Miercuri,
04.10.2023
Cer Senin
Acum
12°C

Muncitori din Bangladesh cazați în condiții mizere într-o clădire a primăriei Vurpăr. Prefectura, ITM, Imigrările și Poliția în control

Muncitori din Bangladesh cazați în condiții mizere într-o clădire a primăriei Vurpăr. Prefectura, ITM, Imigrările și Poliția în control

Instituția Prefectului Sibiu anunță marți demararea unei ample acțiuni de control la o clădire din comuna sibiană Vurpăr, unde ar fi cazați aproximativ 50 de muncitori din Bangadesh în condiții improprii.

Acțiunea Prefecturii pornește de la un clip video postat zilele trecute pe rețelele sociale de fostul polițist Marian Răduinea. Imaginile ilustrează o clădire a primăriei Vurpăr, care ar fi și sală de sport, în care persoanele sosite la muncă și-au amenajat un fel de corturi. Pereții imobilului sunt scorojiți, hainele sunt puse la uscat pe coșul de baschet și pe la ferestre, iar saltelele sunt acoperite cu pături atârnate.

Redăm mai jos clipul video postat de Marian Răduinea:

”Ca urmare a apariției în mediul online a informației conform căreia cetățeni din statul Bangladesh sunt cazați în condiții improprii într-un centru de cazare, aflat în comuna Vurpăr, județul Sibiu, Instituția Prefectului – Județul Sibiu s-a autosesizat și a dispus verificarea aspectelor de mai sus de către reprezentantul Corpului de Control al Prefectului, împreună cu reprezentanții instituțiilor statului abilitate în acest sens. Concluziile vor fi comunicate de către Instituția Prefectului – Județul Sibiu la finalul verificărilor”, a transmis marți Instituția Prefectului.

Purtătorul de cuvânt al Prefecturii a mai precizat pentru Turnul Sfatului că la acțiune participă reprezentanți ai Biroului pentru Imigrări Sibiu, cei ai Inspectoratului de Teritorial de Muncă Sibiu și cei ai Inspectoratului de Poliție al Județului Sibiu.

”Într-adevăr, o echipă de la noi a mers în control la Vurpăr. În ceea ce ne privește o să verificăm în primul rând situația permiselor de sedere și documentele legate de dreptul de muncă la noi în țară”, a precizat Marius Stănilă, directorul ITM Sibiu, pentru Turnul Sfatului.

Cât privește imobilul în care sunt cazați imigranții, deși arata ca o sală de sport, ea este de fapt o clădire multifuncțională a primăriei din localitate. ”Nu este sala de sport a școlii și nu are nicio legătură cu noi, sala noastră de sport este goală în acest moment fiind grevă”, a precizat conducerea Școlii din Vurpăr.

Reporterul Turnul Sfatului a încercat să ia legătura cu primarul din Vurpăr, însă acesta are telefonul închis.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

4 comentarii

Dan

Acum 3 luni

Cat de jalnici suntem, vin oamenii acestia, sunt platiti prost si cazati cat mai ieftin. Nu va mai ajunge ratatinde lacomi ce sunteti, pe romani nu-i platiti, pe emigranti nu-i platiti, dar voua de ce va platiti luxul ? *** de oameni. Si statul verifica permisele de munca nu conditiile insalubre de cazare.

Raspunde

Mihai

Acum 3 luni

Situația nu e deloc așa Sunt din vurpar Și știu ca acolo stau doar 15 nu 50 Sunt străzi in Vurpar care sunt cu mai multă mizerie decât oriunde ( lazaretului) Și acolo prefectura nu mai cheama pe nimeni sa facă Curatenie la romi Oameni muncesc și e curat pe langa nu fac mizerie ca romii nostri
Raspunde

Elena

Acum 3 luni

Nenorociți,va bate Dumnezeu!Au adus pe acești oameni sa se îmbogățească ei și pe acei oameni ii tine chinuiti.Nu destul ca ia bani fără sa facă nimic.
Raspunde

Bobo

Acum 3 luni

Pai da, ca romanii stau in conditii mizere in Germania si Italia. O sa ii trimita acasa "vigilentii" de la Imigrari sa vedem cine mai lucreaza.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus