Joi,
28.09.2023
Cer Senin
Acum
12°C

Guvernul va adopta joi, prin OUG, creşterea salariilor personalul didactic cu 1.000 de lei brut

Guvernul va adopta joi, prin OUG, creşterea salariilor personalul didactic cu 1.000 de lei brut

Guvernul va adopta joi, prin ordonanţă de urgenţă, creşterea salariilor prevăzute în legea 153/2017 cu 1.000 lei brut lunar pentru personalul didactic, reprezentând un avans din creşterea pe grila din viitoarea lege a salarizării, care se va aplica de la 1 ianuarie 2024, se arată într-un comunicat al Executivului.

Anunţul Guvernului a venit în urma întâlnirii pe care prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă, preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu şi ministrul Educaţiei, Ligia Deca au avut-o la Palatul Victoria, miercuri, cu liderii sindicatelor din educaţie, pentru a dialoga pe tema revendicărilor acestora.

Totodată, pentru personalul nedidactic din învăţământ, creşterea salarială va fi de 400 de lei brut lunar.

"În noua grila de salarizare, salariul profesorului debutant/asistent universitar se va raporta la salariul mediu brut din economie şi va reprezenta punctul de referinţă al grilei de salarizare din educaţie. Majorările salariale potrivit noii grile se vor face etapizat, în maxim trei ani de la intrarea în vigoare a noii legi a salarizării, prima tranşă reprezentând 40 la sută din valoarea totală a majorărilor", se mai arată în comunicatul remis Agerpres.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

6 comentarii

Emil

Acum 4 luni

Ca stat membru UE, de la 2400 lei la 3400 ( 680 euro) este doar o recunoastere a mafiei si coruptiei statale romanesti.
Raspunde

Muresan

Acum 4 luni

Cam putin! Nici macar 20%. Profesorii ar trebui sa continue greva!!!
Raspunde

Rob

Acum 3 luni

Profesorii au anunțat că vor continua greva. E doar un joc de imagine să poată ieși politicienii cu fraza: "Le-am dat și tot nu se întorc la ore.". Atât pot.
Raspunde

Leonard

Acum 3 luni

Profesorii din România atâta merită ! Să vă faceți o idee unde se află Învățământul românesc România nu are nici măcar o Universitate în Top 100 la nivel Mondial . Așa că nu mai LĂTRAȚI ca niște câini pe siturile de socializare . Eu știu ce școală s-au făcut înainte și nu cred că acum s-au schimbat ceva în această privință. 1000 De Lei este prea mult pentru profesorii din România . Nu am fost un elev de Nota 10 dar am cunoștințele de bază să mă descurc în lume pe când Toma și ai lui vagabonzii Târgului au Școala Vieții... Să rămâneți cu Școala Vieții că România a ajuns de Râsul Europei din toate punctele de vedere economic , social , educațional și cam atât . Așa că nu-i mai ridicați în SLĂVI pe "profesorii noștri Dragi" . Iar Elevii Marș la Școală că ați BELIT BELENGARUL pe afară . Generația de Avortoni din Târgu Jiu și mai știu eu ce alte orașe Fantomă...
Raspunde

Rob

Acum 3 luni

Mai sus puteți vedea rezultatul României educate. Dacă în continuare vom merge cu acest model de educație, copii voștri vor ajunge la fel. Nu mai dați dislike să se poată vedea susținătorii inculților de la conducere, și cum va arăta România în câțiva ani. Vă puteți pune o întrebare simplă: "Doriți ca specimenul ăsta să fie copilul vostru?"

Raspunde

Till Eulenspiegel

Acum 3 luni

Ghici cine a spus,la Chisinau,azi 1 iunie 2023,urmatoarea fraza: „Clasa politică a neglijat educația 30 de ani aproape. Prima dată când educația a fost pusă la nivelul cuvenit a fost cu ocazia programului meu „România Educată“.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus