Luni,
25.09.2023
Partial Noros
Acum
22°C

Program FITS, sâmbătă: teatru de păpuși în Piața Mică, consultații poetice în Piața Huet, „tumult al muzicii” pe Nicolae Bălcescu

Program FITS, sâmbătă: teatru de păpuși în Piața Mică, consultații poetice în Piața Huet, „tumult al muzicii” pe Nicolae Bălcescu

Au mai rămas două zile până la terminarea Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu. Ziua de sâmbătă continuă cu zeci de evenimente la care putem lua parte. Printre recomandările zilei se numără un atelier interactiv organizat de Coquet Ballons din Franța, muzica tobelor va răsuna pe pietonala Nicolae Bălcescu, cu Bălașa Percussion Group, iar în Piața Mică vom admira teatru de păpuși.

Recomandările pentru sâmbătă, 1 iulie:

De la ora 12:00, în Piața Mică, Coquelicot Balloons (Franța) vă vor purta într-o călătorie în lumea lor, iar participanții vor primi un kit de baloane și o pompă pentru a crea o sculptură originală din baloane. Toată lumea este invitată să participe la această aventură!Pietonala Nicolae Bălcescu va răsuna de Tumultul muzicii, de la ora 12:30, cu Bălașa Percussion Group (România), o trupă plină de energie formată din pasiunea pentru tobe. Aceasta reunește mai multe ritmuri tribale din cultura braziliană și le împletește cu mișcări de dans, improvizație și artă stradală.

De la prima carantină, peste 200 de artiști francezi și internaționali s-au reunit sub conducerea regizorului Emmanuel Demarcy-Mota pentru a oferi consultații poetice, mai întâi prin telefon, apoi în spațiul public, în spitale, școli, universități și centre sociale.

O consultație poetică este o conversație individuală de 20 de minute cu un artist. Începe cu o întrebare simplă: „Ce mai faci?”. Pe baza răspunsului, o poezie, un dans sau o muzică este selectată de artist ca "consultație poetică" și este citită sau interpretată.

O experiență artistică inedita și personală oferită de Théâtre de la Ville / Teatro della Toscana / Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu, la ora 15:00 în Piața Huet și la Catedrala Luterană Evenghelică ,,Sf. Maria” (Sacristie).

De la ora 16:00, la Fabrica de Cultură UniCredit (Sala „Eugenio Barba”) FITS prezintă un spectacol eveniment ce aduce pe scenă unul dintre cele mai importante teatre din lume, Schaubühne Berlin, și una dintre cele mai importante regizoare contemporane, Katie Mitchell: (Nu) e sfârșitul lumii. Reprezentația din 1 iulie este soldout, însă doritorii mai pot găsi câteva locuri pentru spectacolul din 2 iulie, ora 18:00.

Un alt spectacol care nu trebuie ratat la această ediție FITS este MAKOM 30. Sărbătoarea dansului, adus de Vertigo Dance Company (Israel), un poem coregrafic excepțional semnat de una dintre cele mai mari companii de dans din lume. Ambele reprezentații sunt sold out, așa că doar cei care au reușit să prindă bilete vor avea parte de un regal coregrafic.

De altfel, majoritatea spectacolelor din ultimul weekend de la FITS30 se joacă cu casa închisă, dar publicul are ocazia să se bucure de teatru (și nu numai) și la evenimentele cu acces liber.

Doi vecini (Piața Mică, 19:00 și 21:30), spectacolul companiei Les Malles (Elveția) ne propun o poveste într-o formă care împletește teatrul de păpuși, dansul și teatrul convențional.

De la aceleași ore, 19:00 și 21:30, în Piața Habermann experimentăm Atingerea ierbii (Circus Katoen – Belgia, Olanda), un spectacol despre rezistența și vulnerabilitatea naturii și a rolului pe care noi, oamenii, îl jucăm în cadrul acesteia.

La scena din Piața Mare, de la ora 20:45 avem Live Concert – Yagody (Memory garden – Ucraina): Muzica trupei YAGODY are o energie sălbatică și spune povestea scrisorilor din trecut, pe care nu le-am primit nicicând. Este vocea strămoșilor noștri.

De la 21:45 începe pe Pietonla Nicolae Bălcescu și continuă în Piața Mare Mo and the red ribbon (L’Homme Debout, Franța), un spectacol plin de sensibilitate despre un copil care se pierde de părinții săi și pornește în căutarea lor călăuzit de o panglică roșie.

Programul complet poate fi accesat aici.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 2527

Adina Torop

de Adina Torop

Reporter Speciale

adina@turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus