Duminică,
24.09.2023
Cer Senin
Acum
22°C

Știrile zilei - 7 iulie: Clasamentul liceelor din Sibiu * Rezultatele controlului de la Vurpăr * O nouă zonă sufocată de mașini în Sibiu?

Știrile zilei - 7 iulie: Clasamentul liceelor din Sibiu * Rezultatele controlului de la Vurpăr * O nouă zonă sufocată de mașini în Sibiu?

Vă prezentăm o selecție e celor mai importante știri publicate astăzi, vineri, 7 iulie:

Astăzi s-au prezentat rezultatele finale ale bacalaureatului, după contestații. Iată câteva articole la temă, scrise de colega noastră Raluca Budușan, care a urmărit rezultatele obținute de liceenii din Sibiu:

S-au afișat rezultatele finale la BAC. Sibiul rămâne fără medii de 10

49 de elevi din Sibiu au luat BAC-ul după contestații

Un elev din Mediaș și-a mărit nota de la BAC cu aproape două puncte. Alți colegi au fost mai „ghinioniști”: le-au scăzut notele în urma contestațiilor

În final, a fost realizat un clasament al celor mai bune și celor mai slabe licee din Sibiu după rata de promovare la bacalaureat.

Profesoara cu care Colegiu Lazăr se mândrește

Profesoara Daniela Bunea de la Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” din Sibiu este câștigătoarea concursului Europeana 2023 care s-a desfășurat ca parte a campaniei STEM Discovery. În urma câștigării acestui premiu a fost invitată să participe la atelierul de lucru Europeana DS4CH de la Bruxelles. Detalii, aici.

Mica afacere a săptămânii

Astăzi este vineri, iar în această zi v-ați obișnuit deja că găsiți o scurtă istorie despre o mică afacere din Sibiu. De data aceasta, Adina Torop a aflat povestea cuplului Cristian și Smaranda, care au deschis un atelier în care produc piese de mic mobilier.

Expoziție dedicată femeii

La Sibiu a fost vernisată „cea mai frumoasă expoziție dedicată femeii”: de la model, la artistă profesionistă. Articolul îl găsiți aici.

Control la Vurpăr

Prefectura a transmis concluziile controlului de la Vurpăr în cazul muncitorilor din Bangladesh cazați în condiții mizere. Aflăm că aceștia au fost mutați în Șura Mică. Totodată, autoritățile ne spun că au găsit clădirea în care aceștiaau fost filmați, dar că nu a văzut pe nimeni acolo (!) Toate concluziile, aici.

Interviu despre zona în care va fi construit Selgros

Pe site mai găsiți și un scurt interviu cu Klaus Reisenauer, unul dintre cei doi acționari ai companiei Hermannstadt OASIS Retail & Development, dezvoltatorul Prima Shopping Center. Acesta se numără printre sibienii care au trimis un punct de vedere Primăriei Sibiu cu ocazia dezbaterii publice generată de construcția supermarketului Selgros la ieșirea din Sibiu spre Mediaș, pe Calea Șurii Mari. Principalele temeri ridicate de sibieni în cadrul consultării publice sunt cele legate de trafic, iar Klaus Reisenauer este de părere că fără măsuri concrete și bine gândite zona va deveni sufocată de mașini. În replică, proiectantul Selgros a transmis că afirmațiile ar putea fi generate de teama de concurență. Toate declarațiile cu privire la acest subiect, aici.

Bălării în Cimitir

O sibiancă a reclamat faptul că vegetația în Cimitirul municipal este necosită, respectiv accesul către mormântul părinților e dificil. Am solicitat un răspuns din partea Primăriei. Vedeți reacția.

Ce facem în weekend?

Dacă e finalul săptămânii, aflați aici ce facem în acest weekend: care sunt principalele opțiuni de distracție, dar și de petrecere a timpului în mod activ, dând o mână de ajutor pentru salvarea unei case vechi din Gușterița.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 1683

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus