 

Termenul de finalizare a lucrărilor la întreaga pistă de biciclete de pe malul Cibinului, una cu o lungime de 3,5 km, a fost prelungit din februarie 2023 până pe 15 iulie. Lucrările costă aproape șapte milioane de euro, fiind realizate de către constructorii de la CON-A.

De cealaltă parte a pistei, în zona podurilor de pe șoseaua Alba Iulia este în curs de finalizare și piațeta cu zone de șezut și zone de observare, precum și cu alveole de spațiu verde în care au fost plantați arbori

Citește și Au găsit soluția: 4,2 milioane de lei costă trecerea cu bicicleta pe sub podul de pe str. Rusciorului. Când crește apa va fi folosită o alternativă

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

8 comentarii

ConAlina

Acum 10 luni

Mai se fac si treburi bune in Sibiu...deocamdata
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Kukuruku

Acum 10 luni

Cred ca in orice articol e scris macar o data gresit Rossbach Greu la Sibiu, este?
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Un sibian

Acum 10 luni

O PROSTIE!!!
Raspunde

Claradi

Acum 10 luni

Nici nu știi cum arata finalizat și deja ai concluzionat că e o prostie! Prevăd că o să circuli pe el și o sa-ti placa dar de comentat si băgat de vina suntem buni!
Raspunde

Titus

Acum 10 luni

Daca ar fi vizitat un astfel de pod, undeva in strainatate, toti carcotasii de pe aici ar fi ramas cracanati de uimire si cu gurile cascate si pline de bale, in stilul mioritic caracteristic "Aute tata ce pod rotund au facut astia!". Dar daca e construit in Sibiu, apar toti fonfii si gusatii sa bage de vina ca e "o prostie". Pai nu va obliga nimeni sa circulati pe acolo. Considerati-l inexistent si n-aveti decat sa behaiti toata viata impotriva!
Raspunde

Adrian

Acum 10 luni

Ai dreptate Titus Steel daca era in alta tara era bine daca este la noi este rau......
Raspunde

WIKIPEDIA

Acum 10 luni

Die Stadt liegt am Zibin, einem Nebenfluss des Alt, nahe den Südkarpaten. Weitere Gewässer in der Stadt sind die Bäche Reussbach / Pârâul Reussbach / Pârâul Rusciorului, der Trinkbach / Pârâul Trinkbach und der Seifenbach / Pârâul Săpunului, der Schewiskanal / Canalul Sevis sowie der Bindersee / Lacul Binder. Südlich der Stadt erstreckt sich die Mărginimea Sibiului, eine traditionell rumänisch bewohnte Region der Vorkarpaten. Nördlich, nordwestlich, nordöstlich, südwestlich und östlich der Stadt befindet sich der ehemalige „Königsboden“ – das historisch von Siebenbürger Sachsen besiedelte Gebiet.
Raspunde

Petru

Acum 9 luni

Se pare ca este primul pod peste care nu se poate trece raul, podul neavand iesire pe malul drept al Cibinului.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus