Sâmbătă,
18.05.2024
Innorat
Acum
10°C

Elevii din Sibiu nu merg nici luni la școală. Sindicat: „Așteptăm proiectul Ordonanței de Urgență să vedem ce prevederi conține”

Elevii din Sibiu nu merg nici luni la școală. Sindicat: „Așteptăm proiectul Ordonanței de Urgență să vedem ce prevederi conține”

Reprezentanții Sindicatului Învățământului Preuniversitar, afiliat la Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret” (SIP) anunță, oficial, că și pentru școlile din Sibiu greva continuă. Astfel, elevii ai căror profesori se află în grevă nu se vor întoarce la școală nici mâine. 

„La Sibiu, oficial și luni este grevă. Așteptăm proiectul Ordonanței de Urgență să vedem ce prevederi conține, să vedem dacă, într-adevăr ceea ce și-a asumat Guvernul că va aproba o să fie și scris. Abia atunci vom putea lua o decizie”, a spus pentru Turnul Sfatului, Iulia Dănilă, director comunicare în cadrul SIP.

Potrivit sindicaliștilor luni, la ora 10.00, în urma consultărilor, se va da un răspuns în ceea ce privește continuarea grevei. 

Promisiunile guvernanților sunt:

  •  o creștere salarială de 25%, pentru toți angajații. Mai exact, o creștere pentru cei cărora nu le-a crescut salariul cu 25% prin OUG 53/2023, ci cu mai puțin, de exemplu 18%, urmând să fie aduși la procentul de 25% și aceștia.
  • vouchere/prime de „1.500 anual pentru personalul didactic de predare și auxiliar până în 2027, 500 de lei, anual, pentru personalul nedidactic, până în 2027
  • o creștere la 50% a primei tranșe din diferența între salariul actual și noua grilă din noua lege a salarizării, de la 1 ianuarie 2024. Până acum sindicatele primiseră o primă tranșă de 40% și mai apoi 45% din această diferență.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

2 comentarii

Emil

Acum 11 luni

Trezeste-te romane din somnul fara vise...

Raspunde

Nicolae

Acum 11 luni

Dragi Profesori și Tovarăși "profesori "! Așa începea și Ceaușescu discursul.Nici un nemernic de lider de sindicat, NU a spus și nu v a spus că atunci când începeți o "luptă" sau un "război", chiar dacă se numește așa între ghilimele ,în momentul când ai cedat, ai pierdut!!! Voi ați cedat!!! Și ați pierdut ,mai ales din cauza tovarășilor profesorii care sunt spărgători de grevă ,a dezbinării,a prostiei,lașității, a lăcomiei,a fricii și a care este în această populație de 90%, Maimuțe Urlătoare iar Poporul Român care nici 10% nu a mai rămas, suferă din cauza acestor nemernici! Îmi pare rău că o spun și nu vreau să jignesc pe oamenii cumsecade!!! Dar ați pierdut "Războiul" și nici nu vă va plăti acest Guvern Satanist! Vă meritați și ne merităm soarta ca populație iar cei 10% care sunt Poporul Român...scapă cum poate...!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus