Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Copiii de la CSEI Nr.1 din Sibiu se bucură de un Club de robotică. „Au devenit mai conştienţi de potenţialul lor de învăţare”

Copiii de la CSEI Nr.1 din Sibiu se bucură de un Club de robotică. „Au devenit mai conştienţi de potenţialul lor de învăţare”

Anul acesta școlar, în Centrul Școlar de Educație Incluzivă Nr.1 Sibiu s-a desfășurat Proiectul Clubul de robotică „Minţi curioase”, finanțat prin Fondul Științescu Sibiu 5.0. Pentru inițierea tinerilor în robotică, atelierele au debutat cu activități de Educație S.T.E.M. în care membrii clubului s-au antrenat în programarea roboților educaționali pentru a putea să treacă la primele proiecte de construire a roboților și apoi de programare.

Clubul de robotică s-a întâlnit în fiecare marți și joi de la 11:30 în sediul de pe Strada Filarmonicii iar pe lângă aceste activități săptămânale, agenda proiectului a inclus schimburi de experiență, acțiuni de diseminare și participarea la ateliere tematice ale Muzeului Satului.

„Prin participarea la acest proiect elevii școlii noastre s-au familiarizaţ cu diverse dispozitive tehnice şi aplicaţii devenind mai conştienţi de potenţialul lor de învăţare prin intermediul tehnologiei. Aducerea tehnologiei în activităţi nonformale de ştiinţe le-a oferit o nouă perspectivă asupra importanţei dezvoltării competenţelor TIC. Totodată, frecventarea acestor activităţi nonformale au sprijinit crearea la elevi a unor preocupări de timp liber sănătoase din punct de vedere educativ şi social”, spune Dan Kondort, directirul CSEI Nr. 1.

Pentru a populariza proiectul, membrii Clubului de robotică „Minţi curioase” s-au deplasat în schimburi de experiență la Colegiul Național „Octavian Goga” Sibiu, Centrul Școlar de Educație Incluzivă Mediaș, Centrul Școlar de Educație Incluzivă Turnu Roșu și la Centrul Școlar de Educație Incluzivă Făgăraș susținând ateliere de inițiere în lumea roboticii pentru colegii lor din școlile partenere.

Fondul Științescu 5.0 este un program de finanțare pentru proiecte educaționale non-formale, care încurajează pasiunea pentru științe și tehnologie a copiilor și tinerilor de 6-19 ani, implementat de Fundația Comunitară Sibiu, în parteneriat cu Romanian-American Foundation şi Federația Fundațiile Comunitare din România, împreună cu partenerul local Wenglor Romania și cu sprijinul Inspectoratului Școlar Județean Sibiu.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus