Marţi,
29.04.2025
Cer Senin
Acum
6°C

Cel mai nou loc de joacă al Sibiului, plin de copii în ziua deschiderii. „Este foarte frumos, cartierul avea nevoie de un astfel de parc”

Cel mai nou loc de joacă al Sibiului, plin de copii în ziua deschiderii. „Este foarte frumos, cartierul avea nevoie de un astfel de parc”

Început încă din toamna anului trecut, locul de joacă de pe strada Lungă s-a deschis miercuri, spre bucuria copiilor care locuiesc în cartierul Terezian. 

Noul loc de joacă se anunța încă din timpul amenajării ca fiind unul spectaculos pentru copii, fiind primul de acest gen din oraș construit pe mai multe nivele, cu tobogane acoperite.

„Este foarte frumos, este foarte multă lume.. Mă bucur, cartierul avea nevoie de un astfel de parc... copii sunt fericiti, este un parc inedit, sperăm să se păstreze”, spune mama unei fete care a venit să se bucure de noile facilități.

„De 1 iunie le facem cadou celor mici intrarea la Lacul Binder și la Zoo și încă o mică surpriză: am deschis locul de joacă nou de pe strada Lungă, cu multe echipamente, pe mai multe vârste. Lucrările de modernizare a zonei de blocuri din cartierul Terezian se apropie de finalizare, parte din acestea fiind crearea unei zone pentru timp liber. Împreună cu locul de joacă pentru copii am deschis și al patrulea loc de joacă pentru câini din Sibiu.” ,” spune primarul Sibiului Astrid Fodor, prin intermediul unui comunicat de presă.

În zona parcului a fost amplasată și o cișmea și o toaletă publică inteligentă, iar spațiul este completat de diverse tipuri de bănci, inclusiv mese cu bănci încorporate, o masă pentru tenis, o masă pentru șah și table, coșuri de gunoi triple pentru colectarea selectivă a deșeurilor, coșuri de gunoi pentru dejecțiile câinilor și 5 rastele pentru biciclete. 

Citește și De 1 iunie, Primăria inaugurează un nou loc de joacă pentru copii, dar și unul pentru câini

Locul de joacă pentru copii include echipamente pentru mai multe vârste:

-  Un echipament modular cubic, compus din 3 cuburi suprapuse și două tobogane în spirală, iar la interior, sunt incluse elemente de cățărare

-  Un joc numit planetariu, cu formă de cupolă pe care sunt figurate elementele celeste. Jocul are și funcții de escaladă, prin plase, scări și pereți de cățărare. 

-  Un complex cu 2 tobogane, platforme, scări, poduri suspendate și panouri interactive 

-  Un echipament care se numește jurnal de rulare, fiind un pod alcătuit din bușteni care se rotesc, îmbunătățind echilibrul și coordonarea. La acestea se adaugă alte echipamente care au același scop, al dezvoltării echilibrului și îndemânării 

-  Echipamente de cățărare numite sugestiv: cascada zânelor, capcana peștilor, o pădure de alpinism și o piramidă de cățărare

-  Un carusel -

-  Diverse tipuri de leagăne, inclusiv unul cu țarc pentru copiii foarte mici

-  5 figurine pe arc pentru copii cu vârsta de peste 2 ani

-  Groapă cu nisip pentru copiii mici.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi

Comentarii

2 comentarii

Zigzag

Acum 1 an

Felicitari primariei pentru ca a folosit tartan in loc de pietris , asa parcul poate fi folosit si dupa o ploaie fara sa se umple copii si leaganele de noroi.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Ceac Noris

Acum 1 an

Vine vara si unele persoane vor dori sa stea la umbra copacilor din parc,observ ca au fost plantati prea multi. Poate ar fi cazul sa mai taie cativa care sint mai batrani.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus