Duminică,
24.09.2023
Cer Senin
Acum
25°C

Doi lemuri ”sibieni”, vedetele grădinii zoologice din Ploiești. Oreo şi Sushi s-au născut la Zoo Sibiu și au fost ulterior transferați

Doi lemuri ”sibieni”, vedetele grădinii zoologice din Ploiești. Oreo şi Sushi s-au născut la Zoo Sibiu și au fost ulterior transferați

Doi lemuri născuţi în captivitate, în Sibiu, sunt cele mai noi atracţii ale Grădinii zoologice care se află în Parcul Memorial "Constantin Stere" de la Bucov, informează Agerpres.

Directorul adjunct al Parcului Bucov, Alina Ene, a declarat că cei doi lemuri se numesc Oreo şi Sushi, fiind vorba despre masculi în vârstă de doi ani, care s-au născut în captivitate la Grădina zoologică din Sibiu.

"Este pentru prima dată când avem lemuri aici. Cei doi sunt fraţi, s-au adaptat foarte bine, sunt foarte jucăuşi şi prietenoşi, iar, de când îi avem, foarte multă lume a venit să îi vadă", a spus Alina Ene.

Conform specialiştilor, lemurii se hrănesc în principal cu fructe, insecte şi frunze, iar media de vârstă a acestora este de 10 - 14 ani.

"Ne mândrim cu tigrul bengalez, care a rămas de atunci la noi, cu puii lebedelor negre, cu maimuţele pavian - şi specific aici că suntem matcă de maimuţe pentru toată ţara, cu toate animalele pe care le deţinem. Avem exemplare foarte frumoase, îngrijite şi chiar fericite", spune Alina Ene.

Potrivit directorului adjunct al Parcului Bucov, animăluţele sunt, mai ales în această perioadă, într-o continuă stare de fericire, pentru că aici vin foarte mulţi copii în cadrul activităţilor extraşcolare.

"Clasificăm animăluţele într-o stare de fericire, pentru că vin foarte mulţi copii, socializează foarte bine. Sunt la fel de curioase ca şi copiii. Sunt obişnuite cu foarte mulţi oameni şi stau pe afară, rar intră în adăposturi, chiar şi iarna", a mai declarat Alina Ene.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus