Miercuri,
04.10.2023
Cer Senin
Acum
12°C

În Sibiu va fi amenajată o grădiniță într-o fostă anexă a Cantinei municipale

În Sibiu va fi amenajată o grădiniță într-o fostă anexă a Cantinei municipale

O grădiniță nouă va fi inaugurată în Sibiu. Aceasta va fi amenajată într-un imobil situat pe str. Podului, nr. 46, aflat în proprietatea municipiului și utilizat anterior ca gospodărie anexă a Cantinei Municipiului Sibiu. Grădinița va fi destinată preșcolarilor din cartierul Gușterița.

„Este în continuare nevoie de locuri noi în creșe și grădinițe. Avem proiecte în curs, în diverse stadii, pentru amenajarea a 6 creșe noi cu 320 de locuri și 2 grădinițe cu 100 de locuri. Acest nou proiect, de transformare a unui imobil existent în grădiniță, va crea spațiul pentru încă 2 grupe de grădiniță. În această primă etapă am semnat contractul pentru proiectare și avizarea lucrărilor”, a transmis Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

Imobilul va fi transformat în grădiniță prin recompartimentări și modernizarea spațiilor existente. Un contractul pentru elaborarea expertizei tehnice, a proiectului tehnic și detaliilor de execuție, obținerea avizelor necesare și asigurarea asistenței tehnice în perioada lucrărilor a fost semnat cu firma SC CADPLAN SRL, în valoare de 91.000 lei.

Într-un comunicat de presă Primăria Sibiu amintește că în prezent se află în curs de construcție câteva creșe și grădinițe. Este vorba despre construcția a trei creșe noi în cartierele Turnișor și Reșița, respectiv pe Calea Poplăcii, urmând să se creeze 220 de locuri noi. „Pentru aceste investiții Primăria Sibiu a obținut finanțare din partea Companiei Naționale de Investiții și așteptăm ca această instituție să demareze procedurile de achiziție pentru proiectarea și construcția efectivă a imobilelor”, potrivit instituției.

Urmează construcția unei creșe și grădinițe în Piața Cluj, cu 30 de locuri pentru creșă și 60 de locuri pentru grădiniță. În acest caz, municipalitatea transmite că sunt finalizate Studiul de fezabilitate și proiectul tehnic și urmează contractarea lucrărilor de construcție, după deschiderea liniilor de finanțare europene dedicate.

De asemenea, pe str. Aleea Filozofilor va fi construită o creșă cu o capacitate de 40 de locuri. Pentru realizarea proiectului, este în curs elaborarea unui studiu de fezabilitate. Iar în zona Calea Șurii Mici, este prevăzută construcția unei creșe și grădinițe cu 30 de locuri pentru creșă și 40 pentru grădiniță. În prezent, se lucrează la studiul de fezabilitate.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 1622

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus