Joi,
25.07.2024
Innorat
Acum
21°C

CON-A a ajuns la un portofoliu de proiecte de 1,5 miliarde euro. Majoritatea sunt fabrici predate la cheie

CON-A a ajuns la un portofoliu de proiecte de 1,5 miliarde euro. Majoritatea sunt fabrici predate la cheie

Constructorul CON-A, deţinut de Mircea Bulboacă, a ajuns la o valoare a portofoliului de proiecte de 1,5 mld. Euro, anunță Ziarul Financiar.

Începând din acest an, grupul are şi o firmă care furnizează servicii de mentenanţă a clădirilor, CON-A Facility Management.

Constructorul CON-A din Sibiu a ajuns la un portofoliu de proiecte construite în valoare de 1,5 miliarde de euro, aproximativ 130 dintre acestea fiind fabrici predate la cheie. Cel mai recent inaugurată este fabrica de senzori pentru automotive IFM din Sibiu, a doua unitate ridicată pentru acest beneficiar.

Citeșe și: 

Cea mai mare firmă de construcții sibiană a sărbătorit 33 de ani prin inaugurarea unei fabrici. Bulboacă: „Este modul ideal de a sărbători!”

„În 23 mai 1990 am primit documentul oficial de funcţionare al firmei, fiind printre primele companii private înfiinţate în judeţul Sibiu. De atunci, am construit un portofoliu de lucrări de peste un miliard şi jumătate de euro, mai ales în domeniul industrial“, a spus Mircea Bulboacă, proprietarul grupului CON-A, care a împlinit luna aceasta 33 de ani de la înfiinţare.

Mai mult decât au reușit să investească în acești ultimi 30 de ani Primăria Sibiu și Consiliul Județean, la un loc

Încă din 2020, CON-A depăși-se suma de un miliard de euro, lucrări executate. Această sumă depășește tot ceea ce au reușit să investească în acești ultimi 30 de ani Primăria Sibiu și Consiliul Județean, la un loc.

75 de fabrici, patru stadioane, nouă săli de sport, 11 parcuri comerciale, 19 clădiri de birouri, 54 de școli, două spitale, un terminal de aeroport și o bibliotecă fac parte din construcțiile pe care Con-A SRL le-a predat beneficiarilor în acești primi 30 de ani de existență.

În 2017 a fost declarată cea mai mare companie de construcții cu capital autohton din România. ”Eu aș spune una dintre cele mai mari. Că într-un an sunt unii, în alți ani sunt alții. Dar una din cele mai mari. Bine, în Ardeal putem spune că e cea mai mare”, socotea Mircea Bulboacă, pentru Turnul Sfatului, în urmă cu 3 ani.

Grupul de firme aflat sub umbrela societății de construcții care își are sediul în Șelimbăr, județul Sibiu, a ajuns la aproximativ 1.000 de angajați.

Topurile companiilor de aici sunt dominate de CON-A în comuna Șelimbăr.

CON-A SRL și CON-A Operations au cele mai mari cifre de afaceri din localitate – 100,5 mil. euro, respectiv 99.3 mil. euro. Pe locul trei se clasează Neveon România SRL – 76,7 mil. euro.

Din punct de vedere al angajaților, CON-A Operations SRL are cele mai multe cărți de muncă înregistrate – 573, urmată de Neveon România SRL – 313 angajați și de Cona-A Productions SRL – 246 de angajați.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

Mircea ionut

Acum 1 an

Este adevărat cea mai bună firmă de construcții din România și cea mai serioasă, cea ce am învățat la această firmă ma ajutat în afacerea mea tot în construcții adică sa nu faci niciodată rabat la calitate dacă vrei sa ai o imagine bună în piață felicitări
Raspunde

Ioana B.

Acum 1 an

Comparati mere cu pere, ce legatura au autoritatile locale cu o firma privata care activeaza in toata tara? Si dupa enumerati 75 de fabrici, 11 centre comerciale si 19 cladiri de birouri, astea tot primăria si CJ-ul le fac? Interesant era sa faceti o centralizare, cate dintre obiectivele de importanta publica facute de Con-a s-au facut la noi in judet? Daca tot aducem autoritățile in discutie macar sa fundamentam.
Raspunde

David Ionuț

Acum 2 luni

Nu vă recomand să vă angajați la Cona Sibiu! Această companie are o indiferență totală față de muncitor! Feriți vă de această societate!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus