Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Ce salariu are Carmen Iohannis: 3.440 de lei, net. În 2022, soția președintelui a obținut mai mulți bani din chirii, decât de la Colegiul Gheorghe Lazăr

Ce salariu are Carmen Iohannis: 3.440 de lei, net. În 2022, soția președintelui a obținut mai mulți bani din chirii, decât de la Colegiul Gheorghe Lazăr

Carmen Iohannis, soția președintelui Klaus Iohannis, a câștigat în ultimul an 41.283 de lei, ca profesor de limba engleză la Colegiul Național Gheorghe Lazăr din Sibiu, conform ultimei declarații de avere depusă de Klaus Iohannis și înregistrată în ultima zi din mai.

Din acest venit anual, rezultă un salariu lunar de 3.440 de lei, cu 228 de lei mai mult decât a declarat în declarația de avere depusă în 2022.

Conform acesteia, Carmen Iohannis a înregistrat atunci venituri din profesia de dascăl de 3.212 de lei pe lună (38.555 de lei, în total).

Citește și: 

Peste 40 de profesori de la Colegiul Gheorghe Lazăr intră în grevă. Carmen Iohannis va face cel mai probabil cursuri online

Soția președintelui a obținut în ultimele 12 luni mai mulți bani din închirierea unor imobile. În declarația de avere se precizează că ea a obținut 3.699 de lei pe lună din chirii (44.389 de lei în total). O sumă similară a fost declarată, în plus, și de președintele Iohannis.

Salariul de președinte a fost de 15.162 de lei pe lună, conform declarației de avere. În plus, Klaus Iohannis a mai primit 5.934 de lei din drepturi de proprietate intelectuală din partea societății Curtea Veche Publishing, cea care i-a editat cărțile scrise de către acesta.

Citește și:

VIDEO Carmen Iohannis, alături de elevii săi, pentru a face o poză cu președinții: ”Nu am venit aici să discutăm evenimente politice”. Este unul din cei 18 profesori de la ”Gheorghe Lazăr” care nu face grevă

În conturi, soții Iohannis au 200.000 de lei, în creștere față de precedenta declarație de avere. În iunie 2022 Klaus Iohannis scria în declarație că are în conturi  170 de lei.

Veniturile soților Iohannis, conform delarației de avere din 31 mai 2023

Carmen Iohannis:

3.699 din chirii (44.389 lei)

3.440 de lei din salariu (41.283)

Klaus Iohannis

3.699 de lei din chirii (44.389 lei)

15.162 de lei din salariu (181.944 lei)

5.934 de lei din drepturi de proprietate intelectuală de la Curtea Veche Publishing.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

14 comentarii

Emil

Acum 10 luni

Traieste bine tot din esenta de meditatii cu acte de proprietate falsificate de autoritati.
Raspunde

Corbul

Acum 10 luni

Cum dzeu să faci doar 3699 ron pe lună din toate casele alea??? Încasează chiriile la negru?
Raspunde

Carmen

Acum 10 luni

Fiecare declara jumate, dupa impozit 40%, ramane fiecare cu atat. Chiria incasata e de 4 ori mai mare.
Raspunde

Inflatia

Acum 10 luni

,, Mizerul " salariu de profesor cu 35 de ani vechime și toate gradele date . Atat numai ca are probabil o jumătate de norma ( adică 9 ore pe săptămână, cât lucrează un om normal pe zi , atunci când nu sunt comenzi ) Deci cu o norma întreaga s-ar fi făcut 6 800 plus ore suplimentare și alte activități se ducea spre 7 500 , cu noile măriri se apropie de 9 000 . Nici un grevist nu vorbește de salariul pe ora , pentru ca ca și fără nici un fel de mărire ar fi peste salariul mediu .
Raspunde

Profu

Acum 7 luni

Are salariul acesta pt. ca are gradul I, vechime, spor de dirigentie si gradatie de merit- ceea ce inseamna 25% in plus la salariul de baza! Nu mai vorbiti daca nu stiti! Si daca credeti ca in invatamant se castiga banii usor, sunteti asteptat! Dati concurs si intrati in sistem! Va asteptam cu drag!
Raspunde

B

Acum 7 luni

renunțați la titularizări și eliberați posturile și venim
Raspunde

Hermann Stadt

Acum 10 luni

Eu sunt curios de reacțiile sibienilor când îi vor vedea pe strada,după ce bineînțeles nu vor mai avea Cotroceniul in spate.Asta in ideea că vor mai fi prin zona...
Raspunde

Chirica

Acum 10 luni

Nu vor mai fi evident. Ca orice roman de clasa medie se vor retrage in pensie anticipata in Florida.
Raspunde

Sibian

Acum 10 luni

La negru a dat si meditatii tovarășu' fost prof de fizică. Asa spune ca si-a luat casele alea. Pe de alta parte tovarășa are 1/2 normă dar ......atentie ......bonus de 25% la salariu ca si gradatie de merit. Puteti verifica dosarul depus.
Raspunde

Tudor Vladimirescu

Acum 10 luni

Acum imi dau seama ca suntem rai cand zicem de escale la Sibiu..saracutza tre'sa faca autostopul la avioane de lux..
Raspunde

Till Eulenspiegel

Acum 10 luni

Apropo de salarii: in Ucraina,tara in razboi de un an,tocmai a crescut cu 50% pretul energiei electrice,la 2,64 grivne/kwh.Ca sa nu mai cautati ,in valuta autohtona inseamna 033 Lei/kwh.Ce ziceti de asta?
Raspunde

Kukuruku

Acum 9 luni

Asa si? In America e mai scump decat la noi.
Raspunde

Kukuruku

Acum 9 luni

Sarakie
Raspunde

Emil

Acum 9 luni

Atrocitatile crimei organizate statale comise asupra romanilor sunt mult mai distructive decat rusii.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus